סקר דעת קהל :)

Tammie

New member
סקר דעת קהל :)

שנה שעברה עבדתי בחברה שמתמחה בהוראת ילדים מחוננים. במסגרת התוכניות שהם מעבירים השנה אחת המדריכות בנתה תוכנית שמלמדת על אלנטים שונים בגוף האדם דרך הספורט- כוח ושרירים, גמישות, סיבולת לב ריאה, תזונה נכונה ועוד. במהלך הקורס הם גם התנסו בכל מני פעילויות ספורטיביות שהדגימו את החומר שהם למדו. לקראת סוף הקורס היא רצתה לעשות שיעור מסכם בו היא תציג ענף ספורט כלשהו ותראה כיצד הוא עובד על כל האלמנטים שעליהם דיברו והיא בחרה בענף ההתעמלות. בגלל שהיא מכירה אותי, היא פנתה אלי בבקשה לעזור לה. ביליתי כמה שעות בשבוע האחרון בסיכום מידע על התעמלות, איסוף תמונות שמדגימות כושר, כח וגמישות, סרטונים וסיפורים מעניינים. זה היה פשוט כיף! אז דבר ראשון אני רוצה לשאול אם הייתם צריכים להציג לילדים שלא מתעמלים את ההתעמלות (על כל תחומיה) באיזה סרטונים הייתם בוחרים? דבר שני שזה גרם לי לחשוב עליו- האם אתן מצליחות להעביר את הידע הזה למתעמלות שלכן? כמה אתן מספרות להן על ה"מסביב" של ההתעמלות?

שאלות קשות

להציג לילדים את ההתעמלות על כל תחומיה באמצעות סרטונים- משימה מאוד קשה. אפשר רק להציג על קצה המזלג, כי התחום כל-כך רחב... אני חושבת שהייתי מציגה איזה מופע מעניין של קבוצת התעמלות של ילדים. לגבי העברת ידע עיוני למתעמלות בחוגים, אני אישית מעבירה מעט מאוד. בד"כ אני מדברת על כך בצורה ספונטנית, כאשר אני מלמדת אלמנט כלשהו, או תוך כדי שיחת פתיחה או סיכום של שיעור. אין לי תוכנית מובנית של יעדים ומטרות שאני רוצה שהמתעמלות שלי יידעו. פעם הייתה לי קבוצת הכנה לקורס מדריכות. בקבוצה הזו התאמנו בנות 14-20 שהתעמלו בעבר/בהווה ורצו להתקבל לקורס מדריכות התעמלות. החזרתי אותן לכושר, בנינו תרגילים למבחנים וניסיתי גם לתת להן קצת ידע עיוני, אקטואלי והסטוריה של הענף. זה לא ממש הלך. מצד אחד להשקיע שעה שלמה בחומר עיוני זה מיותר וחבל על האימון, מצד שני אם משקיעים 10 דקות, זה ממש לא מספיק, הידע המועבר כל-כך שטחי, שעדיף כבר לא ללמד כלום, מאשר ללמד חפיף. אחרת עלולות להיבנות תפיסות שגויות, אי הבנות וכו'. הדרך האלטרנטיבית אולי, היא לתת לבנות חומר תיאורטי כתוב, או להפנות אותן לחומר כתוב, ולתת להן "שיעורי בית" שיכללו קריאה של החומר, והערכה כמו למשל: פעילות מעשית שמסכמת את הידע התיאורטי, בחינה, תחרות נושאת פרסים, פעילות מקוונת מחוץ לאימון, למשל בפייסבוק או בפורום וכו'. את זה עוד לא עשיתי בחוגים...

אמא לה3

New member
מסכימה עם נועה

מאד קשה ללמד ילדות את כ-ל הרקע של ההתעמלות באימון או שניים בשבוע. אחת ל- יש מתעמלת שמגלה עיניין בהיסטוריה או במקורות של הענף או של תרגיל זה או אחר ואז אני מפנה אותה לסירטונים בנושא. אם יש משהו כמו אירוע שקרה בעבר, תחרות מעניינת או כל דבר אחר שקשור לאלמנט מסויים או תנועה מסויימת ואפילו כוריאוגרפיה אני כן מספרת/מלמדת את המתעמלות על זה. דוגמא שאני יכולה לתת היא שלפני התחרות הראשונה של הבנות בשנה שעברה, שלחתי אותן לראות סירטונים של תחרויות בענף. כל מיני סירטונים בנושא. הרשת מוצפת בהם, השאלה היא מה המטרה של אותו סירטון... לדעתי הרבה הרבה יותר חשוב שמאמנים ידעו את ההיסטוריה או המקורות של התרגילים והתפתחותם מאשר מתעמלים.

למעלה