סקר דולפינים מוצלח

סקר דולפינים מוצלח

שלום לכולם, אתמול נשבר שיא חדש. 14 דקות מזמן היציאה לים, מצאנו (צוות מחמל"י) להקת דולפינים המונה 6 פרטים, בקרבת מכמורתן "עתיד" כמייל וחצי מערבית לאולגה. ארבעה בוגרים ביניהן הדולפינות דני, וטוויגי. היו גם שני גורים: גור קטן יחסית וגור נוסף פיצפון שנולד לפני מספר ימים. היינו במחיצת הדולפינים 4 שעות ולאחר שנגמר כרטיס הזיכרון במצלמה עזבנו אותם שמחים ומאושרים. אגב באותה שעה ניתי ממכמורתן "איריס" דיווח על 4 דולפינים 2 מייל מערבית לפלמחים. סוף שבוע נהדר לכולם אביעד

לילב

New member
ומה עם כמה תמונות? ../images/Emo51.gif

נותר לי רק להוריק מקנאה

אוריליו

New member
יופי מצויין

שיש אוכלוסייה לא קטנה של דולפינים במים הטארטויאלים של מדינתינו שמתרבה פה ויש לשמור שאף אחד לא יפגע בהם אני רוצה להצטרף למחמ"לי מה אני צריך לעשות כדי לראות דולפינים ולהצטרף למחמ"לי דרך אגב דולפינים וליוייתנים הם החיות שאני הכי אוהב האם יש אורקות בים התיכון או ליוייתנים גדולים לא רחוק מהמים הטאריטויאלים של ישראל

לילב

New member
../images/Emo27.gif

פרטים נוספים על הצטרפות למחמל"י אתה יכול למצוא כאן לאחר שתהיה מתנדב במחמל"י תוכל לממש את זכותך להצטרף לסקרים ולראות דולפינים אם יתמזל מזלך..

הם באמת חמודים

אני פשוט כל כך אוהבת דולפינים , הם מקסימים , אנושיים ופשוט מדהימים

Zeitonie

New member
כן? מעניין..

דווקא אני תמיד חשבתי שדולפינים הרבה מעבר לאנושיות. ז'תומרת, אני לא רואה באנושיות משהו טוב.=))

ilanbt

New member
לא נכון ליחס טוב לב לדולפינים

הדולפינים הם יונק ימי טורף מאוד אינטיליגנטי בעל חיי חברה מורכבים. יש סכסוכים מריבות ושאר מאפיינים אנושיים בחיי דולפין. אני ממליץ פעם לראות תוכנית על דולפינים באחד מערוצי הטבע ולהקשיב למה שנאמר בה, כמו כן אני בטוח שלכמה מהמומחים בפורום יהיה מה להרחיב.

zvikamed

New member
זה החיוך ../images/Emo8.gif

או מה שנראה כמו חיוך שמרוח באופן קבוע על "פרצוף" הדולפין . אנחנו לא כל כך רגילים לראות חיה מחייכת אז התגובה כמובן היא לשייך את זה לתכונות אנושיות חיוביות . האמת גם בן אדם שיחייך אליי בכל פעם שניפגש ( וזה לא נראה מזוייף ) כנראה שאשייך לו תכונות חיוביות . פרט לכך , העובדה שלחלק מהזנים יש נטיה לשחק סביב כלי שייט ( לרכב על גל החרטום ולספק מופעים אקרובטיים ) מוסיפה לתדמית החיובית . אבל בשבילי זה בעיקר החיוך ! אתה כנראה צודק שאנחנו מפרשים את ההתנהגות של הדולפינים ( ובע"ח בכלל ) לפי סטנדרטים ותכונות אנושיות וזה כנראה לא בדיוק מה שמניע את בעלי החיים . אבל כאדם תמיד תשאף להבין דברים דרך הזדהות , ולהזדהות עם בעל חיים אני יכול רק אם אני "מעביר" אותו לעולם שלי . בלי להמשיך להתפלסף יותר מדי אני רק אומר - כן ירבו חיוכי הדולפינים .

Zeitonie

New member
אה, כן, אבל

אסור לשכוח שבני אדם הם גם כן חיות. ולמען האמת, אני אישית לא מרגישה בנוח לראות את עצמי מעל בעלי חיים כשמדובר בעומק רגשי. אחרי הכל, בני אדם הם אלה שיהרסו את כדו"א, לא חיות.

נכון מאוד!!

תגיד-אתה נשמע מושלם!
אתה אולי נגד חשמל במקרה, צמחוני/טבעוני? אשמח לדבר איתך במסרים או משהו.. יש לך icq? מסנג'ר?

למעלה