סקר חדש

shirbi

New member
למדתי לוגו בגיל 6 אם אני זוכר נכון.

זה הגיע במחשב שכולל רק מקלדת כחולה, שמתחברת לטלויזיה בתור מסך ולטייפ בתור כונן.

yuvalmadar

New member
Qbasic בכיתה ג' ../images/Emo13.gif

אני וחבר מצאנו את המהדר על מחשבי ביה"ס והוא במקרה ידע לתכנת בשפה אז הוא התחיל ללמד אותי כמה פקודות.
אחרי זה קניתי איזשהו ספר לימוד של הוד עמי והמשכתי ללמוד לבד משם. אבל הפסקתי בחלק שעסק במערכים... הסינטקס בלבד אותי.

GuestOfHonor

New member
אני רוצה לראות מי יודה

שהשפה הראשונה שהוא למד היא Scheme
נזק לכל החיים האת"א הזאת...

ddalus

New member
הידעת?

Scheme היא השפה שבה מלמדים "מבוא למדעי המחשב" ב-MIT? ויש לזה גם סיבה טובה: הסטודנטים באמת לומדים בקורס כזה את עקרונות היסוד של מדעי המחשב, במקום ללמוד איך לתכנת-עלק. חוצמיזה, הכוח התכנותי שגלום בשפות למבדא הוא מהמם בתנאים מסויימים.

GuestOfHonor

New member
ידעתי גם ידעתי

חבר טוב בלי רקע קודם לומד בת"א. הוא אמר לי בדיוק את המשפט הזה (Scheme לומדים במבוא של MIT וMIT זה כבוד). ובשבוע השני של קורס 'תוכנה 1', כשהייתי צריך להסביר לסטודנט שנה שניה דברים שאצלנו (באוניברסיטה העברית) לומדים בשבוע השלישי או הרביעי של intro 2 computer science, ולשפצ"ר לו את כל 'מילון המונחים התכנותי'... אז שאלתי אותו אם הוא עדיין רוצה ללמוד בMIT
יכול להיות שזה רעיון טוב ללמד מישהו שלמד תכנות ברמה הבסיסית את שפת Scheme בתור מבוא ל'מדעי המחשב' (בניגוד ל'מבוא לתכנות'). אבל מישהו שמבחינתו המחשב זה להפעיל office ולהיכנס לאתר של ספורט 5, אולי עדיף להתחיל עם משהו קצת יותר פשוט.

ddalus

New member
(רק בשביל לרצות את הסקרנות שלי)

קודם כל הערה: MIT זה איכות, לא כבוד (יש הבדל גדול), ולפעמים על איכות צריך לשלם :) בתור אחד שעשה את intro2cs בעברית, ויש לו רק דברים רעים לומר על הקורס ההוא, תוכל להדגים לי שפצו"רים? מעניין אותי באיזה מן חורים בהשכלה מדובר. שנית, אני לא מכיר קורס "תוכנה 1" בעברית ובאת"א מעולם לא למדתי, אבל הקונספט של לימוד Scheme אכן נועד אך ורק לתיאוריה של מדעי המחשב. היא לא מעניינת בהקשר של קורס תכנות בגלל שאפשר לכסות את כולה בחצי יום, ודווקא מהסיבה הזו היא אמורה להתאים לכולם - בניגוד לקורסים על שפת תכנות "רגילה" שנותנים יתרון כמעט לא הוגן לאנשים עם נסיון קודם. אבל שים לב ש"להתאים" ו"להיות קל" זה לא אותו דבר... :) מהנסיון האישי שלי, intro2cs לא לימד אותי שום דבר חדש, וקורס Scheme בהיקף של פחות מחצי ממנו פתח בפני עולם ומלואו. למרות שאני מודה שאנשים ללא שום רקע במחשבים עלולים לפספס חלק מהדקויות שלו ולהבין את המשמעות שלהן רק בהמשך הדרך.

vinney

Well-known member
זה מהעת החדשה ../images/Emo13.gif

איפה הימים בהם INT 19 היה מעלה לך BASIC של IBM...

פורטיו

New member
הראשונה שלמדתי HTML והאחרונה גם

אל תתלהבו מאלה שאומרים לכם שהם מתכנתים במלא שפות, סביר להניח שהם לא יודעים שפה על אחת על בוריה. יש לי ניסיון של 7 שנים בתיכנות ב-HTML.

vinney

Well-known member
חוצמזה שHTML זה לא שפת תכנות

זה נחמד מאוד, מקצוענות זה תכונה מבורכת

ron369

New member
להיפך, אני מניח שהוא מתכוון ל:

HTML, ASP, PHP, JS, AS, DHTML, CSS, ... שמתוכן לפחות כמה ראויות לדעתי להקרא שפות תכנות (אבל לא as, js, ולא אכפת לי אם זה שקול למכונת טיורינג דטרמיניסטית או שלא)

למעלה