סקר חדש

bill27

New member
אני מיתלבט תעזרו לי!!!!!! (ממש פתחתי פה סקר.)

אז ככה: היתקבלתי למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה.. ניסיתי להתקבל גם לטכניון אך בנתיים היתקבלתי רק להנדסת מערכות מידע... אז מה עדיף מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה או הנדסת מערכות מידע בטכניון?! מי שיש לו טיפים והמלצות אז שייתן לי ומי שאין לו שסתם יצביע ויגיד את בחירותו ניראה בערך מה כולם חושבים ואולי אני יינהג על פי הרוב............. כי באמת אבל באמת אין לי מושג מה לעשות... אז תגיבו בבקשההההההההההההההההההההההה

vinney

Well-known member
סקר חדש../images/Emo13.gif

כי ממש ממש מזמן לא היה. עז בואו נעזור לביל להרשם ללימודים

h a j b i

New member
בעיה להצביע, שני מסלולים שונים

שאלה לביל, האם קיימת האפשרות להירשם למערכות מידע ולעבור למדמ,ח אחרי השנה הראשונה? ובהנחה שהאפשרות קיימת, עד כמה היא ריאלית? אם אתה רוצה ללמוד מדמ"ח והסיבה שאתה הולך על מערכות מידע היא רק כי לא התקבלת למדמ"ח ובגלל שזה טכניון אז אל תלך לשם, אבל כאמור אם יש לך אפשרות לעבור למדמ"ח... בקיצור, מצטער אבל אני לא יכול להצביע עבורך בסקר הזה.

bill27

New member
קודם כל תודה על שיתוף הפעולה...

אני מקווה שעוד אנשים ייתרמו מהידע שלהם בנושא ויעזרו לי לגבש החלטה ואולי לא רק לי אלא לעוד הרבה אנשים שנימצאים בסיטואציה דומה לשלי... ותודה מיוחדת ל-vinney על שיתוף הפעולה! בקשר למי ששאל אם אפשר לעבור אז בוא נגיד שאי אפשר כי אם ניסתמך על האפשרות שאפשר אז אין לי בעיה... השאלה שלי היא עד כמה התואר במערכות מידע הוא טוב והאם מישתווה למדעי המחשב(במשכורות,הצעות עבודה,תנאים וכו')... ומה עדעף ללכת למערכות מידע בטכניון שהוא מוסד עולמי ובארץ בעל מוניטין אדיר או ללכת למדעי המחשב בגלל שזה מדעי המחשב ומקצוע יוקרתי אבל באוניברסיטת חיפה שנחשבת מה לעשות למוסד לא הכי הכי.... זוהי בעצם ההיתלבטות! כל אחד שיגיב מה שבא לו זה עוזר לי מאוד אין לכם מושג עד כמה וכמו שאמרתי בטח לעוד הרבה אנשים שעכשיו זה הזמן הקריטי להחליט מה הם רוצים ללמוד.... תודהההההה חברים!!

vinney

Well-known member
אני אפנה אותך לשאלות הנפוצות

שם יש תשובה על המ זה "יוקרה" ו"נחשב". שים לב שמרכז המחקר והפיתוח של IBM נמצא באוניברסיטת חיפה דווקא, ולא בטכניון.

iiddoo

New member
קשה לדעת מה יהיה בעתיד

נכון להיום לא תהיה לך שום בעיה למצוא עבודה בתנאים מעולים עם שני התארים. בנוסף, בוגרי מע' מידע עובדים לא מעט כמהנדסי תוכנה ואז היחס אליהם הוא גם זהה {מבחינת המשכורות והתנאים}.

bill27

New member
שאלה שרצה לי בראש...

בתאכל'ס כל אחד אומר שמהנדס מערכות מידע יכול להישתלב כמהנדס תוכנה.... אז למה ללמוד את המקצוע אם הטופ שבו הוא לתכנת?!? כאילו לא עדיף ללמוד מדעי המחשב וזהו?! למה לבחור במערכות מידע אם הדובדבן של המקצוע זה התיכנות?!?

iiddoo

New member
הדובדבן?!

