סקר חדש. קומיקס: חוברות או ספרים?

סקר חדש. קומיקס: חוברות או ספרים?

יש סקר חדש. נא להצביע! אני קונה הרבה פחות חוברות קומיקס כיום. גם בגלל שירדה לי קצת ההתלהבות וגם בגלל שאני מעדיף לקנות את הסיפורים כשהם אסופים לספרים (TPB). כמובן שלא כל סידרה או סיפור נאספים לספרים, אבל רב הספרים של מרוול בהחלט נאספים לספרים, במיוחד בשנתיים-שלוש האחרונות. עם סדרות של אולטימייט וסדרות מרכזיות כמו HULK, DAREDEVIL וX-MEN אני יודע שהם יאספו במאה אחוז אז אני מחכה. עם SPIDER-GIRL אני יודע שהסיכויים לאוסף הם אפסיים אז אני קונה כל חודש. אז מה אתם מעדיפים לעשות? לקנות את החוברות כל חודש או לחכות לאוסף? תענו לסקר ותרגישו חופשי להרחיב בת'רד הזה.

פויו

New member
ספרים רבותיי ספרים

בתור אחד שלא קרא הרבה קומיקס חוצלארצי בחיים שלו וכן קרא את הקומיקס הישראלי הסטנדרטי כמו זבנג, בית קברות לפינגווינים (או איך שלא קוראים לזה...) וכל השאר, אין לי ספק שספרים זה הרבה יותר מעניין לקריאה. אני אדגים. זבנג בא כל שבוע במעריב לנוער בתור סיפור קצר ומשעשע של שלוה עמודים. אבל כל שנה אורי פינק כורך את כל הזבנגים (שלפי דעתי הם די מעוררי רחמים...) שלו לספר אחד גדול ויפה. עכשיו, זה נחמד לקנות את הספר זבנג החדש לבנך שלך בן החמש, אבל האם אתה תקנה את זה לעצמך בשביל לקרוא בזמנך הפנוי (ואני לא מדבר על זמן שירותים...:) ) ? אני יודע שבדעה שלי אני פוסל את רוב סדרות הקומיקס הכי פופולאריות, שכולכם וכולכן מאוד מעריצים, אבל אין להם סוף ואני חושב שהן די חוזרות על עצמן ובהחלט ממצות את רוב הסיפור אחרי 5 חוברות מקסימום...אבל זו רק דעתי (ואין לי ספק שעכשיו יתקפו אותי מאינסוף זויות על העניין הזה) ... בגלל זה אני אוהב לקרוא קומיקסים של סיפורים שלמים, אפילו אם הם קצרים - משהו שלא צריך לקנות אינסוף חוברות בשביל לקלוט על מה הסיפור. זה יותר חסכוני והרבה יותר נעים.

ניר T

New member
עולם הקומיקס צועד קדימה

היום המגמה היא להוציא כמה שיותר מהקומיקסים החדשים באוספי TPB. לדעתי זה מגמה מוצדקת. נכון, יש את הנקודה הפרובלמטית של המחיר, שמשתנה מאוסף לאוסף (לפעמים יותר יקר מהחוברות הבודדות, לפעמים יותר זול), אבל לאוגדן (מילה יפה לתיאור TPB. נתקלתי בה באתר של קומיקאזה , ואני חושב שכדאי להשתמש בה) יש מספר יתרונות שחסר בחוברות- 1) פיצ'רים(מילה עברית מישהו?)- כמו שה-DVD שינה את הרגלי הצפייה מבחינת תוספות, כך גם האוגדנים מאפשרים לקורא להיחשף לחומר רב נוסף שלא נמצא בחוברות עקב חיסכון בעלויות: תסריטי חוברות, שרטוטים ראשוניים, גלריית דמויות, גלריית כריכות וכריכות חלופיות, הקדמות ואחרית דבר, סיפורי בונוס ועוד- ליצירתיות אין גבול. 2) אין פרסומות- אני יודע שיש הרבה שאוהבים את הפרסומות בחוברות (בעיקר כי רובן צבעוניות וצעקניות). בעיניי זה סתם מנג'ס ומפריע לעלילה הכללית. המחסור בפרסומות באוגדנים הוא פלוס רציני מבחינתי. 3) המוצר נשמר - חוברות בודדות מצריכות טיפול מיוחד (במידה ומעוניינים שיישמרו טוב). ניילון, קרטונים וכל זה- זה דברים שמתחילים להעיק בשלב מסויים. האוגדן, לעומת זאת, כרוך כספר ועל כן הרבה יותר קל לשמור עליו. יש גם חסרונות כמובן- מעבר למחיר שהזכרתי, יש את אלמנט הזמן- צריך לחכות הרבה עד שהסדרה האהובה עליך תיכרך לאוגדן, והאלמנט שמפריע להרבה קוראי קומיקס- התחושה. אין מה לעשות, לקריאת חוברת קומיקס דקה ומתקפלת יש קסם מיוחד שחסר בקריאת ספר עבה. ולבסוף העובדה שלא תמיד ידוע מה ייאסף ומה לא- למרות שכאמור, היום המגמה היא להוציא כמה שיותר קומיקסים חדשים באוגדנים. אבל כשאני שוקל את היתרונות מול החסרונות, אני חושב שהפלוסים עולים על המינוסים בהרבה. בגלל זה אני מעדיף אוגדנים. כך לדוגמא, שתי המיני סדרות שהכי מעניינות אותי בימים אלו, זה 1602 ו-Hedge Knight. כמובן שהסקרנות בוערת בי לקנות כבר עכשיו, אבל מכיוון שאני יודע בוודאות של בערך 90% ששתיהן ייאספו לאוגדנים מתישהו, אני אחכה. יש כמובן את הגאונים שחוסכים את התיווך- כמו הסנדמן החדש של גיימן, שייצא ישירות בפורמט אוגדני (ולא, זה לא גרפיק נובל. זה שבעה סיפורים שונים על הנצחיים, שיכלו בקלות להיות סידרה חודשית). ונקודה אחרונה לסיום- דבר אחד שחבל לי בעניין האוגדנים, הוא שכמעט ולא מוציאים אוספים של סדרות ומיני סדרות ישנות. הייתי משלם הרבה בשביל אוגדן של Man From Atlantis, למשל.

