סקר הדגם האהוב ביותר?

gaharoni

New member
זה משתנה...

בד"כ זה הדגם האחרון שקיפלתי - אבל בכל זאת, הורד של קוואסאקי תמיד נמצא באחד המקומות הראשונים.

gilg1

New member
הדגם שלי

השפתיים כמובן! לידיעתכם, קיפלתי 200 זוגות שפתיים (משלושהגליונות אדומים לבנים) במהלך המילואים שלי. וגם איזה 15 גופים מודולרים בני 30 יחידות וגם חלקי פרחים לפרח המורכב מ- 5 יחידות (מודבק!!!) ובכלל אני מתקרב לחלוקת 1000 זוגות שפתיים

mirigami

New member
הדגם האהוב עלי הוא העגור מכיון

שמאחורי העגור יש כל כך הרבה הסטוריה והוא אפילו מסייע לנו כאן (ראה פרויקט השלום של המרכז הישראלי לאוריגאמי) כמה 1000 עגורים הכנו ממש קשה לספור אבל ננסה: 1000 לדלהי לאמה (קופלו והוגשו על ידי ילדים ישראלים ופלשתינאים) 2000 לאפיפיור(קופלו והוגשו על ידי ילדים ישראלים ופלשתינאים) 1000 למלך חוסיין(קופלו והוגשו על ידי ילדים ישראלים ופלשתינאים) 1000 למשפחות שכולות ישראליות ופלשתינאיות(הם העבירו בטקס את העגורים להירושימה קופלו והוגשו על ידי ילדים ישראלים ופלשתינאים) 1000 מילדי קרולניה צפון ארה"ב לקרית שמונה.(בתקופה שהיו קטיושות) 1000 מילדי קרית שמונה לצפון קרולניה. 1000 מילדי המושבים לילדי הקיבוצים בדרום. 1000 עגורים למניעת האלימות , העגורים הוגשו לשר החינוך. ואני לא סופרת את 1000 העגורים שיש לי בכיתת האוריגאמי ובמרכז לאוריגאמי ועוד.. ספרתי רק את אלו שהגשנו סה"כ 9000 עגורים הגשנו סיפור מעניין: בחודש יוני שלחנו 1000 עגורים (עם משפחות השכולות משני הצדדים) לפארק של סדאקו בהירושימה. לפני חודש קיבלתי טלפון מעובדת שגרירות יפן שהיא אדם מיוחד מאוד . היא סיפרה לי שסטודנט יפני שיכור שרף את העגורים שהיו בפארק (יש שם כמה מליונים של עגורים מכל העולם). היה לנו ממש עצוב לשמוע ומנהל האוניברסיטה שהסטודנט לומד בה פינה אולם גדול וביקשו מהיפנים לשלוח עגורים. היפנים שלחו תוך שבוע כמה מליונים של עגורים והסטודנטים תפרו אותם במשך שבועות. ובעקבות כך ביקשו לא לשלוח יותר עגורים. עובדת השגרירות יצרה קשר עם הפארק בהירושימה ולקח להם כמה ימים לבדוק והם בשמחה הודיעו שהעגורים שלנו לא נשרפו
יצא ארוך אבל אני מקווה שמעניין אני מלמדת לקפל את העגור בדרך שונה לחלוטין מכולם זו דרך שהמצאתי כדי ללמד גם את מי שמקפל פעם ראשונה.

mirigami

New member
הוראות לעגור כמו שאני מלמדת

אפשר למצוא באתר של המרכז לאוריגאמי כנסו לספרים ונייר ויש דוגמא של כריכות החוברת לחצו על חוברת 2 ויפתחו לכם ההוראות לעגור

bshuval

New member
ראיתי...

