סקר הראשון: איזה ציון הייתם נותנים

asher40

New member
אם מדברים על ציונים ,אז.....

...הציון לא יהיה משהו טוב ,אך.... ניקח את ירושלים בירתינו ,פרוייקט שימור רח' הנביאים ,עם הביניינים הישנים שהרבה לא הרימו ראש ,בכדי לראות אותם ,הם מדהימים. אם נקח את שכונת ממילה בירושלים ,שתוכננה כמו הבתים הישנים של ירושלים ,איזור חוצות היוצר ,תחנת הרוח וכו'. יש לנו יחוד שאין בהרבה מקומות בעולם אולי לונדון ובתיה הישנים ,מתקרבת לרמתה של ירושלים ,במראה היחודי ,רק הבדל אחד ,התושבים! ,למרות כל המלעיזים וכל השונאים ,כדוגמת מבצעי הפיגוע באותו איזור עליו דיברתי ליד תחנת הרוח ,גן הפעמון. יש לנו עדיין הרבה דברים חיוביים ,אם בבניה ועוד בהרבה תחומים. המשך יום נעים ,והרימו ראש!!! שטרן אשר ,קבלן חשמל ,מירושלים בירתינו!
 

אלי ו.

New member
תכנון?!

למיטב זכרוני יש רק עיר אחת (מודיעין) שתוכננה. כל השאר צמחו ללא תכנון. ככה ת"א נבנתה במקביל לים כמעט ללא שדרות ממערב למזרח, ירושלים היא עיר חד סטרית שצריך להיות בעל רוח קודש כדי להתמצא בה וכו' וכו'.
 

י-וס-י

New member
האמת שכל הערים החדשות יש תכנון

ירושלים מי שקצת לומד היסטוריה שלה זה פשוט חוויה להסתובב בכל הרחובות של השכונות הישנות. אבל בגדול המצב על הפנים מבחינת חוקה של תכנון משהו כזה, שלא כל מפליצן בכל רשות ימציא חוקים חדשים.
 
לא תאמינו, לתל-אביב הכינו תכנית

בינוי, כאשר העיר הייה מתוכנן בין איבן גבירול לים... גודוביץ מאוד אוהב את התכנית, למראת, שבכלל לא מתייחס לים! אחד הבעיות הרציניות של תל-אביב (לא רק), שפונה עם הגב לים...אפילו בתי המלון לא מתיחסים לקשר עם הים, מקסימום, מקומה הראשונה יכולים לצפות בנוף....האימת, חשיבה כזו אינפנטילית לא ראיתי בשום מקום! בבודפשט יש רק דנובה, אבל, כל בניין פונה לשם, ולא לכיוון פנימה... כמובן, גם אין התיחסות לרוחות שמגיעות מהים...אילו היו חושבים על זה, כל רחוב, כמו אלנבי, ברוהב מקסימאלי הייה צריך לרדת לחוף, כדי שהרוח ישתוף את כל רחובות העיר...
 

י-וס-י

New member
נראה לי שבתחילת התכנון של תל אביב

לא חשבו שזו תהיה עיר של עסקים ותירות אלא אולי מושבה חקלאית או משהו כזה, אז אולי לכן זה תוכנן כך.
 

arcdsgn

New member
גדס

אווה'לה מזל טוב!!! י-ו-ס-י, כל הערים בארץ תוכננו. כולל אלו שלא היית מאמין, כדאי לך מקרוא קצת על מתכננים שפעלו בארץ בתקופת המנדט הבריטי, בין השנים 1917-1937 תגלה עולם ומלואו! פטריק גדס לדוגמא פעל הארץ בין השנים 1918-1922~ והשאיר אחריו תוכניות אב מופלאות ל"שכונות גנים" בתל אביב,ירושלים,חיפה וטבריה. על בסיס המחקר שלו ובהשראתו תוכננו ערים נוספות וכן שכונות רבות בארץ. יש מעט חומר על גדס בארץ אך כל חומר כתוב על הפנומן ההוא הוא פנינים! ביי, ובהצלחה עם הפורום החדש
 
תודה ... בסניליות שלי כבר לא הייתי

בטוחה בשם,אז תודה על העידכון גם... בכל אופן, גדס לא התייחס לים בכלל, ואפשר להגיד כמה דברים יפים ופחות על תכנית הבינוי שלו, אבל זה פשלה לא קטנה, לפי דעתי...
 

י-וס-י

New member
היה אדריכל בשם קונרד שיק שתכנן הרבה

מבנים בירושלים משכונת מאה שערים ועד כנסיית הדורמיציון בהר ציון. פעם קראתי הרבה עליו והלכתי לראות מבנים שלו זה משהו מדהים. בכלל נראה לי כדאי לעשות איזה פינה שבועית על אדריכלים ועבודות שלהם, מה דעתכם ?
 

תמהוני

New member
מודיעין "העיר בכי מתוכננת"

יש רק בעיה אחת..שזה תכנון ישראלי
עד מודיעין העיר שנשאה בכבוד המפוקפק הזה היא אשדוד. מתכנני הנמל (הולנדים, אם אני לא טועה) באשדוד נחרדו כשראו שאין הקצאה לשיכון העובדים בנמל. הם דרשו וקיבלו תכנון כזה וכך קמה אשדוד - כאמור, העיר הכי מתוכננת בחמישים שנותיה הראשונות של המדינה, שזה בערך כמו להיות ראש לשועלים... חלקים משמעותיים מחיפה תוכננו על ידי הבריטים במקביל לבניית הנמל. זה היה כמובן לפני קום המדינה וללא קשר לרשויות התכנון של היום (מה אנחנו צריכים את הבריטים האלה...אנחנו הרי יודעים הכל יותר טוב לא?) לא סתם חיפה (שהיא עיר הולדתי במקרה...) הרבה יותר הגיונית מאשר ירושלים או תל אביב, שבכל פעם שאני נכנס אליהן עם רכב אני מרגיש כמו לפני יציאה לניווט!
 

תמהוני

New member
../images/Emo6.gif טעות פרוידיאנית

"העיר בכי מתוכננת" במקום "העיר הכי מתוכננת"
 

המטיייל

New member
מה הסביבה?

אם יש תכנון סביבתי בארץ הוא אקראי. אין ספק כי בארץ לא ממש הפנימו ולמדו את המונחים "ירוק", "סביבה" ו"מדיניות". לפי הלך הרוחות והתוצאות בשטח "ירוק" הוא הדולר, "סביבה" זה האזור שרואים עד קצה האף ו"מדיניות" עוד לא יצאה מהארון.
 
למעלה