אתה בטוח לגבי MAN FROM ATLANTIS?

לדעתי אם תחםש ב STAR SYSTEM תמצא אותו שם. אולי לא כל חודש, אבל תהיה עיקבי ובסוף הוא יגיע. אופציה נוספת היא לחפש דרך מייל היי. אין כמעט הוצאה והדפסה של TPB או חוברת מיינסטרים שאין להם, וגם בעצמאי והאלטרנטיבי הם חזקים מאוד. שווה בדיקה.

ניר T

New member
במייל היי אין TPB של הנ"ל

מידע מסוג זה אני תמיד בודק במייל היי. חוברות בודדות אין בעייה להשיג- אבל אני דיברתי על אוגדן

נכון

כל הסיבות שהזכרת הן אכן סיבות טובות. רק לגבי הסיבה הראשונה, לפעמים דווקא בTPB חסרים פ'יצרים או אפילו הכריכות המקוריות, או שהכריכות המקוריות דחוסות בגרסא מיניאטורית לדף אחד. מה שחסר לי מקריאת חוברות חודשיות זה הקליף-אנגר. הסוף המותח בין חוברת לחוברת... למרות שהסיפורים עכשיו נהיים כל כך ארוכים בכמה מהסדרות שהקליף-אנגרים קיימים עכשיו גם בין אוגדנים (השתמשתי במילה, מרוצה?).

oril123

New member
אני אישית רק TPB

כמו שכבר ציינו הם נשמרים טוב יותר מאפשרים קריאה ברצף אין פרסומות נוח למקם אותם בספריה ללא צורך במתקן כלשהו, כל המעט חוברות שיש לי נקנו בדחף רגעי.

comicsgirl

New member
בתכל'ס

הספרים, בטווח הארוך יותר, זולים יותר. אבל בטווח הקצר הם קצת יקרים מידי.... ככה שבישבילי רק חוברות!

murmur

New member
זאת התלבטות קשה

מצד אחד כייף לקנות חוברת-חוברת, גם מגדיל את האוסף, גם בעל אערך אספני כשלעצמו וגם ואולי הכי חשוב, לפחות מבחינתי, הוא נותן תמיד הרגשה של "אני חלק מההיסטוריה של הקומיקס" אני קורא עכשיו את הסיפור ואני חלק ממנו, אני לא קורא הכל ביחד... עוד ערך מוסף הוא מתח.. גם אם לפעמים לא מרגישים ככה, חוברות שיוצאות בפערים של חודש מגדילות את המתח וזה הרבה פעמים כייף... (שויטת מכיורת מצויינת)... מצד שני בTP יש את האפשרות לקרוא תוספות של היוצרים, אין צורך לחכות בין חוברת לחוברת וככה להשאר במתח (שלפעמים הוא גם מעצבן, אני סותר את עצמי) אני אשיית ,אגב, קורא TP כחוברת ליום.. ככה שהמתח נשמר.. אלא אם כמובן המתח חזק מדי
והכי חשוב, כסף כסף כסף כסף TP עולה פחות מחוברות!

emalka

New member
אני בעד חוברות

אין כמו לקבל את המנה החודשית שלך של הסדרות הטובות לקבל קצת מכל דבר נותן תמיד הרגשה של עוד . כל יום שבת בבוקר אני אוסף את כל הקומיקס ומכין את עצמי להתעדכן פעם בקצת אלימות מוגזמת של מעניש פילוספיה של האקסמן וסתם קומיקס טוב של ספיידר מן אם הייתי קורא את הכל במכה הייתי נהנה פחות ככה אני מקבל קצת מכל דבר אבל כמו תזונה נכונה עדיין נשאר טעם של עוד

למעלה