סקר / דיון: הדמות הרעה ביותר

1Shir

New member
סקר / דיון: הדמות הרעה ביותר

מי עשה הכי הרבה מעשים רעים במהלך כל הסדרה? את מי הכי שנאתם?

Ice Age

New member
הממ, הדמות הרעה שלי

מהפרקים המיתולוגיים היא נואל רוהר. אם מסתכלים על שאר הסדאם חוסיינים, כמו איש הסרטן או קירש, לכל אחד היו את הרגעים הטובים ואת מעשי החסד שלו. רק נואל רוהר היה מניאק סדרתי. אפילו כשחשבנו שהוא היה עם הטובים, הוא עבד על כולם. בנוסף לכל הצרות, גם אי אפשר לכסח לו את הצורה, לכרות לו יד או להשליך אותו מהמדרגות כשהוא על כסא גלגלים. מהפרקים הלא מיתולוגיים - דוני פאסטר. טוב, זה לא חוכמה. אפילו הסדרה מראה אותו לשניה בתור שטן.

גמאני חושבת שקרייצ'ק...ואגב שאלה

אין סיכוי שתיקים באפלה יחזור לתפקד בשעות נורמליות ביומיום { לדוג'-22:00 }
ולא בשבת
למה AXN קיבלו החלטה כ"כ לא מתאימה.. כנראה שהם לא יודעים להבחין בין מצוין לבין טוב. כי לשים 4 פרקים ברצף בשבת ובעצם להפחית לעצמם רייטינג זה לא משו בכלל...

1Shir

New member
לגבי זמן השידור

כרגע זה רק שידור חוזר של הפרקים שכבר היו בעשר בערב, עונה 1 אפילו היתה פעמיים. אי אפשר לשדר במשבצת הזאת את אותה סדרה כל הזמן בשידור חוזר...

איש הסרטן

לאורך כל הסדרה קשה להחליט אם הוא רע כי הוא מגן על סודות שיזיקו לאנושות או שהוא מגן על עצמו והחברים שלו. מה שעושה אותו לדמות יותר מעניינת ומורכבת, כי אתה יודע שהוא רע , אבל אף פעם לא בטוח אם הוא מזיק או מועיל.

אני דווקא אהבתי נורא את איש הסרטן

איש הסרטן ושלושת האקדוחנים הבודדים הם הדמויות האהובות עלי.

אני דווקא אהבתי נורא את איש הסרטן

איש הסרטן ושלושת האקדוחנים הבודדים הם הדמויות האהובות עלי.

1Shir

New member
כולל מאלדר וסקאלי?!

ולמה אתה אוהב אותו? כי הוא מוסיף לסדרה כדמות, או כי אתה חושב עליו טובות? הוא נורא נגד מאלדר, רואים את זה מאוד בפרק האחרון.

1Shir

New member
אפשר לשאול, בהנחה שהמטרה שלו

היא חיובית (מגן על האנושות), האם הדרך הנוראית שלו מצדיקה אותה. לפחות כשאני רואה את הסדרה, אני לא יכולה לענות שכן. סורי, לא מתחברת לרוצחים.

Ice Age

New member
אם היו לך שתי אפשרויות:

להציל את כולם תמורת חיים של כמה אנשים, או לתת לכל העולם למות בייסורים, מה היית בוחרת?

1Shir

New member
ברור מה הייתי בוחרת, אבל זה לא

בדיוק המקרה של שחור ולבן בסדרה. ההגנה היא לא על חיים, אלא על ידע, מתוך ההנחה שהידע יפגע באנושות. אני לא אומרת שהידע הזה לא יערער את האנושות, אבל מעורבים כאן פקטורים רבים נוספים מלבד הרצון הטהור להציל חיים. מעורבת כאן שאלה של כוח, עוצמה, שליטה, של הממשל האמריקאי על ארצו ועל העולם בכלל. את המידע יש יותר מדרך אחת להעביר לציבור ויותר מדרך אחת לנסות להגן עליו. אני רואה כמה חיים נהרסים (אנשים מתים, ניסויים על אנשים פעמים רבות מבלי שידעו על כך) בגלל הצורך להסתיר את אותו מידע, ולא מדובר רק בחיים של אנשים שהחליטו מיוזמתם להסתכן, כמו מאלדר למשל. המצב באקס פיילס הוא לא הכרעה מיידית כמו שאתה הצגת בשאלה שלך. (דרך אגב על שאלה כזאת בדיוק מדבר פרק 2-21 ב"מכושפות")

Ice Age

New member
מה פתאום

ההגנה היא לא על ידע. אם את מתכוונת לזה שהממשלה רצתה למנוע מאנשים לדעת על חייזרים, כדי לא לעורר בהלה, אז את טועה. הסיבה שאיש הסרטן והחבר'ה שלו הקריבו חיים, גם של בני משפחה שלהם, היא אחרת. הם רצו להרוויח זמן ולשתף פעולה עם החייזרים (לפחות לכאורה), ותוך כדי לפתח חיסון לנגיף שאיתו הם רצו להשתלט על כדור הארץ. בסוף לא כ"כ ברור אם הם עשו את זה בשביל עצמם או בשביל כל האנושות. אבל אם נניח שאת החיסון הם פיתחו בשביל כולם אז כך הם היו מצילים את כל האונושות.

1Shir

New member
קודם כל אני לא חושבת שאני לגמרי

טועה. הם בין השאר פועלים למנוע מהידע הזה לדלוף. מאלדר מנסה לגלות את האמת כל כך הרבה זמן, ולא מצליח. מסרבים לספר לו מה שהם יודעים. המשך הויכוח זה כבר עניין של אמונה. לדעתי לנהוג בכל כך הרבה רוע למטרה שהיא א. רחוקה וב. מלחמתית זה לא הדבר הנכון. לפעמים החיים מתגמלים אותנו גם על הדרך ולא רק על מידת השגת המטרה. אבל כנראה שזה עניין של השקפה אישית.

Ice Age

New member
אם כבר מדברים

יש באמת דיון בתלמוד: מה קורה אם גויים צרים על עיר מסויימת ואומרים "תנו לנו אדם פלוני כדי שנהרוג אותו, או שנהרוג את כולכם". אז השאלה היא מה באמת עושים? האם הפרקטיקה מנצחת, או המוסר?

1Shir

New member
אינסטינקטיבית הייתי עונה שהמוסר, אך

אני מאמינה שאם אני אהיה בסיטואציה עצמה אני אפעל על פי ההיגיון ונגד הרגש, על מנת לשרוד. אי אפשר לדעת לפני שממש נמצאים בנעליים האלה. היפוטתית קל לדבר.

hrgo

New member
ההלכה קובעת שאסור לעשות זאת

כידוע אם צרים על עיר ואומרים תנו לנו את פלוני אחרת נהרוג את כולם - אסור להסגירו. רמב"ם מפורש. כך שאיש הסיגריות לא בסדר (אבל רגע, הוא לא יהודי...)

למעלה