סקר חדש ודיון - מאיזה שבט אנחנו?

סקר חדש ודיון - מאיזה שבט אנחנו?

היי! בעקבות שיחה בנושא אתמול (אין לי מושג איך הגענו לדבר על כך...), סיפרתי לחברים שאני משבט לוי. כששאלו איך אני יודע, סיפרתי ש: א. הדבר עובר בסיפורי המשפחה מאב לבן כתושב"ע; ב. אב-סבי נקרא מרדכי הלוי הרשקוביץ. אחת מחברותיי סיפרה שהיא משבט כהן, כי זהו שם משפחתה. השאר היו "נטולי שבטיות" באותו הרגע - והבטחתי לעזור להם במשימה. אם כן, יש סקר חדש בנושא, לצורך הסקרנות... והשאלה היא: אילו סימנים מזהים, דרכים לגלות, רישומים וכו´ יש - על מנת לדעת לאיזה שבט אנחנו שייכים? ארנון

yoavep

New member
לויים וכוהנים

שמי יואב אפלמן אך אני גם כן לוי. איך אני יודע? כמוך ארנון, סיפורים מאב לבן וגם יש לי תמונה של המצבה של אב סבי בה רשום: "...זאב ב"ר אברהם הלוי אפלמן..." כמו כן בכתובה של סבי זה רשום, כך שלא רק מי שמשפחתו היא לוי/כהן הוא לוי או כהן. דוגמא נוספת היא סבי מצד אימי. הוא ינקילביץ אך גם כן כהן. בכתובה שלו רשום: "... יוסף בן דויד ינקילביץ הכהן...". כך שסימנים מזהים - אני ממש לא יודע... הכל קשור במורשת וסיפורים שעברו מאב לבן. בהצלחה בפרויקט הזה ויום טוב לכולנו.

ליואב-במקרה השבוע שמעתי...

הרצאה של פרופ יאיר הופמן על ההבדל במעמד הכוהנים מול הלווים ממליצה לך לקרוא חומר שלו. חנה גונן

לארנון-לפי מחקרים היסטורים המבוססים

על מימצאים ארכיאולוגים,מוצא העם היושב כיום בציון משבטי יהודה,שימעון ובנימין ששכנו לאחר פילוג הממלכה בחלקה הדרומי של הארץ ומיעוטו אולי אולי בעשרת השבטים שהוגלו בידי אשור אם כי זה מוטל בספק. שלך חנה גונן

avitalit

New member
לכוהני כל העולם ...

יש מיפוי גנטי עם סממנים יחודיים רק להם כפי שפורסם בעבר ... ולעניין שמות המשפחה : שמעתי פעם מפיו של ד"ר אבשלום קור ( עוד מהימים שטרם היה דוקטור..) שיחה מעניינת בעניין גלגולי שמות המשפחה של הכוהנים . החל מ"סתם" כהן ועד "קצנשטיין" ... ו"אזולאי" ... אגב "אזולאי " הוא ראשי תיבות של : "א שה ז ונה ו חללה גרושה לא י קח" שזה אחד האיסורים החלים על הכהן ... לעניין השבטים - אנבור קצת במדרשים ואנסה להביא חידוש . לבטח של: א77 יש גם הרבה מה לתרום בנושא!! איציק

avitalit

New member
ועוד הבהרה קטנה ..

שבט לוי הוא שבטם של הכוהנים ושל הלווים . אין "שבט-כהן".. אלא שללוי היו 3 בנים : גרשון קהת ומררי . לקהת היו כמה בנים - בכור בניו היה עמרם ולעמרם נולדו אהרן- שקיבל את הכהונה לדורי דורות , משה רבינו ומרים הנביאה . כך שהמכונים לווים - הינם צאצאי משפחת לוי לדורותם והמכונים כהנים הינם צאצאי אהרן לדורותם ..

avitalit

New member
ועוד קוריוז קטן למי שלא בקיא במקרא.

עמרם היה נכדו של לוי .. ועם מי הוא התחתן ? עם יוכבד דודתו ...שנולדה בדרך מצריימה .

friend9

New member
ואני ישראל.

אינני כהן ולא לוי, ואיך אני יודע? לאח הבכור של אבי ערכו "פדיון הבן". לפי ההלכה לוי (כולל כהן) פטורים ממצווה זו.

ספרן

New member
ולשכוח את אזולא"י

לכהנים אסור לשאת "אשה זונה וחללה לא יקחו" רק מה - זו רק אגדה. אזולאי הם בדרך כלל אינם כהנים - כך לפחות המתייחסים למשפחת החיד"א - חיים יוסף דוד אזולאי.

למעלה