סקר - האם הגבר הישראלי אינו רומנטיקן יותר?

Shamy

New member
סקר - האם הגבר הישראלי אינו רומנטיקן יותר?

בעקבות כתבה שקראתי בYNET אודות בחורה שכתבה באתר ASKPEOPLE על מדוע הגברים הפסיקו להיות ג'נטלמנים (למיטב הבנתי מדובר בישראלית אבל אולי אני טועה..)

אתם מוזמנים ראשית לפני הסקר סתם בשביל ההעשרה העצמית שלכם לקרוא את הכתבה פה -לקריאת הכתבה יש ללחוץ כאן

לאחר שברברתי על הכתבה , נדבר על לשם מה התכנסנו כאן...

אז הסקר הוא כזה : האם לדעתכן או לדעתכם הגברים הישראליים איבדו מן הג'נטלמניות שלהם? האם המוסד הג'נטלמני לא קיים יותר? או שמא הוא שינה את פניו ועיצב את עצמו מחדש בהתאמה למאה ה21 ואם כן , כיצד אתם ואתן מגדירים/ות את המונח הזה ג'נטלמניות? והאם נשים גם ג'נטלמניות או שמא הן ליידיז? ומה זה אומר בעיניכם להיות ליידי (השאלה מופנית לכל המינים והמגדרים באשר הם!)

אשמח לתשובות

sharpcookie

New member
הכתבה מורכבת ברובה מהכללות גורפות

איבדו מן הג'נטלמניות שלהם? לא חושבת שלפחות ב15 השנים האחרונות הייתה כאן תרבות של "ג'נטלמניות" או שניתן לאבד מה שלא היה. מי שרוצה ג'נטלמן או ליידי ייאלץ להסתפק בצפייה בדאונטון אבי (סדרה מומלצת מאוד באופן כללי
)

אבל ברצינות.... כל מקרה לגופו, יצא לי לפגוש גברים שהיו מאוד מתחשבים ומשקיענים, אפילו ברמות מוגזמות - למשל בחור שהביא לי ורדים לדייט ראשון, לדעתי מחווה גרנדיוזית מידיי בהתחשב בכך שטרם הכיר אותי, אך כמובן שהודיתי לו והערכתי את ההשקעה. למען האמת - הוא היה עולה חדש, אז אולי זה גם מסביר את זה...

מהצד השני, יצא לי לפגוש בחורים שלא השקיעו בדייט בכלל ולא רק שלא הציעו לאסוף / להחזיר או להזמין אבל גם לא השקיעו בעצמם. פעם אחת מישהו פגש אותי ישר אחרי משחק טניס, עדיין מיוזע ומסריח בבגדי התעמלות. דווקא נראה בחור חביב מבחינות אחרות אבל היה קשה להתעלם מתחושת הזלזול ששידר בהופעתו...

מה שאני כן מסכימה עם הכתבה, שבין אם זה מוצדק ובין אם לא, קיימת כאן עדיין ציפייה שבדייטים ראשונים הבחור יציע לשלם, ואם הוא לא עושה זאת הוא ייתפס כקמצן. בזמנו חשבתי שזה אנכרוניזם שמאפיין את בני גילי אבל לאחרונה שמעתי מאחותי הקטנה (21) שגם בדור שלה זה תופס, ואולי אפילו יותר, ושהיא וחברותיה לא היו ממשיכות להיפגש עם בחור כזה.

באופן כללי, אני מנסה לא לשים דגש רב מידי על "ג'נטלמניות" כהגדרה בדייט ראשון, אלא אם כן ההתנהגות ממש גובלת בחוצפה (כמו המקרה שתיארתי פה לפני כמה שבועות). יותר חשוב לי לזהות תכונות של אמפטיה, לא בהכרח מתוך כללים חברתיים נוקשים אלא בתכונות כמו הקשבה, התעניינות, התחשבות. לא צריכה שיאספו אותי ברכב (ובכלל מעדיפה בהתחלה להגיע באופן עצמאי כדי להימנע מחוסר נעימות במקרה של דייט כושל), אבל כן מעריכה שבשעת לילה מאוחרת ילוו אותי עד לרכב וכיו"ב.

