סקר השיר הנוסטלגי האהוב..

סקר השיר הנוסטלגי האהוב..

עליכם ביותר! אנא בחרו שיר ישן (או כמה) שאתם הכי אוהבים.

ברשותכם אגיד כמה שירים...

מ.ב.ד- 1.וכל החיים 2.לא תבושי 3.ישמחו 4.הרחמן. כולם מתוך הדיסק השלישי שהוא הוציא אוהבי השם. שטרייכר-1.השיר והשבח-מתוך הדיסק כל האמת 2.מהרה מתוך רבונו של עולם. הייתי חייב לכתוב את כל השירים האלה מכיוון שאת כולם אני אוהב מאוד.

ארוממך של פרחי צברים

סולן איתי הכהן בעל הקול האדיר. שיר מרגש מעין כמוהו וביצוע אדיר בעיבוד מעולה של מונה כשעוד היה מונה ולא ר' משה מרדכי... יש עוד לא מעט שירים נוסטלגיים יפים ואהובים אבל אצלי זה השיר. כשאני שומע אותו יש לי צמרמורת.

ואם הזכרת רפוש

את התקליט השלישי של מרדכי אני חייב לציין את "אודך" הנפלא.

לא שכחתי אותו...

אבל הוא נמאס באיזה שהו שלב לעומת השירים האחרים שהזכרתי שלא נמאסו עלי אף פעם.

אני מכיר טוב מאוד את השירים האלה

כולם טובים אחד אחד ולטעמי "אודך" יפה במיוחד. רק שעל טעם וריח וגו'...

אתה יודע מי הלחין...

את השירים שהזכרתי מתוך אותו אלבום ומי גם עיבד אותם?

אשתדל בלי נדר לבדוק את זה מחר

פשוט יש לי את זה בתקליט גדול של פעם ולא בדיסק וזה נמצא בבית (עכשיו אני כותב ממקום אחר) אז בלי נדר מחר. בכל מקרה אם אני זוכר נכון אז את העיבודים עשה ישראל לאם אבל אינני בטוח בכך במאה אחוז. בל"נ אבדוק מחר גם סוגי-ה זאת.

והנה כמובטח :

התקליט יצא בחברת "גלטון" עליה השלום שהיתה בזמנו החברה להפצת תקליטים וקלטות חסידיים עוד בטרם קמו (כמדומני) גלפז ונועם. מספרו הסידורי : L-5922 העיבודים של ישראל לאם. השירים: 1. וכל החיים - לחן מרטין דיווידסון (מה איתו היום? ) 2. אודך - לחן מרדכי ב.ד. 3. אוהבי - לחן אבי מסלו 4. I'D PRATHER PRAY AND SING - מילים של פרידה מילכה וורצברג ממונסי (ככה כתוב בתקליט !) לחן מרדכי ב.ד. 5. לא תבושי - לחן מרדכי ב.ד. ומרטין דיווידסון ביחד 6. ישמחו - לחן מרדכי 7. קה ריבון - לחן מרדכי ב.ד. 8. הרחמן - לחן מרדכי ב.ד. 9. איזהו מקומן - (באידיש) - לא כתוב המלחין 10. לשנה הבאה - לחן מרדכי ב.ד. ללא ספק תקליט מצויין ! אחד הטובים של מרדכי.

דרך אגב בדיסקים הישנים...

שמוכרים גל פז לא מצוין על הדיסק לא המלחינים שלו ולא המעבדים ולדעתי זה חמור מאוד.

גם לדעתי זה חמור מאוד

זה מעיד מצד אחד על עצלנות בהפקה ומצד שני על זילזול בציבור הקונים ועל זילזול ביוצרים.

ולא רק בזה...

אלא גם באיכות הגרועה של הדיסקים הישנים שהם מוציאים הן הישנים של פריד והן הישנים של מורדכי והן כל הדיסקים הישנים שהם מוציאים הם בכלל לא משקיעים על האיכות ועל ניקוי וכדומה, הנה למשל חברת מדייה דיירקט הוציאה לפני כמה שנים אוסף של ארבע דיסקים חסידיים והם היו באיכות ממש טובה ולמה? משום שהם השקיעו וניקו.

מדוייק

רק שהם יודעים שהציבור הדתי יקנה גם את הסחורה הזאת אז הם מרשים לעצמם לזלזל.

אגב איתי הכהן...

זה אותו איתי כהן שהוציא סינגל אתם ויוותר יעקב לבדו וקולו דומה קמעה לשטרייכר?

למעלה