סקר "הפעם הראשונה"

giba70

New member
סקר חדש: הפעם הראשונה../images/Emo25.gif

כיוון שכמה חברים כתבו איך הם התוודעו למוזיקה ברזיליירה בפעם הראשונה, אולי כל אחד/אחת יכתוב כיצד הוא/היא איבדו את הבתולים עם המוזיקה הברזילאית. אם לא מחשיבים את ארץ טרופית יפה, התקליט הראשון ששמעתי בפורטוגזית היה בעצם קסטה (קלטת נכון להיום) מוכרת מאוד של שירי ז'ואו ז'ילברטו וטום ז'ובים עם אסטרוד ז'ילברטו ששרה עם השירים: Garota De Ipanema, So Danco Samba, Corcovado, Doralice, Pra machucar Meu Coracao ועוד. הבוסה נובה התחילה איתי והשאירה אותי עם חשק לשמוע עוד. אחר כך בא דיסק אוסף של דז'אבאן שאחי קיבל מחבר שלו, עם שירים כמו Samurai, Sina, Petala, Asa וזה אז ברזיל נכנסה לי לוורידים.

eldarinn

New member
גם אני!

למדתי גיטרה בגיל 16 ולמורה שלי היו המון אלבומים שהייתי מלווה כדי לחוות סגנונות שונים ואחד הדיסקים היה ההופעה החיה של הצמד ג'ילברטו עם סטן גטץ בקרנגי האל בניו יורק בשנות השישים.

giba70

New member
סקר "הפעם הראשונה" ../images/Emo25.gif

ניסיון שני לסקר שהתחלתי לפני שבועיים. אתן/ם מוזמנות/ים לכתוב איך התאהבתם
במוזיקה הברזילאית, מה היה השיר הראשון
או האלבום הראשון שמשך אתכם אליה. למשל, אלדרין ואני נמשכנו לאחר ששמענו את אלבום הבוסה נובה של האחים ז'ילברטו וסטאן גץ. בילוי נעים בקרנבל
היכן שלא תהיו

aviron

New member
אז אצלי זה היה ככה: ../images/Emo88.gif

כשביקרתי בסלבדור בהייה - ע"פ המלצת חבר - ביקרתי במתחם ה"אולודום". לפני הופעת ה"אולודומים" - הופיעה כחימום להקה בת 4 בנות - תופים ושירה. לא זוכר את שם הלהקה. 2 זמרות מתחלפות מידי שיר, 2 על התופים עם האקרובטיקה. זה היה משהו לא מהעולם הזה. זאת היתה ברזיל במיטבה. ומאז....

למעלה