סקר: הייתם תורמים איברים

morancho1

New member
סקר: הייתם תורמים איברים../images/Emo35.gif

לאור הכתבה שאושרית פרסמה פה, על האחוז המינאטורי בישראל שמוכן לתרום איברים, החלטתי לבדוק, לפני שבודקים אנשים אחרים, מה דעתם על העניין של חברי הפורום, המתעדים להיות רופאים, בעניין. על כל תשובה תרשמו את דעתכם. מדוע הייתם נוהגים דווקא כך וכולי. בבקשה תהיו כנים בתשובתכם כי אחרת כל העניין לא שווה הרבה. בקשה נוספת: תשמרו על תרבות הדיון:) תודה.

kontsy

New member
זה עניין של אמון

יש הרבה אנשים שמפחדים לתרום כי הם חוששים מאיזה רופא פזיז מידי, אז אולי זה נאיבי אבל יש לי אמון ברפואה ובמשפחה שלי שיהיו מספיק חכמים להבדיל בין מוות מוחי ללא. אז כן, אין לי בעיה לתרום את האיברים שלי. אבל בינתיים זה תלוי בהורים שלי ולהם זה יהיה יותר קשה למרות השיחות והכל. אגב עוד שאלה - האם למישהו יש הגבלה על מה הוא היה מוכן לתרום? למשל קרניות, עור וכו'? מבחינתי שיקחו מה שהם יצטרכו, אני לא אזדקק לזה

oshratush

New member
אני כבר נטלתי חלק בעניין

שאבא נפטר תרמנו את איבריו.....כל מה שהיו צריכים על אף כל הקושי, אני מאוד מקווה שהחזרנו את הראייה למישהו, ומישהו שעורו הפך לפחם כעת יותר טוב, או מישהו ששמא לקה בליבו.... זה הכל עניין של מצפון, לא לכל אחד קל לעשות מעשה כזה.

meshi23

New member
כרטיס אדי

היי, אני קצת חדשה פה.. האמת שגיליתי את עניין הפורומים ממש בשבוע האחרון. אני מתחילה ללמוד שנה הבאה בטכניון אחרי התלבטויות קשות בין חיפה לירושלים. מצטערת שההתחלה לא קשורה לדיון אבל לא היה לי נעים להתפרץ ככה סתם. אני חתומה על כרטיס אדי- כרטיס תורם לקידום השתלות בישראל משנת 2003. חתמתי על הכרטיס כאשר סבא שלי היה בבי"ח (מאז הוא בסדר, אין מה לדאוג). חתמתי על הכרטיס כי אני מאמינה שאחרי שאמות, בין כה וכה לא אצטרך את האיברים- אז למה שלא יהנה מהם מישהו אחר? מישהו שאיבר שלי יכול להציל את חייו? הרי את שלי זה כבר לא יציל.

HawkEmpire

New member
אני הייתי

למרות שעד שלא נתקלתי באופציה לעשות את זה בקלות, לא חשבתי על זה יותר מדי. אבל, בפעם הראשונה שנתקלתי באוצפיה לחתום על הכרטיס, חתמתי עליו. אין ספק שזו בחירה קשה, פחות לאדם עצמו ויותר למשפחה שלו. אין ספק שגם מי שתורם לפעמים חושב מה יקרה אם ההחלטה על מוות תהיה שגויה, או איזשהו תסריט זוועה דומה. מה שאני הולך איתו, זה משפט ששמעתי כבר די ממזמן באיזו תוכנית טלויזיה, שבה מישהו אמר "כששואלים אותי איפה אני רוצה שיקברו אותי, אני אומר שזה לא משנה. אחרי שאני אמות זה כבר לא אני". בקצרה, המשפט הזה מתמצת את זה בשבילי. אם אני כבר לא פה, והמורשת שלי זה כל מה שיכול להישאר, אני חושב שזה שחלק מהמורשת הוא חיים, או שיפור איכות חיים, לאחרים, זה משהו שאני רוצה להשאיר.

חתום על כרטיס אדי

בלי להזכיר בכלל את הצד הדתי של העניין, בצורה הכי פשטנית - זאת דרך לעזור לאנשים אחרים, גם לאחר שאתה כבר לא יכול לעשות זאת בצורה הכרתית (נקרא לזה ככה). אני לא מפסיד מזה כלום ואדם אחר יכול להרוויח את החיים שלו. הרי בשביל זה הלכתי להיות רופא לא? (אמרת חברי הפורום, אז חברי הפורום)

ohad60

New member
זה דיי מצחיק

אבל בצבא אחד המפק"צ דאג שכל הצוות שלי יחתום על כרטיס אדי ואפילו רוב הדתיים חתמו, זה רק עניין של מודעות ו"להציף" את הנושא

morancho1

New member
חחח גדול!

ובהזדמנות זו- שאלה- האם עשית את הקורס קיץ בפיזיקה?

dnme

New member
לשמחתי לא

עשיתי בגרות. שמעתי מהחבר'ה אצלנו בקורס קיץ בכימיה (שעשו את שני הקורסים במקביל) שאין מה להשוות, פיזיקה הרבה יותר אינטנסיבי וקשה. אני מניח שזה גם קשור לאופי של המקצוע ולחשיבה הפיזיקלית שצריך לפתח בחודשיים במקום בשנתיים של תיכון. בכל מקרה, אם זה מעודד אותך, למיטב ידיעתי כולם עברו.

dnme

New member
ואת יכולה גם להתנחם בעובדה

שאתם לא לומדים פרקי בחירה ופיזיקה מודרנית כמו בבגרות. משאיר עוד קצת מקום פנוי במוח.

dimiorr

New member
בזה את דווקא צודקת!

אין כמו תורת הקוואנטים כדי להוכיח לנו שאנו לא יודעים דבר....

למעלה