סקר- דייטים- דייט שני, בעל המאה הוא בעל הדעה?

Shamy

New member
סקר- דייטים- דייט שני, בעל המאה הוא בעל הדעה?

1.האם זה היה מכעיס אתכם? אתכן? -לפי הבנתי מדובר בחשבון של 100 שקלים

2.האם גבר צריך לשלם בדייט שני? כן ?לא ? למה?

3.מה דעתכם על המנהג : בחורות מוציאות ארנק רק כדי כאילו לבוא לשלם ומצפות שיגידו להם , לא לא, זה עליי או תשימי טיפ -בכל דייט כולל ראשון

4.אם יש לכם סיפור מצחיק או מעניין בעניין הזה ספציפית אשמח אם תשתפו

אז יאללה לשרשר ולשרשר נכון בבקשה-והכי חשוב! שמרו על תרבות דיון רבותיי!

להוציא את הארנק מתוך כוונה אמיתית לשלם

ורק אם נתקלת בסירוב תקיף לוותר. אנחנו כבר מסוגלות לשלם על עצמנו.

שלום

ידוע שבזבזנות לא רצויה, אם רוצים ליהנות באופן חד פעמי מבילוי משותף זה טוב ויכול לתרום לקשר. השקעה רגשית באהוב יכולה לכלול גם עזרה כספית, אבל עקרונית כל אחד צריך לדאוג לעצמו. אני לא בעד זיוף, להוציא את הארנק ולצפות שהגבר יציע לשלם בעצמו אולי נחמד וטוב בתור משחק ובדיחה אבל לא בתור ציפייה אמתית. פעם הכרתי בחורה בחיפה ובדייט השני בערב התמזמזנו באמפי הגדול שמעל הנמל והיה רומנטי ונחמד מאד.

אני לא אוהבת את המשחקים האלה

בד"כ בדייט ראשון הייתי משתדלת לא להזמין משהו שהוא מעבר לשתיה או אוכל קליל ואני פשוט הייתי מציעה לשלם על עצמי או חצי חצי. לעיתים נדירות, הסכמתי שמישהו ישלם עליי ואם כן- רק אם ידעתי שמבחינתי יהיה לזה המשך.
&nbsp
לא אוהבת את המשחקים האלה של לעשות כאילו רוצים לשלם אבל זה סוג של מבחן לבחור.

תשובות

1.גבר שמכבד את עצמו משלם בדייטים הראשונים ואז כשהקשר מתהווה אפשר להתחלק
2.לדעתי כן נהפוך הוא שאני משלם אני מכבד גם את הצד השני וזה חלק מהחיזור,אם זה פרטנר לסטוץ אז זה אחרת ,אם זה טיפוס בעייתי או שמתגלה כבעייתי תוך כדי הדייט אז כמה שפחות לשלם ולעוף או לקבל את הסטוץ בהסכמה
3.לדעתי זה כמו שאני יושב בפגישת עבודה ,אני רוצה להרגיש גבר ומחוזר גם שאני מכבד ומוביל ומפנק ,אם היא תשלם רק אז הרגיש פריננד זון או ידידי בפוטנציה שאפשר להתקשקש איתו רק
4 דמיינתי אחת כאם ילדיי והיה לנו בדייטים כימיה גדולה וכיף מאוד ובסוף היא הציעה לי לצרף מישהי וספרה לי על החגיגות שלה בדירת סטודנטים עם השותפה וחבריה

2.כן, בד"כ וכשהבחורה

מתנהגת וגורמת לכך שיתחשק לשלם עליה.
לא כש- היא אומרת לך בין מנה לשניה שתכל'ס זה די כיף שמוציאים אותה ומשלמים
לה על ארוחות במסעדה (או אוכל בכלליות) ורואים את זה עליה גם פיזית.
&nbsp
1. מי שכועס על 100 שקל זה לא מישהו ששוקלים לקשור איתו משהו קבוע בחיים מעבר לקופאי הפחות חביב עליך.
&nbsp
3.לא
4.שחור לבן,
לא יודע לגבי אחרים באמת, אבל נראה במבט גורף על הדיונים הלא בריאים האלו על כסף והכרויות שמי שמתחתנים איתה זאת תמיד ההיא שהיה כיף איתה ולא באה כדי לאכול. וגם ככלל לא כדאי לבוא רעבים לדייטים ולהזמין הרבה אוכל (לבנים לפחות). וכל אלו שרק חיפשו לצאת איתן כדי להכנס איתן למיטה נשארו מאחור עם ההתחשבונויות
ולהתכרבל עם הארנק.
&nbsp

superorti

New member
כיף לה שמוציאים אותה? מה היא כלבה או חיית מחמד???

