סקר הזיהום

ש מים

New member
סקר הזיהום

מפתיע (לפחות אותי) ומצמרר.

ש מים

New member
כן, גם אני הופתעתי מאוד.

ההסבר יכול להיות אולי במיקום תחנת המדידה, ואולי בשיטת החישוב (אולי: "חלוקת מידת הזיהום לשטח השיפוט של הישוב"??).

jeshu

New member
וכוון הרוח - רוב חיפה לא מזוהמת כל כך כי הזיהום העיקרי שמיוצר בה מוסט לכיוון צפון מזרח רוב הזמן. בנווה שאנן, מה שמצפון לנחל גיבורים מזוהם, אבל מדרום לא, ההבדל ניכר (יש שם קו פרשת זיהום אוויר).

שבעצם מסבירה למה סקר הזיהום לא שווה יותר מדי

רק דיווח עצמי ולא כולל תחבורה. אז מה זה שווה?
מעבר לזה, הסקר הזה לא מאפשר לי בצורה פשוטה להבין עד כמה אזור המגורים שלי מסוכן.

הלכתי למפה וגיליתי שליד הבית שלי יש מפעל עם נתוני הפליטות הבאים:

מתאן - Methane (CH4) 37,261
תרכובות אורגניות נדיפות למעט מתאן - Non – methane Volatile organic compounds (NMVOC) 4,547
אמוניה - Ammonia (NH3) 9,349
ניטרוס אוקסיד - Nitrous oxide (N2O) מתחת לסף הדיווח

אוקי, מה אני עושה עם המידע הזה? זה עומד בתקן? לא עומד בתקן? מסוכן? לא מסוכן? האתר של המשרד להגנת הסביבה מודה בעצמו:

"בכדי להעריך את מסוכנות הפליטה נדרשים נתונים נוספים על ריכוז המזהם בסביבה, משך החשיפה למזהם, מאפייני הנחשף למזהם ועוד." וואלה, יופי. מי אמור לעשות את זה? אני?

עוזי ק

New member
כרגיל המשרד עוסק בפופוליזם במקום בסביבה

לא צריך להיות בעל תואר בסביבה בשביל לדעת שחברת החשמל היא ה"מזהם" הגדול ביותר. שהרי כולנו צורכים את החשמל שהם מזהמים לנו.

הנתונים מצביעים על כמות הפליטה לארגון ולא על זיהום. חלק מהפליטות אינן זיהום, כמו למשל פליטות של מלח לים (בסך הכל מחזירים לים את מה שלקחנו ממנו). אבל הכותרת של "תפסנו את המזהמים הגדולים" נשמעת הרבה יותר טוב. כמובן שבמסגרת הנתונים אפשר למצוא מזהמים נוראיים שבהם צריך להלחם בכל תוקף, אך מי שיכול להוציא את התבן מהמוץ זה רק אנשי המשרד. בשביל זה אנחנו משלמים להם.

כללית המשרד אינו מפרסם בצורה סדירה נתונים שיכולים לסייע לציבור להבין את מצבו האמיתי. אין להם שום אינטרס לפרסם את זה, על מנת שלא יראו קבל עם ועולם את חדלות המעשיהם.

maromy

New member
ברור פופוליזם, עמיר פרץ נראה לך מתעסק בסביבה?

הסביבה היחידה שמעניינת אותו זה ג'ובים למקורביו ומינויו כשר בממשלות הבאות
הבנאדם במפלגה עם ציפי לבני שאותם מעניין האויב יותר משלום הציבור,
בגלל זה אין להם בעייה לשחרר מרצחי יהודים וגם זיהום אויר לא יעניין אותם רק
אם חלילה יפגע ביקירי נפשם בשכם ורמאללה אז הם יזדרזו לטפל "כדי לקדם את השלום"
אל תשכח הדרעק המושחת אולמרט מינה כשר איכות סביבה את גדעון עזרא, יקיר המפעלים
המזהמים שלא עשה דבר וגם פרץ לא עשה דבר, רק מדבר מדבר מדבר
תראה את הסרטון המגלומני שהוא דרש לקריין ולככב בו בעצמו, לשיקום הר חירייה (שלא היה
לו שום יד ורגל בנושא בשנים האחרונות).

למעלה