קשה לי עם הכללות

אבל אני חושבת שגברים בימינו יותר מרשים לעצמם להתחבר גם לצד הרומנטי שבהם ולא מפחדים להראות רגשות או לדבר על רגשות.
&nbsp
אני חושבת שזה גם משהו שמגיע בתקופות, הרי אי אפשר להיות 100 אחוז כל היום כל יום רומנטיים. בעלי הוא גבר מאוד רומנטי אבל כשהוא עסוק ואין לו זמן לנשום-מן הסתם הרומנטיות פחות מורגשת וכנ"ל אצלי כאישה.

אני משתדל להיות ג'נטלמן

אימא שלי אמרה לי הרבה פעמים שלנשים חשוב בגברים עדינות וג'נטלמניות. אמנם פעם ראיתי קטע בסרט על ג'נטלמן אמריקאי שחברתו מסבכת אותו כך שיצטרך לשלם אז הוא מוותר לה ומשלם, עם זה אני לא ממש מסכים.
&nbsp

Shamy

New member
שמחה על ההענות הרבה

אני צריכה להניח אז שפינות סקר הן הכי רצויות?...

בעיניי - ג'נטלמניות היא אמנם מוסד מאוד מאוד נושן וחלקו נשמר כפי שהוא אולם יחד עם עליית עידן הפימיניזם וזכויות הנשים, אני מאמינה , או רוצה מאוד להאמין כי המוסד קיים אך השתנה.

למה אני מתכוונת? אני לא חושבת שיש עוד הרבה גברים שמביאים ורד לדייט ראשון או באים לאסוף ולהחזיר , או לפתוח דלתות ולהזיז כיסאות לגברת וכל אותם גינוני המאה ה19 (אם כי לדעתי אין בהם שום דבר רע..)
אני כן מתכוונת לעובדה שג'נטלמניות הוא מושג שנועד להראות כבוד ורצון להיות עם האישה ולחלוק לה מחוות חיזור שמראים על החשיבות שלה לקשר. אז היום זה יהיה יותר דברים כמו לשלוח הודעות או לדבר באמצע יום עבודה, אולי להשאיר איזה פתק חמוד על המראה או שוקולד בתיק
זה כן אומר ללמוד לנהל שיחה מעמיקה ולהקשיב לקובלנות ותלונות מבלי ישר לקפוץ בראש אלא באמת להקשיב מכל הלב ולקבל ולנהל דו שיח על מה שלא עובד בקשר ולתקן ביחד.
זה כן אומר בעיניי לבשל ביחד או להתחלק במטלות הבית ולא לחכות לפקודות והוראות לגבי מה צריך לבצע במשק הבית. זה כן אומר לכבד כשכל אחד רוצה מרחב פרטי מבלי להציק ו"לשבת על הוריד" של הצד השני יותר מדי.
מבחינתי זה להיות ג'נטלמן

בכל מה שקשור אם כל הגברים הישראלים ככה? התשובה היא לא , למעשה באופן אישי נתקלתי רק בבחור 1 כזה , ממבחר גדול של בחורים שאני מכירה. אולי 2..במקרה הממש טוב.
אני חושבת שהתרבות הישראלית שלנו קצת "קלקלה" משהו במושגי הכבוד ההדדי גם לנשים וגם לגברים בנוגע לאיך תופסים זוגיות, ולכן אולי לפעמים גברים ישראלים נתפסים כ"חסרי רומנטיקה" . כ

כדעה אישית ואני יודעת שהרבה יקומו עליי אבל אני תופסת את זה כך :

משהו משנות ה50 בגישה נשאר אבל יחד עם זאת אנחנו מופגזים בגישה יותר פמיניסטית מה שיוצר בלבול עצום בחברה ולכן כולנו קצת אבד לנו המושג רומנטיקה וג'נטלמניות וליידי וכבוד הדדי וכל מה שאנחנו חושבים על זוגיות קצת מבולבל לחלוטין...

כל אחד/ת והנסיון שלו ומה שיוצא ממנו לאחריו..