שונאת את השפה והניסוח שגבר אומר שהוא מוציא מישהי...הוא לא מוציא,הוא יוצא איתה לדייט,ארוחת ערב,משקה או פגישה. יש הבדל גדול גם בצורת הביטוי.
שבתשלום!

sharpcookie

New member
לדעתי

אין "צריך" אוניברסלי, תלוי בנסיבות ובסיטואציה... אם מדובר בהייטקיסט שהזמין סטודנטית תפרנית למסעדה יקרה, ראוי שיזמין גם בתשלום. אם מדובר בשני אנשים בעלי רמת הכנסה פחות או יותר דומה, אין סיבה שלא יתחלקו.

כך או אחרת, אם כבר מזמינים אז צריך לעשות את זה מתוך רצון אמיתי להעניק ולא מתוך תחושת חובה. בהקשר הזה נזכרתי שלפני הרבה שנים יצאתי עם מישהו לדייט והזמנתי רק אייס קפה. לקראת סוף הערב, רגע אחרי שביקשנו חשבון, הוא שאל אותי בשיא הרצינות "את מהבחורות האלו שאוהבות שמשלמים עליהן?"... הייתי בשוק מהשאלה ומצורת הניסוח שלה וכמובן שעניתי שלא... בפועל זה השאיר רושם הרבה יותר שלילי מאשר אם היה מציע שנתחלק וזהו.

Neta Hod

New member
כן כן כן

גבר צריך לשלם, והאישה צריכה לשלם את הטיפ,,, או לפחות להציע.
הסבר למה זה קורה אין לי :)

שילת281

New member
היי

אני אהיה כנה ואומר שאם מדובר בגבר שמעניין אותי אני קצת אתאכזב אם הוא לא ישלם בדייט השני ויתחלק איתי או משהו כזה. לא עניין של כסף אלה אני רוצה לדעת שהוא מוכן להשקיע ומה לעשות, נשמע פרימיטיבי אבל אני אוהבת ג'נטלמנים. כמובן שאם אני רואה שהבחור באמת מעוניין בי הוא יראה גם מצידי מחוות וגם אני אזמין אותו ובשלב הזה כבר אין מקום להתחשבנות בכלל...

Shamy

New member
תגובה מעניינת

אני תופסת ג'נטלמניות בצורה אחרת האמת

בתור הגבר שיזיז כיסא או יפתח דלת לאחרים וישאיר טיפים נחמדים ובעיקר שיכבד , שיידע לתת שוויון כשמגיע .לחבק כשצריך ולהעיר כשצריך

או יותר חיזור אירופאי כזה

שילת281

New member
אכן

אבל יש משהו באקט הזה של התשלום... אולי זה משהו מובנה באישה שהיא רוצה להרגיש שהגבר בעל "חוסן" ויכול לתת לה תחושת ביטחון.

tatarata

New member
תשובה

בחיים לא הייתי מגיעה לחשבון של 100 ש"ח לא בדייט הראשון ולא בדייט השני, נראה לי הזוי, בד"כ מסתפקת בכוס קפה או לימונדה, עד 10 ש"ח גג. מכיוון שמדובר בסכום של עד 10 ש"ח הייתי מצפה מגבר בדייטים ראשונים לשלם זאת, במהלך הקשר כמובן שהוצאות יתחלקו חצי חצי. לא נוהגת להוציא ארנק, נראה לי סביר שגבר יהיה קצת גבר וישלם 10 ש"ח. כמובן שבהמשך ואם תהיה ארוחה יותר מ 10 ש"ח , אין לי בעיה שזה יתחלק.
מכל הדייטים שיצאתי, באמת הקפדתי שבדייט הראשון השתיה שלי לא תעלה מעבר ל 10 ש"ח. היו לי 3 דייטים הזוים שנתבקשתי ע"י הבר לשלם 9 ש"ח על קפ, כמובן שילמתי, ובאחד המקרים למחרת הבחור שדרש ממני 9 או אולי פחות ש"ח התקשר לשאול אם יהיה המשך.

ommerl

New member
תשובתיי..

