סקר זיקני תימן

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

Bmaya

New member
סקר זיקני תימן

למי מכם יש עדיין סבא וסבתא שעלו מתימן, בחיים? בני כמה הם? אני לא יודעת למה, אבל נוצר אצלי הרושם שתימנים חיים יותר שנים... אולי זה בגלל שסבא שלי כבר בן 100?

יזמת 25

New member
דווקא אצלינו כולם נפטרים מוקדם

כולל דודים ודודות שנפטרו בסביבות 60 70. דווקא החצי האשכנזי שלי חי יותר...

המממ.. סבתא וסבתא..

עדיין בחיים , בנות 70 בל"ע.. סבא דווקא מת בן 70 , והשני בן 90 כמעט..

בואו נראה

סבא שלי מת "ילדון" - רק בן 86 והיה בריא עד יומו האחרון. הוא הצעיר במשפחתו. שני אחיו עברו את גיל 90 בריאים, חלו קשה למשך כשנתיים ואז נפטרו. אחותו עברה את גיל 100 ולהערכתנו בגיל 102 נפטרה. סבתי היא ילידת הארץ והוריה נפטרו צעירים, האבא קצת מעל 80 והאמא הייתה פחות מ-70. אחותה הצעירה נפטרה אחרי הרבה מחלות בערך בגיל 75, אחיה שצעיר ממנה (היום עבר את ה-80 בקצת) ואחותה הבכורה שכבר עברה את ה-90, כבר לא מאה אחוז בריאים אבל עדיין בסדר, סבתי עצמה בת 86 כבר מספר שנים אמנם חיה אבל כבר לא אתנו.

שושי 13

New member
לצערי אין לי אף אחד מהם

אבל סבתי חיה עד מעל ל-90 שנה, סבתי מצד אבי שנולדו כמובן בתימן. אני גם זוכרת שהיתה לנו איזה ג'אדה בירושלים והבנתי שהיא אמא של הסבתא והיא היתה בזמנו בת 102 אשה זקנה מאד, אני עדיין זוכרת אותה, היתה לבושה בבגדים תימניים וחבושה במתפחת תימנית מיוחדת, היו עליה המון שרשראות וחרוזים כאלה כבדים וגדולים. ראיתי אותה אולי פעמיים בחיי ואני לעולם לא אשכח את התמונה הזו - היא נראתה לי כמו מהאגדות. יווו, איזה זכרונות העלתם בי כרגע.

Oren G

New member
הסבא וסבתא שלי שעלו מתימן נפטרו

סבא לפני שנולדתי, וסבתא שהייתי בן 12 - לפני 12 שנה. הסבא והסבתא שלי מצד אמא נולדו בארץ ועדיין חיים, הם עברו את ה80 . הסבתא של הסבא הזה עלתה לארץ מתימן בעלייה הראשונה, ואמא של הסבתא עלתה מתימן. בקיצור מצד אמא אני איזה 4-5 דורות בארץ.

אני דוקא הכרתי

את יחיה צאלח ז``ל וכששאלתי את נכדתו, בן כמה סבא? היא סבכה אותי עד מאוד. בהיותה הקטנה בנכדותיו וכבר עברה את גיל 50 שנה. ועל פי חשבנם הוא עבר את גיל 125 שנה. שמלבד חוסר שלטון בצרכיו, הוא היה במלוא אונו עם שיניים וראייה 6x6

y0el

New member
../images/Emo221.gif ההורים שלי עלו מתימן

כשהיו בני 10 בערך....

סבא רבא שלי נפטר בגיל 120../images/Emo108.gif

עד היום אני מצטערת ששרנו לו ביום הולדת "עד 120 שנה"..

שושי 13

New member
בתימנית אין שיר כזה - עד 120 ../images/Emo13.gif

אל תצטערי עינבי, בטח שלא בגלל זה הוא נפטר. גיל 120 זה גיל מכובד מאד, לא הרבה זוכים לזה.

the ror

New member
שאלה ממש מעניינת...

אבא של סבתא שלי מצב אבא נפטר לפני 20 שנה בערך ואישתו(אמא של סבתא שלי) כיום בת 97 אאל"ט בלי עין הרע, שניהם עלו מתימן כילדים קטנים. ההורים של סבא שלי מצד אבא נפטרו לפני מספר שנים. בני יותר מ 80, שניהם נפטרו לפני מספר שנים, הם עלו מתימן עם סבא שלי כשסבי היה נער(הבכור בין אחיו). מצד אימי אני מכיר אישית רק את הוריה של אמא שלי שהם עלו מתימן לפני הולדת אימי. סבתי נפטרה בגיל 60 בערך בגלל סרטן וסבי נפטר בספיבות גיל 80 לפני שנתיים בערך.

למעלה