שמע, כדי להיות מתכנת לא צריך אפילו תואר במדעי המחשב. אז למה לעשות תואר במדעי המחשב? הרי רובו בכלל לא תיכנות - בקונסטלציה מסויימת, אפשר כמעט לא לגעת בתכנות בתואר במדמ"ח. יש בהחלט כאלה שממשיכים לכיוון של מערכות מידע, שלדעתי הוא תחום שמעניין יותר מתכנות {שפרט למשכורות הגבוהות הוא מורכב מהמון משרות אפורות וקשות - במיוחד בהתחלה} ואני חושב שאני גם אפנה לכיוון הזה ובמיוחד מערכות מידע פיננסיות. העניין במע' מידע שאתה לא חייב בסיום התואר ללכת להיות מתכנת {גם לא במדמ"ח דרך אגב} אלא שפתוחות בפניך אופציות נוספות. מה שכן, נוכח מצב השוק היום, הרבה בוחרים בסופו של דבר ללכת ולהיות מתכנתים. דווקא אם אתה יודע שאתה רוצה להיות מתכנת, אני לא מבין מה קורסים בלוגיקה 2, אלגוריתמים 7 ואנליזה נומרית 14 יועילו לך יותר מאשר קורסים בכלכלה, ניהול פרוייקטים וחקר ביצועים {שמזווית הראיה שלי רק יכולים להועיל}.

vinney

Well-known member
הטופ בכל מקצוע זה הטופ שאתה יכול להוציא מעצמך

אני לא יודע מה זה "דבדבן של המקצוע", אבל החלק התעו"ני של התואר בהחלט יכול לעזור בניהול פרוייקטים, ניתוח מערכות, וכד'. אם זה מה שאתה רוצה, כמובן, אבל אז למה לא ללמוד תעו"נ וזהו?

nizzan

New member
לא יודעת להגיד לך לגבי ההבדלים אבל..

אם תרצה אני לומדת מדמ"ח בחיפה, אומנם רק שנה ראשונה אבל זה גם משהו :)

bill27

New member
איך בחיפה? את מרוצה?

למה בחרת דווקא באוניברסיטה ולא הלכת לטכניון? איך האווירה? הספקת לדבר עם סטונדנטים ותיקים? מה הם אומרים? איפה מועסקים הבוגרים? בקיצור תתני קצת פרטים! טנקס..

vinney

Well-known member
נא להצביע בסקר של הפורום, ואת הנימוקים

לשרשר לפה

iiddoo

New member
קצת קשה לתת תשובה חד משמעית

הייחוד במערכות מידע שזה תואר משולב של מדעי המחשב יחד עם תעשיה וניהול. יש לכך לא מעט יתרונות: א. מגוון רחב של עבודות הפתוחות בפניך {פיתוח תוכנה, מע' מידע על שלל מרכיביו וכו'}. ב. עניין וגיוון בתואר - לא רק מדעי המחשב, אלא תחום נוסף שיתן לך לא מעט כלים בהמשך. ג. כפועל יוצא של הסעיף הקודם, מכיוון שיש לא מעט קורסים של תעו"נ בתואר, אז הוא יחסית יותר קל ממדמ"ח {במיוחד בשנים מתקדמות}. ד. התואר מוכר היום בשוק ויש ביקוש די גדול לסטודנטים ובוגריו {כמעט כל החברים שלומדים יחד איתי, עובדים בתור מתכנתים/QA}. אולם יש לו גם מס' חסרונות: א. מכיוון שמדובר בתואר משולב, אז קשה להתעמק בו באחד התחומים {לדוגמא בעיבוד תמונה כמעט אף אחד לא נוגע}. ב. בגלל הרוחב של התואר יש תחומים אליהם יש נטיה לא לקחת בוגרי מע' מידע - אלגוריתמיקה {למרות שספציפית בתחום הזה בכל מקרה נדרש בדרך כלל תואר מתקדם} תחומים שנושקים להנדסת חשמל ועיבוד תמונה. ג. התואר נלמד בטכניון - לפי מה ששמעתי אונ' חיפה הרבה יותר נעימה מבחינת היחס לסטודנטים, אבל חשוב להדגיש שזה רק משמועות. לגבי התואר באונ' חיפה אני לא יודע לפרט יותר מידי, אבל אני כן יכול להצביע על שתי בעיות: א. מכיוון שמדובר בתואר צעיר יחסית, הוא לא מוכר כמו זה של הטכניון. יכול מאוד להיות שזה לא יפריע לך, אבל כיום יש מעסיקים שיעדיפו בוגרי טכניון אבל אני לא חושב שקיים מצב הפוך. ב. לדעתי זה הסעיף היותר חשוב, מגוון קורסי הבחירה בתואר הוא מצומצם מאוד ביחס לטכניון {ששם המגוון הוא ענק}. לסיכום, אני חושב שלא מדובר בשני תארים מקבילים שאפשר לערוך ביניהם בחירה על סמך יוקרה או כל שיקול דומה משום שהתכנים שלהם שונים. אולם, עובדתית, לא מעט מהסטודנטים במע' מידע אלו אנשים שלא התקבלו למדעי המחשב והעדיפו ללמוד מע' מידע בטכניון על פני ללמוד באוניברסיטה אחרת ובסופו של דבר הם מגיעים לפחות או יותר אותם התפקידים שאליהם מגיעים בוגרי מדמ"ח. דרך אגב, אם זה עדיין לא מובן, אני לומד מע' מידע בטכניון.

