סקר חברות אאוט סורסינג לQA

erandd

New member
סקר חברות אאוט סורסינג לQA

לצורך סקר על חברות אאוט סורסינג פה בפורום. אשמח לקבל מכם שמות של חברות שעבדתם איתם ואיך היתה העבודה

ScrollLock

New member
2-3 שאני מכיר...

TESCOM - יקרים (יחסית לחברות גדולות) ולרוב חפפנים, בעיקר בגלל הנסיון לחסוך ככל האפשר בשעות עבודה. ALD - מחירים סבירים, ראיתי כמה פרוייקטים שהם עשו (בעיקר ISO לחברות) ונאמר שהם מקבלים ציון "עובר" אבל לא הרבה מעבר לזה. קוואליטסט (שייכים ל-ALD) - מנסים כביכול להתחרות בטסקום אבל ב-2 מקרים שאני נתקלתי בהם - הם גילו ממש חובבנות. הראשון היה תקן ISO שהם עשו לחברה (ושעד היום אני לא מבין איך החברה נתנה להם לעשות לה את זה) והשני כשאני פניתי אליהם בבקשה להדגמה ותכנון של מעבדת בדיקות ל-LOAD/PERFORMANCE לאפליקצית Client\Server והם שלחו 2 חבר'ה מאוד נחמדים שבמשך כמה שעות טובות הסתבכו רק עם ההתקנה של תוכנת הבדיקה (משהו של Rational) ואח"כ אכלו קש כשניסו להדגים אותה. אני יכול רק לציין שעד היום נתקלתי במעט מאוד אנשי איכות שהם באמת טובים - גם יעילים וגם מייעלים. שוב - הכל פונקציה של כמה מוכנים להשקיע (כסף...).

אבי ע

New member
הנסיון שלנו... ../images/Emo39.gif

עם טסקום היה יותר טוב, הגם שסעיף היקרנות אכן בתוקף. לגבי בדיקות אמנם לא ממש נתנו להם גזרת אחריות שלימה אלא עבדו בפיקוח צמוד שלנו, התוצאה היתה טובה. בשעתו גם ארגנתי בעזרתם קורס לאנשי האיכות שלנו. התכנון והחומר היו טובים. למפגש הראשון הם אכן שלחו ילדה בעלת נסיון ויכולת מוגבלים (מסתדר עם אפקט החסכון שהזכרת), אבל כשדרשנו שיפור קיבלנו אותו במלואו במפגשים הבאים. לגבי קוואליטסט, אין לי אלא לחזק את דבריך. לגבי אנשי איכות שהם באמת טובים... טוב, גם נכון, אבל בעצם זה נכון לגבי כל תחום, לא?

ronha1

New member
testing out-sourcing

לי יש ניסיון עם החברות האלו: 1. טסקום - יקרים - יחס גרוע לעובדים שלהם (זמינות נמוכה לבעיות ת"ש) - מעורבות של החברה בנעשה אצל הלקוח הייתה גרועה מאוד. - מקצועיות נמוכה ובאופן כללי לא הייתי מרוצה מהם ! 2.קוואליטסט - מכירה אגרסבית ומשדרת חוסרת אמינות - יחס טוב לעובדים - מעורבות נמוכה בפיעלות - עובדים מקצועיים - זולים 3. quality test - מחרים סבירים - מעורובות גבוה בפעילות בשטח - יחס טוב לעובדים - פחות מקצועיים אני רוצה להוסיף שזה מנסיון אישי ואני חושב שהחברות החיצניות האלו מתנהגות בצורה שונה ממקום למקום, בדיעבד היה עדיף לשכור עובדים קבועים שבשעתו היה קשה מאוד למצוא.

vinney

Well-known member
הדרכה של טסקום זה גועל נפש

הם עשו אצלנו קורס QA - שלחו לכל מפגש מנחה אחר (כל מנחה "פוטר" על ידנו אחרי השיעור שהעביר), עיקר ההדרכה הייתה הרצת שקפים, ולא ממש לימדו שום דבר חדש. פרוייקט אירגון שהם עשו אצלנו נקבר, למרות שלא הפסיקו אותו באמצע (לא ברור לי למה, עלה הון תועפות ואפס תועלת). הטסטרים שלהם אנשים מאוד נחמדים, אבל לא תמיד עם פוטנציאל מספק. צריך לשים לב טוב טוב את מי הם שולחים לראיונות.

אבי ע

New member
מסתבר שהרמה אינה אחידה

אצלנו ישבתי עליהם צמוד, כפי שתיארתי, והתוצאות כן היו מספקות מבחינתי. כמובן, אתה מצפה מחברה כזו שהתוצאות תהיינה מספקות גם - ודווקא - כשאין מישהו מקצועי אצל הלקוח שמשגיח על העניינים.

erandd

New member
בינתיים אצלנו התחלתי תהליך מולם

שלחתי בקשה להצעת מחיר לאיש QTP quick test pro של מרקורי ביקשתי הצעות מ: טסנט, טסקום, HORIZON, VNESS וקוואליטסט בינתיים טסנט נראים הכי רציניים למרות שזה יכול להיות פוקס (בדיוק התפנה האיש המתאים) בכל מקרה אני אמשיך לעדכן על כך

למעלה