סקר חדש: הספר המשומש ביותר

bshuval

New member
סקר חדש: הספר המשומש ביותר

טוב... שוב מצב הפורום הגיע לעצירה... אז מה דעתכם על סקר חדש - מהו הספר שאתם משתמשים בו הכי הרבה. מהו הספר שאתם משתמשים בו הכי פחות. מהו הספר ממנו קיפלתם הכי הרבה קיפולים? מהו הספר השנוא עליכם? מדוע? אצלי זה ככה: הספר שקיפלתי בו את כל הקיפולים הוא אוריגמי 1 של רוברט הארבין, בהיותו ספר האוריגמי הראשון שלי. הספר שאני משתמש בו הכי הרבה הוא A Plethora of Polyhedra in Origami של מונטרול. אני פשוט מאד אוהב קיפולים גאומטריים. אני גם משתמש הרבה בספרים של קאסאהארה (בעיקר Origami for the Connoiseur). הספרים הכי פחות משומשים שלי: Secrets of Origami של הארבין - פשוט שום דבר לא משך אותי לקפל משם ולכן לא קיפלתי משם דבר. את ספריו של קאסאהרה Amazing Origami ו Extreme Origami אני קורא לעיתים קרובות אבל לא מקפל מהם דבר. (נראה אתכם מקפלים מתושע-עשר משוכלל...) הספרים השנואים עלי: שני ספרים בגרמנית של Zulal Aryture Scheele. האשה הזו מפרסמת יצירות של אחרים ללא לתת קרדיט ולכן אני ממש לא אוהב את הספרים שלה.

gaharoni

New member
אחלה נושא!

טוב. אז הספרים הכי משומשים שלי הם כנראה הספרים הראשונים של מונטרול (Enthusiast ו Animals for the Enthusiast), כי זה כל מה שהיה לי בהתחלה, והספרים של הארבין, כמובן, שמלווים אותי כבר הרבה שנים ונוטים להתפרק. היום אני מוצא את עצמי פותח יותר ספרי כנסים, של Tanteidan ושל האגודה האמריקאית, כי תמיד יש שם משהו שעדיין לא עשיתי, או שאפשר לנסות שוב מנייר אחר. בדרך כלל אני משתדל "לחרוש" כל ספר חדש, ולפעמים אני "מתלבש" על אחד הספרים הישנים. ספרים שאני בקושי נוגע בהם: "אוריגמי בחצר המלך ארתור" של לו רוזל, כי אני לא אוהב את הדגמים שם, וספרים בנושאים מודולריים, שאני לא נוהג לקפל (כמעט). אין לי ספרים שאני ממש שונא. התאכזבתי מחוברת הדינוזאורים של פיטר בודאי, כי הדגמים מאוד לא מרשימים (בלשון המעטה), ומספר בשם "Yami's Origami: Manuscript of Models" מפני שכולו בכתב יד לא ברור, ומאוד קשה להבין מה הולך שם. ספרים שאני מאוד אוהב - יש הרבה...

bshuval

New member
"חרישת" ספרים

זה מעניין... אני כמעט ולא "חורש" ספרים. ברוב המוחלט של הספרים שלי יש יותר דגמים שלא קיפלתי מאשר דגמים שכן קיפלתי. אני לא אוהב לקפל "כל דגם". אני די בררן... רק אם משהו מושך אותי אני ניגש לקפל. לעומת זה אני מאד אוהב לקרוא את ספרי האוריגמי שלי. בד"כ במצבים כאלה אני מסמן (בראש, בראש) מה אני רוצה לקפל וכאשר אני ניגש לקפל (בד"כ הקריאה נעשית לפני השינה אז אני לא מקפל ישר) אני בוחר אחד מאלו). הרבה פעמים אני לא מקפל דגם כי אין בו שום דבר "מיוחד" שתפס את עיני. זו אחת הסיבות שאני לא מת על קיפולי חיות... יש כל כך הרבה רוויה של אוריגמי חיות - אני מעדיף נושאים יותר מעניינים. אה, וגם אם הקיפול דורש הכנת נייר מיוחד (למשל רוב קיפוליה של פטרישיה קרופורד), הקיפול ישר נדחה לאין קץ... אני מתעצל להכין נייר!

gilg1

New member
עכשיו תורי?

ובכן...שאלה מצוינת! אצלי זה הולך לפי נושאים ותקופות. עכשיו אני דוהר על ספרי המודולרי (כי זה הכי קל להכין כשאין כוח להכין נייר מיוחד. יוצא שהספר של פוסה "יוניט אוריגאמי" ממש משעמם ומייבש את המוח אפילו בשביל מודלים מודולרים, אבל יש פנינים אצל סיימון, ארנשטיין וגורביץ (יהודים?), בריל ועוד ספרים. בתקופות אחרות עשיתי חיות ואז חורשים את הספרים שיש בהם חיות ומשם בוררים את מה שמעניין. פעם קוסודמות, פעם אוריגאמי להדבקה על מגנטים, דרקונים...ברוך השם, לא חסרים נושאים באוריגאמי. לפעמים זה תלוי בניירות שרוצים להשתמש ואז אני אומר..."מה יכול להתאים לנייר חברבורות שקניתי בהפנינג??? היידה לכלבים של מונטרול. בגלובלי, הספר החביב עלי הוא של מונטרול "אפריקן אנימלס אין אוריגאמי" והדחוי ביותר - הספרים של פרננדו חילרדו גומז (2) עוד כמה ספרים יפנים על פרחים.

mirigami

New member
אני התחלתי לקפל עוד בהתחלה עם

ספרים יפניים ולכן קשה לי לומר את שם הספר מכיון שהוא כתוב ביפנית. אבל שנים היו לי אוסף של ספרים יפנים שהיו כמו מעיין נובע, כל הזמן מצאתי שם דגמים ללמד. (כשמלמדים אוריגאמי נמצאים בחיפוש מתמיד אחר הדגם שבו שלבי הקיפול יפים והתוצאה מעניינת). אפילו שלחתי את הספר לשגרירות יפן כדי שיגידו לי מי כתב את הספר ומסתבר שהוא לא כותב על הספר את שמו (אין לי מושג מדוע) אחד מספרים אלו יקר לי עד היום מכיון שכשהייתי ביפן זה היה הספר הראשון שקיפלתי ממנו. לימים הגעתי לפסטיבל בשרלוט קרולניה ושם פגשתי את ימאגוצ'י סאן שהוא מעריץ של פול והגיע לכל הכנסים שאנחנו (אני ופול )נסענו אליהם אפילו לאמסטרדם. ובאחד הכנסים הוא נתן לי מתנה ספר שהיה בדיוק כמו הספרים שאיתם קיפלתי במשך שנים. אני ממש התרגשתי ורק אז הבנתי שהוא כותב אותם. לימגוצ'י יש דגמים ממש יפים וקלים ללימוד. לגבי שאר הספרים אהבתי את שני הספרים הראשונים של מונטרול. מסתבר שאת שני הספרים הראשונים מונטרול יצר ללא מחשב ואת שאר הספרים שלו הוא מתכנן במחשב וכנראה בשל כך יש הבדל בין הספרים הראשונים לבין הספרים שהוא כתב לאחר מכך.

mirigami

New member
וכמובן את הספרים של פול במיוחד

הספר של דגמים נעים.

למעלה