סקר חדש בפורום

אשכר ש

New member
סקר חדש בפורום ../images/Emo26.gif

אתן מוזמנות לענות על הסקר החדש בפורום: "האם בן זוגך תמך בהחלטתך ללדת בבית?" (ההגעה לסקר היא דרך השורה הכחולה במעלה הדף).

../images/Emo9.gif סתם בשביל השוויץ-

אצלינו אפשר אפילו להגיד שהוא מוביל את הרעיון יותר ממני והוא שותף למופת. הוא מדהים

Merav B R

New member
אצלי הוא בהתחלה נרתע,

הפנים לאט לאט, ועכשיו תומך נלהב כמוני לפחות

POOH*

New member
יש לי קצת בעיה בבחירת תשובה...

בהריון הראשון הוא לא תמך בכלל ברעעיון. ולא ילדתי בבית. אבל אני לא יכולה לומר שזה רק בגלל שהוא לא תמך ברעיון היו עוד סיבות אני מניחה שאם הייתי מספיק בטוחה ברצון שלי הייתי עושה יותר לשכנע אותו לפחות לחשוב על זה. אחרי הלידה הראשונה היה לו ברור שמבחינתי הלידה השניה בבית. וכשנכנסתי להריון התחלנו לדבר על זה ואחרי שקראנו את סיפור הלידה המופלא של tonti סיכמנו שאנחנו נוסעים להיפגש עם מיילדת ואחרי זה מחליטים. נפגשנו והחלטנו.. והשאר היסטוריה.. POOH

Manty

New member
גם אצלי בהריון הראשון

הוא לא תמך, התנגד וניסה לשכנע נגד (לא כל כך נגד ה
אלא יותר נגד הלבד). בלידה השניה הוא תמך 100%. למעשה זה בכלל לא היה אישו, זו היתה עובדה שאף פעם לא עלתה או התערערה.

debby12

New member
מנהל
או - יופי של סקר

תמך ביותר- גם בהריון הראשון. הוא היה מופתע מאוד כשהעליתי את זה לראשונה. אבל אחרי סדנת חינוך זריזה שהראתה לו שזה "לא טירוף כמו שכולם אומרים" הוא תמך ביותר בגורסו ש: "זו את שעוברת את הלידה, ולא אני - מה שמתאים לך". לצערי גמרנו בסוף במלחמת עולם ב"ליס" ולא בלידת בית - וגם שם הוא תמך בהחלטתי לסרב לניתוח קיסרי בניגוד להמלצות/צעקות הצוות (דבר שבכלל ראוי להערכה - לא פשוט כשצוות רופאים מודיע לך שהחלטה תהרוג גם את אשתך וגם את העוברית שהיא נושאת) גם בלידה השניה הוא היה בעניין ונהנה מאוד מהלידה האינטימית והרגועה שהיתה. התחתנתי טוב....
. הולכת להצביע ולהשפיע

buffalo mother

New member
תומך גם תומך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הייתי די מופתעת. כי כמו שסיפרתי פה בעבר הדבר הראשון שבן זוגי אמר לי כשהודעתי לו שאנחנו בהריון זה "ממי, אבל תבטיחי לי שלא נעשה לידת בית" ואני אמרתי לו שנחליט ביחד ומה שבטוח ההחלטות שלנו לא יהיו מבוססות על פחדים. פתאום השבוע (כעבור חודשיים...) הוא הודיע לי שהוא יודע שאני רוצה ללדת בבית ושהוא חושב שזה רעיון טוב ושהוא חושב שלידת מים עדיף... וכמובןהחששות - מה יקרה אם... בהחלט הופתעתי וקבענו שנפגש עם מיילדת ונשאל את כל השאלות וניתן גם לזמן לעשות את שלו. אני בהריון ראשון מתחילה היום שבוע 12. מההתחלה היה ברור לי שלידת בית יהיה הכיוון. אני מקווה מאוד שזה יהיה כך. הדבר היחיד שנכון לעכשיו מטריד אותי זה אמא שלי שמבחינתה רופא הוא לא פחות מאלוהים. היא אשה שחיה לפי הפחדים שלה ואני יודעת שהיא תעשה לי את המוות ולכל מי שמסביבי שתומך בי. הבעיה היא שיש לה יכולת שכנוע מצויינת (עו"ד...)

אשכר ש

New member
במקרה כזה את לא חייבת לשתף אותה.

יש לי חברה שמתכננת ללדת בבית ואמא שלה גם תעשה לה את המוות אם היא תדע. היא בחרה לא לספר לה ולהמציא איזשהו בי"ח באזור. אמנם זה לא קל להחליט שלא מספרים לאמא, אבל יותר חשוב שאת תעברי את ההריון הזה ברוגע ולא במלחמות ונסיונות הדיפה. אולי כך היא תבין, שאם היא לא מכבדת את ההחלטות שלך, היא תצטרך לשאת בתוצאות של אי שיתופה.