את מלמדת "כמעט" Pureland... השאלה היא - איך את מלמדת אותם להכין בסיס ציפור? כאשר לימדתי אנשים להכין עגור (או ציפור מרפרפת), שמתי לב שהכי קשה להם דווקא להכין את בסיס הציפור. אני מלמד, כמובן, בדרך שהכי קלה לי לקיפול (שהיא לא בהכרח הדרך הכי קלה או הכי פשוטה למתחילים). את הקיפול ההתחלתי (preliminary fold) אני מבצע ע"י קיפול הריבוע לאורכו (ליצירת מלבן 1 על 2). אז אני מקפל (מהצד הסגור) משולש אחד מצד אחד אל הצד הפתוח, ואת המשולש השני לצד הפתוח מאחור. ואז ע"י הכנסת אצבע מלמטה ושיטוח של הכל אני מכין את הקיפול ההתחלתי. זו שיטה שלמדתי מאחד הספרים של רוברט הארבין (נדמה לי שהרביעי אבל אינני בטוח בזה). אני זוכר שכשרק התחלתי לקפל לא הצלחתי להכין את בסיס הציפור. הייתי יכול להכין קיפול התחלתי, אבל כלל לא הסתדרתי עם ה petal fold. פשוט לא הבנתי איך אני אמור לגרום למה שיש לי ביד להיות כמו הציור (אני מזכיר לכם שהייתי אז בן 8 או 9). בסופו של דבר גיליתי איך צריך לעשות את זה וזו הייתה שמחה גדולה. זהו אחד הזכרונות הראשונים שלי!

mirigami

New member
אם תחזור לאתר של המרכז לאוריגאמי

כפי שהסברתי לפני כן ותלחץ על חוברת 8 בתחילת דגם העקרב אני מסבירה את preliminary fold מה שאנחנו קוראים בארץ קיפול בסיס 1 זו הדרך הקלה ואם הבנתי נכון זו דרך שתארת רק שאני הגעתי אליה לבד מכיון שעיקר ההשקעה שלי באוריגאמי היא בלפשט הוראות. זו גם הסיבה שאת שמות שלושת הבסיסים הגדרתי במספרים. וגיליתי שקל לזכור את הבסיסים אם למשל קיפול בסיס 1 הוא - preliminary fold קיפול בסיס 2 הוא - קיפול בסיס ציפור קיפול בסיס 3 הוא - קיפול בסיס פיצצת מים לרוב המקפלים שמתחילים יש קושי עם בסיס 2 הציפור

bshuval

New member
הדגמים האהובים עלי

לי אין דגם אהוב יחיד, אבל יש כמה דגמים שאני מאד אוהב. ראשית, את הקוביה של פוג'ימוטו שפשוט כיף לקפל! שנית, את הורד של קאוואסאקי. הדגם השלישי הוא הברבור של טד נורמינטון. הברבור הזה פשוט מדהים ביופיו. קיפלתי רק שניים כאלה, אבל אני מאוהב בדגם הזה. דגם הפעולה האהוב עלי הוא spring into action. דגם פשוט מדהים. גם מזה הכנתי רק שניים. אחד רעוע ביותר בבית, ועוד אחד במשרד... כל מי שרואה את זה נדהם שאפשר לעשות דבר כזה מאוריגמי. הדגם המודולרי האהוב עלי הוא הenigma cube. אני מכין את גרסת 12 החלקים (שכחתי מי הממציא).

a r v i v l

New member
יש המון דגמים שאני אוהב

אני אוהב בייחוד דגמי פילים. בספר הרביעי של הארבין יש פיל מה זה יפה, אני אוהב לעשות אותו מניירות גדולים, הוא יוצא יפה יפה. אני אוהב גם הייחוד דגמי פרחים לעשות. אני אוהב כמעט כל דגם שהוא. בנוגע לקיפול בסיס ציפור, אני כשהייתי בכיתה ד' כבר ידעתי לעשות אותו חלק, הוא לא כל כך קשה, צריך רק להבין מאיפה מתחילים ואיפה מסיימים, כי זה די קשה דרך ההוראות.

giladznaor

New member
דגם אהוב

ראשית כל אין על המקלדת שלי אותיות בעברית, רק באנגלית, כך שתסלחו לי על שגירות כתיב. הדגמים האהובים עלי הם המגן דוד משטר של דולר עם חור באמצע של פרד רוהם, הFLUFFY של מארק 'ירשנבאום והMaitreya של Takashi Hojyo. וכמובן Devil של Jun Maekawa, שקיפלתי אותו בערך 20 פעם.

למעלה