סקר השבוע
:הצבת גבולות- כן או לא

סקר השבוע ../images/Emo167.gif:הצבת גבולות- כן או לא../images/Emo35.gif

בהמשך לתוכנית ששודרה שבוע שעבר (והנה הדיון שנערך עליה- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1619&msgid=96960049 )- האם הורים צריכים לחנך את ילדיהם עם גבולות, או לתת להם יד חופשית
רוצו לסמן את התשובה הנכונה ביותר עבורכם באופציית הסקר שבשורה הכחולה, ופרטו פה את בחירתכם. נראה לי בהחלט דיון מעניין

brum

New member
אני חושבת שהאופציות כלליות מדי

הרוב בעד להציב גבולות לילדים אבל הגדרת הגבולות ומהות הגבולות הן אלו ששונות מאוד מהורה להורה - כדאי לשאול על מידת החופש שאפשר לתת לילד - יש הורים שמנהלים את הבית כמו בצבא ויש הורים שמתעקשים רק בנושא אחד או שניים וכל הקשת שבניהם

brum

New member
כמו שד"ר פיל אומר מדי פעם

צריך לבחור את המאבקים אבל אם בוחרים אין מצב להפסיד אצלי אין התפשרות בללכת לישון בחדר, לבד ובשעה מסוימת (פה מאוד עזרו לי כמה תוכניות של ד"ר פיל וגם של ד"ר קצת יותר נגיש ..) אין דבר כזה לדבר לא יפה להורים או למשפחה, בכלל אצלנו קללות זה מחוץ לתחום הן להורים והן לילדים. כמובן שאותו דבר לגבי אלימות פיזית. נותנת להם את החופש לעשות כמעט כל שירצו לאחר שעשו את המטלות שלהם, אם הילד רוצה למשל לשחק במחשב הוא צריך לוודא שהצעצועים מסודרים. אין אצלי טלויזיה או מחשב בחדר - אני לא מעודדת הסתגרות וגם רוצה לפקח למה הם נחשפים נותנת להם לבחור את החברים שלהם (אבל לא עומדת מנגד אם אותו חבר מוריד לילדים שלי את הבטחון העצמי) הבית שלי רחוק מלהראות כמו מוזיאון, יש מעט בלאגן אבל אני מעדיפה את הנגישות לילדים על פני הסדר המופתי ואם אני צריכה לשטוף כלים והילד שלי צריך אותי או רוצה לשחק - הכלים יכולים לחכות עד שילכו לישון.

אני בחרתי בשילוב של גבולות עם יד

חופשית, כי אני מאמינה שצריך לתת לילד גם ללמוד בעצמו מה נכון ולא נכון, לפי התוצאות אבל גם להציב לו גבולות.

Y. Welis

New member
כי אם אין, אז כדאי לחכות... ולהציב גבולות

מאוד ברורים, אחרת, כמו לקוחות שלי ממשפחה אחת, תהיי כלי משחק בידי הילדים.

למעלה