אם פי 3

New member
צריך לשקול את הנושא הזה היטב

מכמה סיבות - קודם כל כי מאד קשה לחיות בסוד (גם מצליחים למצוא דרך ביניים שהיא לא שקר) מאדם קרוב. זה מכניס הרבה מתח ולחץ, והייתי חושבת שלוש פעמים לפני שאני מכניסה את עצמי לזה, דווקא בתקופת ההריון. דבר שני, אני מכירה מיילדת, שטוענת, שכשהיא מסתכלת על לידות שהסתבכו לעומת כאלו שלא, ברוב המקרים שהסתבכו, יש מצב משפחתי לא-פתור - סוד, התנגדות חזקה מהמשפחה וכדומה. יתכן מאד, ששווה (ושלב ההריון המוקדם הוא יתרון) להתעמת, ולפתור את הנושא, ולא לסחוב אותו כגיבנת. מציעה לקרוא את המאמר "להקדים תקשורת אסרטיבית לחיבוק הדוב המשפחתי " http://www.leida.co.il/page.asp?id=99015 ולחשוב איך לפתוח את הדיון מול אמא - כשמצד אחד, את משאירה לה את הפחדים שלה, מבלי שיהפכו לפחדים שלך, ומצד שני, כן לתת לה כלים להרגע - למשל, על ידי הידיעה שאת בדקת היטב את הנושא, ואת פועלת באופן אחראי, למשל, על ידי הפניה לרופאים שתומכים בלידות בית (דגים אינם יכולים לראות את המים (!!!)מאת ד"ר מרסדן ואגנר מארגון הבריאות העולמי) וגם: ד"ר מישל אודנט, ובישראל - ד"ר שיפטן, ד"ר ברדה, ד"ר קרלוס רוזנברג), אולי לארגן לה פגישה עם המיילדת (לא הפגישה הראשונית שלך). ובשורה התחתונה - להבהיר לה שאת אדם בוגר, וההחלטה היא שלך, ואת לא מעוניינת לשמוע מסרים מחלישים. אם היא לא יכולה לתמוך - שלא תגיד כלום. וכיף לשמוע על השינוי של בן הזוג (כתבת פה פעם בניק שונה? אני זוכרת את הסיפור, אבל לא את הניק. ואולי זה רק הזיכרון ה-@#$% שלי).

mise

New member
דוקא חברים קרובים החליטו ללדת בבית

מבלי לספר לאיש מבני המשפחה (חוץ מלאחות היולדת) משום שהם ידעו שזה יצור מהומה לא קטנה בכלל. ללדת בבית היה כ"כ שם בשבילם והמקום הכ"כ טבעי, ללא ספקות, הם פשוט לא רצו שיבלבלו להם את המוח. היתה להם לידה נפלאה ומאוד קצרה יחסית ללידה ראשונה (6 שעות). רק אחרי הלידה הם סיפרו שילדו בבית והתגובות היו כמובן קשות. אה, מה אני מדברת. אחותי ילדה לפני 3 שבועות בבית, איש לא ידע על זה (חוץ ממני) וגם אצלם היתה לידה מצוינת (6 שעות, לידה שלישית, פעם ראשונה בלי אפידורל וזירוז). נראה לי שזה תלוי יותר כמה הזוג שלם בהחלטתו ולא ממי הוא מסתיר את ההחלטה.

debby12

New member
מנהל
תגידי - אנחנו אחיות ולא ידעתי?

גם לי יש אמא עו"ד שבשבילה כל רופא הוא אלוהים בריבוע ולידות בית הן בכלל זוועה. עד היום היא מקוננת איך זה סירבתי להמלצת הרופאים לניתוח קיסרי ומצד שני מספרת לי בשמחה איך בלידה שלי הרופא חתך אותה "כי ככה צריך. הם יודעים יותר טוב מאיתנו". הפתרון שלי היה פשוט לא לדבר על זה איתה יותר מדי. לא הסתרתי אבל גם לא ראיתי טעם בסתם להתווכח כי איתה זה כמו לדבר עם הקיר. אגב - גם עכשיו - אחרי לידת הבית הנפלאה של גילגי היא עדיין חושבת שזה טירוף.

vashti72

New member
בהתחלה רק הסכים, היום תומך נלהב!

לאחר הפגישה הראשונה עם המיילדת, הוא אמר שהוא לא היה יולד בבית, אבל הוא מבין למה אני רוצה והוא מכבד את הבחירה שלי. תמיד לאחר פגישה איתה הוא היה בעד, ולאחר שיחה עם המשפחה שלו הייתי מרגישה הסתייגות. אבל לאורך כל הדרך הוא חיזק אותי בהחלטה והיה שם. היום לאחר הלידה, הוא תומך נלהב! אתן צריכות לשמוע אותו מספר לחברים שלו על הלידה הנהדרת, וכמה לידה בבית זה דבר נכון וטבעי! (מה שמפתיע אותי שרוב החברים שלו בעד!)

g a n i

New member
עדין אין תשובה מתאימה לנו

נכון לעכשיו הוא מאוד לא תומך, אם כי העזוז קצת מתמסמס. בקרוב נפגשים עם המיילדת וזו תהיה נק' ההחלטה (המפנה?), מקווה שנתייצב על 2. בכל מקרה תשובה 3 לא מתאימה לנו, כי אנחנו שנים. יחד בהכל. הלידות הן חוויה זוגית חזקה בחיינו ואם לא יסתייע - נמצא דרך בינים שטובה לשנינו, אבל לא אחליט חד"צ. הופתעתי מה% הגבוה יחסית (אולי זה הכי קרוב והאמת היא גירסא קרובה), חשבתי שתשובה 3 תוביל. הופתעתי לטובה מ% תשובה 1!

debby12

New member
מנהל
טוב אל תשכחי את נושא הפורום

ואז זה "מצא מין את מינו"

פירולית

New member
מבחינתו היינו יולדים בבית כבר

בלידה הראשונה. אני הייתי מוכנה לזה בשלישית.....

swann

New member
תמך בי או תמך ברעיון??

כי אצלינו הוא לא תמך ועדיין לא תומך ברעיון. בי הוא תמך, והיה נפלא בלידה עצמה... אבל היו לו הסתגויות לרעיון עצמו. זה לא הפריע ללידה או לבטחון שלי בעצמי, בתהליך או בו.

למעלה