2- בן אדם צריך להיות ב- 100% עצמו ולהכיר את עצמו היטב. אם בא לו לשלם, וזה מבטא את מי שהוא באמת- הוא חייב לשלם. אם הוא רוצה לשלם כדי לעשות רושם אבל זה לא באמת מה שהוא רוצה ולא באמת מבטא את מי שהוא- אסור לו לשלם.. זה יצור את הרושם הלא נכון, יהיה לא תואם לאישיות שלו ויצור סתירות ויפגע לו ברמת האושר בחיים לדעתי. וזה לא יועיל ליחסים ביניהם.

אני אישית- לא שילמתי על בחורה על שום דבר לפני שהיא הייתה בת זוג שלי. זה מי שאני, ככה אני מאמין ופועל, וזה לא מקמצנות. על אנשים שאני אוהב אין לי בעיה להוציא כסף (חוץ מאשר נזקקים אותם אני לא מכיר אבל אוהב לתרום, אבל זה סיפור אחר).

3- מטופש. כל שקר ומשחק כזה בעיניי מיותר ילדותי ומטופש.

ועכשיו ל- 1- שום דבר לא מעצבן אותי באנשים אחרים שפועלים אחרת ממני. אני חיי את חיי לפי הכללים שלי. לכל אחד מתאים סגנון חיים אחר והשקפה אחרת של העולם.

מבחינתי אם בחורה מפרשת את האמונות שלי בצורה שלילית (למשל: לא משלם עליי בדייט ראשון=קמצן)- טוב שאנחנו יודעים מראש שאנחנו לא משדרים על אותו גל. זה חוסך זמן כי זוגיות טובה לא תצא מזה.

לשמחתי זה הוכיח את עצמו במבחן המציאות ויש לי בת זוג מדהימה שאני מאוהב בה עד מעל לראש גם אחרי שנתיים ביחד.

littlerunaway

New member
תגובה מרעננת

אחרי כל תגובות ה "הגבר צריך לשלם" שאני קוראת בזמן האחרון בכל מיני מקומות (לאו דווקא הפורום הזה).

juggernaut

New member
בדרך כלל זה ממש לא מטריד אותי

כלומר, זה כולה דייט. זה אומר אולי 100 וקצת.
ואם יצאתי עם מישהי לדייט, זה אומר שהיא ממש מגניבה מבחינתי ושאני ממש רוצה את הדייט הזה, לכן אני בדרך כלל מציע לשלם בלי קשר.
אם היא מתעקשת להשתתף, אין לי בעיה להתחלק.
אבל זה לא אישו מבחינתי וסביר שלא אבקש ממנה אף פעם לשלם.

Shamy

New member
שמתי לב שלא עניתי חח אז הנה תשובה

לדעתי , המשחק הזה של אני אשלם את תשימי טיפ וכו' לא רלוונטי. אנחנו אנשים עובדים,התקדמנו משנות ה50 היום נשים עובדות ומרוויחות לא רע (אומנם לא כמו גברים ברב המקרים אבל עדיין מספיק בשביל לכלכל את עצמם יפה מאוד) , ואם הוצאתי את הארנק אז באתי בכוונה לשלם ,לא לעשות בכאילו!

אני תופסת ג'נטלמניות אחרת , כן חשוב לי לדוגמה שיזיזו לי כיסא או יפתחו לי דלת ויראו מחוות אהבה שלא מגיעות מהארנק. יצא לי גם לצאת לדייטים עם אנשים מובטלים כשלי היה עבודה ואני שילמתי ,למה? כי באתי לבלות זמן עם מישהו ובחברתו לראות אם אנחנו מתאימים,לא כדי לראות אם יש לו ממון לעכשיו והיום.

גם היו לי מקרים שדייט התעקש ללכת למסעדה יקרה מאוד ואז נאלצתי להגיד , צר לי אני לא מרוויחה מספיק יפה כדי לשבת פה אולי נלך לשתות כוס מיץ ונשב בגינה שכונתית או בבית קפה זול וזה היה גם בדייט ראשון (זה קרה רק פעם אחת האמת..וגם אז הבחור החליט שאני קמצנית והלך...אז אמרתי לעצמו שהוא קצת מיושן אם זה התפיסה שלו שהוא שופט אנשים לפי הארנק שלהם והלכתי הבייתה וצחקתי על זה כי זה היה חוויה משעשעת בואו נודה.)

למעלה