HaifaMan

New member
הלכת ללמוד מע' מידע כי לא הצלחת להתקבל למדעי

המחשב? לפי מה אתה קובע שזה הרוב? החברים שאיתי מהמסלול (ואני אישית) יכולנו להתקבל למדעי המחשב אבל העדפנו מע' מידע כי זה מה שעניין אותנו. אני לא בטוח שאתה נכון בכך שאתה אומר שהרוב מגיעים למסלול הזה מבלית ברירה.

iiddoo

New member
אני אישית לא

אני יכול להתקבל למרבית המסלולים בטכניון ובחרתי מע' מידע כי זה באמת מה שחשבתי שמעניין אותי. אבל כמעט כל החברים שלי מהמסלול אלו אנשים שפשוט לא התקבלו למדמ"ח. אז נכון שעשיתי קצת הכללה, אבל אני עדיין חושב שאם לא הרוב, אז חלק לא מבוטל מהמסלול מורכב מאנשים שלא התקבלו למדמ"ח.

vinney

Well-known member
אני ממליץ ללכת על חיפה

מכמה טעמים: 1. כמו שעידו ציין, היחס לסטודנטים (וזה, שוב, על פי שמועות) באוניברסיטת חיפה טוב הרבה יותר מבטכניון 2. התואר הוא מדעי המחשב נטו, ואין את הביזור שיש בתוארים דו-חוגיים, שבא על חשבון קורסי הבחירה 3. התואר הוא תלת שנתי, מה שחוסך לך שנה בה תוכל להתחיל לעבוד ולצבור נסיון וכסף. לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה כבר באמצע התואר, בדיוק באותם המקומות שמעסיקים את הסטודנטים של הטכניון, ובדיוק באותם התפקידים, רק שתוכל לעבור למשרה מלאה מהר הרבה יותר. 4. אני אישית לא חובב גדול של טכניון (ולמרות מה שאנשים נוטים לחשוב, אני בכלל לא היחיד), לדעתי הסטודנט הממוצע בוגר הטכניון לא יודע מהחיים שלו, ולא הייתי מעסיק בוגר טכניון חסר נסיון, אם הייתה לי אופציה להעסיק בוגר אוניברסיטה אחרת (כולל חיפה). אומנם אני במיעוט, אבל הוא קיים. לעומת זאת יש את החסרונות: 1. התואר בחיפה הוא הכי צעיר מבין כל מסלולי מדעי המחשב (ואילו מצד שני בטכניון כלל לא מדובר על מדעי המחשב), ולכן יכול עדיין (למרות שכבר עבר איזה עשור) לסבול מחבלי לידה כאלה או אחרים. 2. היצע קורסי בחירה יחסית מצומצם (אם כי לדעתי לא תשאר בלי אופציות) 3. חיפה זאת אוניברסיטה שלא מתמקדת במדעים מדוייקים והנדסה, בניגוד לטכניון, לכן תשתית מחקרית שלה בתחום הזה הרבה יותר מצומצמת, אבל זה לא צריך להיות קריטי בשבילך כי אתה במילא עושה רק תואר ראשון בינתיים. בתחום מתמטיקה יישומית ומדעי המחשב יש להם דווקא בית ספר לא רע ללימודים מתקדמים, אבל עדיין - קטן מאוד. ההשפעה עלייך תהיה בעיקר אדמיניסטרטיבית - בחיפה אין פקולטה למדעים או הנדסה, ומדעי המחשב נלמדים תחת הפקולטה למדעי החברה או הרוח, או לא זוכר מה. זה לא משנה הרבה, תכל'ס.

