השאלה הייתה "מה המרוץ האהוב עלייך?" אני הכי אוהב את הוולטה משום שמארגני הוואלטה תווים את המסלול כך שהמרוץ הופך למרתק ביותר. אין זה סותר את העובדה כי אני חושב שהטור הוא הגדול, החשוב והמלהיב מכולם. הטור מלהיב יותר משום שיש בו אוויר של סוף הדרך ימינה. הוואלטה מעניין יותר מקצועית. אני מקווה שהצלחתי להבהיר עצמי.
סבב הגביע העולמי זה לא מירוץ, זה סבב. אולי תוסיפו עוד אופציות? פאריס-רובא, מילאן-סאו רמו, אליפות ישראל בבית גוברין. מרוץ האופניים האהוב עלי הוא סובב כוכב יאיר (XC).
במה זכתה? המממ... מון וונטו, האם את שוקלת להחליף את הניק ליעיזקיבל בעקבות הכבוד שזכתה לו העלייה הזו? הכל ברוח טובה כמובן. מצדי שיהיה פפננשטיל (מהצירי מצגטה), או לה רדוט (ליאז')
שם זה לא דבר שמחליפים כל כך מהר. אבל האמת שלא עניתי לסקר, כי זה כמו לשאול מי הספורטאי הכי גדול בכל הזמנים... להכריע בין גראנד טור לפרי-רובא? מה היה אומר על זה המלך שלמה? ניחא, אם היה אפשר לבחור איזה שלושה.
בגלל שעידו הלחיץ אותי להכניס עוד קטגוריות (בהתחלה היו רק 5), והדרישה טכנית הייתה 5 או 10 קטגוריות. והשם סאן סבסטיאן קפץ לי לראש (עברתי בדיוק על לוח תאריכי המרוצים, ועוד פחות משבועיים סאן סבסטיאן). בכל מקרה עדיין נשארה אופציה לבחור בכל מרוץ אחר מסבב הגביע העולמי. חוץ מזה מה רע בקצת כבוד לבאסקים? אחלה טאפס הם יארגנו לנו למרוץ.
אבל הצבעתי לוואלטה. ברשימה הראשונית ב-cycle4all עושה רושם שחוץ מאולריך, ארמסטרונג, קלודן ובאסו יהיו שם כל הגדולים, ובתוספת בלוקי, וינוקורוב, אוואנס וסבולדלי, יהיה חם.