סקר זוחלים ברכס מעון

Golan Oz

New member
סקר זוחלים ברכס מעון

בנוסף לטיול, אנו מנסים ליזום סקר זוחלים מקיף ברכס מעון. מדובר בחבל ארץ עלום שטרם נסקר מבחינת הזוחלים, ברום של 900 מטר, בנוף מדבר-ערבתי יבש. בשנה האחרונה נמצאו ברכס מעון 61 צמחים נדירים ( 8 מתוכם נחשבים כיום לבלעדיים לרכס מעון בארץ ישראל המערבית), כאשר הצומח הינו בעל זיקה להרים גבוהים יובשניים (מרבית הצמחים נמצאים בחרמון הגבוה). צפויים להימצא אולי תתי מינים/מינים נדירים או חדשים. זוחלים שנצפו ברכס מעון תוך כדי סיורי צומח (ללא חיפוש או סקר מסודר): חומט נקוד, עינחש עדינה, מחרוזן, שלוון קווים (הנחש הנפוץ), עין חתול, מטבעון, ז. שחור, תלום קשקשים, שלוון כתמים, חנק, חרדון מצוי, זיקית מצויה, צב יבשה, מניפנית גלילית. אנא הודיעו לי על היענותכם לרעיון. הסקר יבוצע במסגרת הפורום הנ"ל (לאחר קבלת אישור הרט"ג) ובשיתוף תושבי האזור (מושב כרמל, מצפה יאיר, אביגייל, ועוד) עוז [email protected]

שתי שאלות לי אליך

אחת מזה אנו? 2 זה לא קצת מסוכן להסתובב שם? ממה ששמעתי המקום לא הכי בטוח ונכון שגם להסתובב בערים הגדולות במרכז הארץ לא הכי בטוח אבל שם נשמע שהסיכוי לחטוף כדור בישבן בזמן שאתה מתכופף להפוך אבן הוא גדול.

Golan Oz

New member
רכס מעון.

כל הסיורים מתקיימים באזור היהודי של רכס מעון, בתחומי היישובים... לפני שיוצאים לטיול כמובן שמקבלים אישור מהרשות לבצע לכידות של זוחלים. ברכס מעון מודרכים סיורים רבים במהלך השנה...השתלמויות רבות...מחקרים וסקרים... ברכס מעון גרות עשרות משפחות יהודיות עם ילדים המשוטטים בשדות בטבע באין מפריע.... האזור שבין מצפה יאיר לבית יתיר וחוות טליה כולו בטוח לחלוטין. מדובר באחד האזורים היפים בישראל והבטוחים בישראל...(כשעוזבים את הרכס לכיוון תל אביב, רמת גן, נתניה או י-ם אז באמת מתחיל להיות מפחידדדדדד.....ומסוכן....) נ.ב.: בעוד כשבועיים מתקיימת ברכס מעון השתלמות רת"ם ארצית....(מרכז המידע על צמחי ארץ ישראל). כמעט בכל יום שישי מתקיים סיור ברכס מעון.... אתם מוזמנים להגיע למצפה יאיר (מרכז הרכס ברום של מעל ל- 900 מטר) מקום המאובטח ע"י חיילי צה"ל ובו מתגוררות משפחות מרובות ילדים החיים בטבע ללא גדרות, ללא פחד, תוך אמונה שלמה בקיומנו בארץ ישראל... אני בטוח שתשתכנעו כאשר תגיעו למקום (ואם לא, אז תוכלו להישאר צמודים לחיילים ולהינות מהנוף והאוויר המהממים....) (נחשים רבים נמצאו בשנה האחרונה אף בין הבתים....). עוז

למעלה