HaifaMan

New member
הערות מהנסיון שלי

1. לא מסכים - אני לא נתקלתי אף פעם ביחס לוקה, ואפילו ההיפך - היו מקרים שמתרגלים ישבו איתי בשעות לילה מאוחרות בסקייפ/מסנג'ר כדי לעזור בפתרון תרגיל, עזרו המון בנוגע לערעורים וכו'. כמובן שיש אנשי סגל שלא ממש אוהבים סטודנטים, אבל באיזה מקום לא? הרוב לדעתי מאוד בסדר ומאוד באים לקראת הסטודנטים. (אני כמובן לא חושב שהיחס יותר טוב מאשר בשאר המקומות כי אני לא מכיר את שאר המקומות ולכן בניגוד לאחרים מעדיף לא להביע דעה המסתמכת על שמועות בלבד). 3. ברוב המקומות באיזור חיפה יש העדפה מוחלטת של סטודנטים מהטכניון על פני סטודנטים ממוסדות אחרים. 4. חשוב לציין שזו הדעה שלך בלבד ואני לא יודע על איזה מדגם היא מסתמכת.

Qwerty12321

New member
פעם, לפני הרבה זמן...

טכניון היה פורץ דרך בתחומו, פעם. ההתלהבות המוזרה של סטודנטים בטכניון מעצמם(ואני מדגיש מעצמם) די מוזרה ונובעת מאינרציה של הדורות הקודמים. ולא שאין יתרונות לטכניון, אבל לא פורפוציונלית להתלהבות. אכן תואר של טכניון יכול לעזור להתקבל אצל ראשי צוות צעירים ומתלהבים שלא מזמן למדו בטכניון, זה נכון לכל מוסד אחר באותה מידה ותלוי בקרבת המקום לאונברסיטה ומספר בוגרים של החוג. --לשואל בנוסף הוסיף שתואר במערכות מידע בטכניון יותר קל ממדעי המחשב בחיפה, אך אם אתה רוצה מדמ"ח אל תתפשר.

HaifaMan

New member
איפה קראת ההתלהבות בהודעה שלי?

אני חושב שהטכניון הוא אחד מהמוסדות המובילים בתחום מדעי המחשב, אבל אני לא חושב שהוא יותר טוב משאר הגדולים (את"א, אב"ג, העברית), אבל הוא בהחלט לא פחות טוב. אני מסכים עם המשפט השני - בהחלט יש עדיפות של מעסיקים לבוגרים מאותו מוסד שבהם הם למדו, ודווקא בגלל זה הטכניון עדיף על חיפה - מרבית המהנדסים שעובדים באיזור חיפה ויראיינו בוגרים/סטודנטים למשרות בתעשיה הם בוגרי הטכניון.

iiddoo

New member
לגבי 1

אני לא ממש מסכים. בשנה וחצי שאני כאן, אני אישית נתקלתי כבר פעמיים במקרים שלדעתי מראים זלזול מצד המתרגלים ומצד המרצה האחראי. בנוסף שמעתי ממקור ראשון על מס' לא מועט של מקרים נוספים של זלזול מאוד מרגיז {לא במדמ"ח}. אין לי מושג מה קורה באונ' אחרות פרט לשמועות, אבל אני חושב שהמצב בטכניון בהחלט לא מזהיר. דרך אגב, בהחלט יש מרצים מאוד נחמדים, אבל התחושה הכללית שלי היא לא טובה בנקודה הזו.

למעלה