סקר הדתות - איסלאם / נצרות / יהדות ועוד...

aviadbarel

New member
סקר הדתות - איסלאם / נצרות / יהדות ועוד...

היי חבר'ה! אני מאוד סקרן בנושא הדתות, מה מניע את האנשים, במה הם מאמינים, מה מבחינתם חשוב ומה לא. הייתי רוצה ללמוד עוד על דתות אחרות, ואפילו על דתי שלי כי אני די בור בנושא. אני אשמח אם מי שבא לו יוכל לקחת כמה דקות ולהסביר על דתו, מסורתו ומה שבא לו, להעשרת כולנו. לצערי אני לא יכול להסביר יותר מדי על יהדות, כי כמו שאמרתי אני די בור בנושא, ולכן לא אנסה, כדי שלא אטעה. ואקנח בבקשה קטנה - בואו לא ננצל את הרעיון להתנגחויות, בואו באמת נסביר על דתות ומסורות מבלי להשמיץ אף אחד. פשוט כל מי שבא לו והוא בעל ידע בנושא שיסביר ויעשיר את כולנו.

respecta1

New member
מאיפה להתחיל?

זה כמו שתגיד להתחיל להסביר על העולם, יש כל כך הרבה דברים שיש להסביר לפחות מהנושא יהדות שגם אני ממש לא מייתמר לחשוב שאני יודע הכל אפילו לא את הרוב.. ואני בטוח שזה ככה לגבי כל הדתות.. קיצר תגיד בנושא יותר מצוצמם שאתה רוצה שהאנשים פה יסבירו עליו

aviadbarel

New member
נראה לי ש...

מצוות עיקריות, שלבים חשובים בחיים (כמו למשל בר מצווה אצלנו), חיים שלאחר המוות, עולם הבא, ובכלל כל דבר שנראה מעניין ואנחנו רוצים לשתף.

על נצרות..כנס לפורום הבית../images/Emo9.gif לא יותר קל?

פה

aviadbarel

New member
הייתי שם אבל זה נראה לי מאוד עמוק

רציתי ללמוד בכלליות על הדתות - זרמים, מנהגים וכו'.

ألدين../images/Emo63.gif

לא יודעת אם יכולה להעשיר בהודעתי זו.. אבל בכל מקרה, זו דעתי, ואלו הם חיי. אדם צריך לבחור באמונה שתקרב אותו [הכי קרוב] לאל. לאמונה באל באחד. יהדות, נצרות, אסלאם.. אין לי מושג, וזה גם לא משנה. אני , אישית, מגדירה עצמי כאדם ללא זהות , ביודעי כי אם אבחר בזהות או בסממן חיצוני כלשהו הם יפרידו ביני לבין האחר. שמתי לב לאחת ההודעות באחד הפורומים בו שאל מישהו האם אנחנו אנשי מעשים או אנשי דיבורים וזו שאלה חשובה מאוד לדעתי. אני אשת מעשים.. גם אם יאמרו עליי שמדברת בלי סוף ולא תמיד מסיימת כל פרוייקט שמתחילה. אני אנושית. אני לא מפגינה - והולכת לישון.. כמו שעושים מרבית ממכיריי.. והמבין - יבין. ברגע שאתה מאמין באל אחד.. פתאום [גם אם למרבה האוויליות שבדבר] זה כאילו מאפשר לך, להאשים אותו.. בדבר רע שקרה, או להיפך - להיאחז בו באמונה חזקה ללא שום קשר להתרחשות האירועים בחייך. . ובכל מקרה.. כל מה שקורה לנו.. גורל או לא גורל.. זה נתון בידינו. כפי שהבחירה במיסכנות ובאומללות נתונה בידינו. ברגע שאהבה מניעה אותנו , לחיות , לעבוד, להבין את האחר.. לא צריך יותר . מאחלת לכם שאהבה תניע אתכם, בכל מקום ובכל מקרה.. וזו לא עבודת האל שכל כך חשובה לו [באופן הגיוני] , כי חשוב יותר להיות אדם. انسان . ולא סתם "צודק". סוסו

aviadbarel

New member
תודה רבה על תגובתך

היא בהחלט מעשירה, נתקלתי בהרבה מאוד אנשים שמגדירים עצמם כהומני וזהו. אצלי זה מוזר קצת, כי אני לא ממש דתי, אך מצד שני אני כן מאמין באל. אני קורא לעצמי יהודי, אבל הדתיים יגידו שאני שקרן. אני שומר את יום כיפור והחגים הראשיים, אבל חוגג בשבתות, ככה שדי קשה להתאים את זה לאיזו מסגרת. כי אני לא דתי, אבל אני כן מאמין.

טוב, אז ככה

מה מניע אותי?.. תמיד חשבתי שאני אלוהים, עד שמכה ניחתה לי על הפרצוף והעירה אותי למציאות בה אני כשאר בני האדם..בוא נציין שעד אז לא האמנתי באלוהים, תמיד שאלות, שלא היו עליהן תשובות, סלדתי מהדתות, כי חשבתי שהן מפלגות בין האנשים וגורמות להן לשנוא אחד את השני בשם הדת. אחרי המכה הבנתי שיש ישות חזקה ממני, וראיתי שכולם קוראים לה אלוהים אז אני מאמינה שיש ישות חזקה ממני, ברגעי יאוש שאבתי הרבה כוחות מהאמונה אז לא רוצה להשמע ככופרת, אבל תמיד סיפורי הדת של כל הדתות הצטיירו לי כמעשיות, או אגדות, שאין להם הוכחות. אני מאמינה רק בעצמי ובאלוהים.

למעלה