בחורות שצוחקות על זה שמושיט להן יד, מתפלצות מבושה כשמביאים להן פרחים,
גדלות לתרבות שצריכים לכבוש אותן כמו גבעה, "כלבים" מעדיפים ביצ'יות וזה מה שמקבלות. גברים שבתמורה מורידים אותן בצידי הכביש מהאוטו אם הן לא "נותנות" אחרי דייט, לא מראים להן שום נימוסים ושום ויתורים ואפילו מתנהגים כמו חראות לפני, תוך כדי ואחרי הפגישות.
&nbsp
בחורות שחושבות שהן חלשות או מסתכלים עליהן מלמעלה אם רוצים לפתוח עבורן דלת, לשלם עבור הדייט, ומצד שני כאלו שמחנכים אותן להסתכל מלמעלה על הגבר ומעשיו
ושהוא תמיד זה שצריך להתאמץ, לאכול חרא ולהגיד תודה, ליזום, להגיד סליחה ראשון
ושאר שטויות שמשאירות אותן יפות, מגונדרות ולבד.אף אחד לא רוצה אפילו לנסות לגשת ברצינות. אולי רק להשכיב אותן.
&nbsp
כיום יש יותר איפשור לגברים להיות רומנטיים רגישים ואפילו לבכות בסרטי אקשן כגיבורי על ("איש הפלדה") ובהלוויות צבאיות של חבריהם שנפלו (בארצנו). אך מאידך...
יש יותר איפשור לבחורה להיות גברית. וזה לא רק השאיפה לשיוויון, חליפה ולא חצאית למשרד, וגידול ילדים+קריירה וחיים מחוץ לבית. זה גם איך שהן מתנהלות כמו גברים בזוגיות ובהכרויות. לזיין ולזרוק, להנות מסקס "גברי" כוחני, אלים (כלפיהן גם) יותר
ואפילו לדרוש את זה מבן זוג עדין.
&nbsp
מישהי שיצאתי איתה הודתה בפה מלא (אוכל) שהיא נהנת מהקטע שלוקחים אותה לאכול בחינם. סוג של ריאלטי בו היא בוחרת לא רק עם מי לצאת אלא גם מה לאכול הערב.
זאת בחורה שזרקה זוגיות של שנים כי רצתה להתחתן כבר, כן?
&nbsp
בקטע הזה יותר קשה לשבור את הגברים, אלו שרומנטיים באמת ומרצון אישי של אהבת הנתינה, ימצאו את דרכם למישהי ששווה את זה. ובד"כ כמו בסיפורים זאת דווקא ההיא
שהתעקשה לשלם את החשבון חצי-חצי, או הזמינה איזה מנת פתיחה זולה כדי להתחשב
נשנשה ממנה כל הערב והסכימה לחלוק את האוכל על השולחן.

שילת281

New member
לדעתי

לא הכי מתאים להזמין אוכל בדייט ראשון. אפשר להסתפק בכוס יין

מילקי90

New member
תלוי יש גברים שהם עדיין כן ג'נטלמנים

זה קשור לתרבות שממנה בא הגבר , אם אמא שלו חונכה אותן לכבד נשים אז

הוא יהיה ג'נטלמן .

ואני מוצאת שכן יש גברים שהם ג'נטלמנים אני לא חושבת שניתן להגיד באופו גורף

שהגבר הישראלי לא ג'נטלמן
.

בנוגע לנשים גם אי אפשר להכליל אבל סביר להניח שלנשים זולות או כאלה שהן לא ליידי

יוצר סביר שהן יהיו עם גברים שהם לא ג'נטלמנים או שזה פחות יפריע להן אם כן או לא .

שילת281

New member
מה שנקרא להיות גבר גבר

"מנטש"
מה שנקרא גבר של פעם... ה- גבר ! ואני לא מתכוונת לפתוח את הדלת בקטע חנוני כזה. אני מתכוונת להתנהלות של גבר בקטע של "אני מכבד אותך". מישהו שהשהיה במחיצתו גורמת לך להרגיש אישה. זה אותו אחד שיהיה הראשון לעזור לך אם את צריכה עזרה עם הרכב, זה הבחור שילווה אותך הביתה כדי שלא תלכי באזור מסוכן, מי שיביא לך את המעיל כשקר. גבר שמתנהג כך פשוט גורם לי ליפול מהרגליים :) וכמובן להוקיר לו תודה על היותו כזה. ובמקביל, להיות ליידי, במילים אחרות... מישהי אלגנטית: לא נשמע אותה מרימה את הקול באגרסיביות. גם כשהיא כעוסה היא תדע איך לשמור על נעימות ותעביר את המסר שלה בצורה ברורה ומעודנת. חייבת להודות שאני פשוט אוהבת את הקיטש והרומנטיקה והדבר שהכי בא לי לעשות עכשיו זה לראות איזה סרט דביק על ליידיז אנד ג'נטלמנס...

למעלה