סקר חדש

סקר חדש ../images/Emo29.gif

הסקר הקודם בדק את העדפותיכם בין גרסאות Comfortably Numb לדורותיהם. הרוב המוחלט - 75 אחוז - מעדיפים את גרסת המקור. גרסת ההופעה מ-Is there anybody out there במקום שני, הרבה הרבה מאחורה (זו הגרסה המועדפת עלי, אגב). ועתה, לסקר חדש: איזה שיר, לדעתכם, היה צריך להוסיף לאוסף Echoes - המיטב של הפלויד (משנת 2001). העליתי רשימת שירים אפשריים, שהורכבה (ברובה) ע"י קרייזי. אתם מוזמנים להצביע - וכן להוסיף דעותיכם ונימוקיכם בשרשור הזה.

Davidson

New member
אבל set the controls... מופיע באוסף

זה דיי מסובך, מכיוון שהאוסף הזה הוא נוראי. יש כ"כ הרבה שירים שבשמחה הייתי מוציא משם, ועשרות שירים שפשוט כאב לי הלב (
) שלא נכנסו. שיתביישו להם. בכל מקרה, למרות שהיו בסקר הרבה שירים שמגיע להם לא פחות להיכנס, הקול שלי הלך לjulia dream.

וואלה, לא שמתי לב...

אגב, תוכל להרחיב לגבי השירים שהיית מוציא ואלו שהיית מכניס? ולמה דווקא Julia Dream?

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

Marooned - רוב האנשים שאני מכיר אוהבים את הקטע. בתור אחד שאוהב ומתרגש מרוב קטעי הגיטרה של גילמור, הקטע הזה השאיר אותי אדיש ומשועמם. נשמע כמו 5 דקות של... בעצם כלום. אם כבר קטע 'אוירה', אבחר בcluster one המצוין. Keep Talking - למה להכניס את השיר הזה? מה רע בWhat Do You Want From Me הנחמד, או Cluster One המקסים? בהחלט לא. זמרות הליווי גם לא עוזרות לשיר, ההפך. Sorrow - האמת, שאם היו מוותרים על ניסור הגיטרה המטריד והלא אופייני לדייב בהתחלה, והיו מקצרים את כל האורך של השיר, זה היה שיר נחמד, אבל לא יותר. אם כבר אז one slip מאותו אלבום. One Of These Days - שנתיים מאז ששמעתי את השיר לראשונה, ואני עדיין לא אוהב אותו. לא יודע בדיוק מה מפריע לי כ"כ. sheep - כמו שאני אוהב אנשים עדינים, ככה גם מוזיקה עדינה. ואולי זו הסיבה שאני לא מחבב האבי מטאל ופאנק, וכנראה גם את האלבום הזה. גם הכרתי ל2 חבריי את פ"פ עם כמה שירים, והשיר הזה מביניהם, והם פשוט מצאו אותו משעמם. לא יודע אם זה לא מתאים למתחילים פשוט, או שהוא באמת משעמם גם אחרי 40 שמיעות (בשבילי הוא עדיין לא מעניין כ"כ, ככה שאני תומך באפשרות השניה
) When The Tigers Broke Free - מה לכל הרוחות? באמת כואב לי עלל רוג'ר ועל זה שהוא גדל ללא אביו, אבל אני לא מסוגל לשמוע את השיר הזה. מהשירים הבודדים של הורודים שלא ארגיש רע אם לא אצטרך לשמוע אותו שוב. יש לרוג'ר כ"כ הרבה שירים טובים מפיינל קאט, שפשוט חבל שזו הבחירה שנעשתה. מה שגם, השיר צורף לרימסטר של פיינל קאט. The Fletcher Memorial Home - שיר שאני אישית אוהב, אבל גם פה - יש לווטרס בהחלט יותר טובים מזה (מהפיינל קאט, כמובן). Hey You - אם אני הייתי עורך רשימת השירים לאוסף, לא הייתי מכניס שירים מהחומה חוץ מCN. לא שזה שיר רע, ממש לא, אבל לא בשביל אוסף. The Happiest Days Of Our Lives + Another Brick In The Wall (Part 2) - לא איכפת לי שזה אולי נשמע כמו ביג'יס2, מצידי שיהיה מסחרי, אבל אני פשוט לא מוצא כלום בשירים. אבל בסדר, שיהיה, להתחלה הם הכי מתאימים, כנראה. מה שחסר, לדעתי: (היה נחמד להרחיב, אבל אני חושב שאעבור את הגבול פה
) summer '68 - זה לא אחד מהשירים הפופולרים של הפלויד? לדעתי, הוא בין הטובים שלהם. איך, לעזאזל הוא לא נכנס? fat old sun julia dream - הו, הגענו לכנראה השיר האהוב עליי שלהם, או לפחות בין האהובים. בפעם הראשונה ששמעתי את השיר, דמיינתי שאני אדם בן 16 בלונדון, השד יודע למה (אגב, קרה לי אותו דבר עם RAD). רייט פשוט מקסים פה, האוירה המהפנטת, והמילים ה.... פשוט יפות (למה להסתבך?). lucifer sam remember a day brain damage + eclipse - שוב, לא מהשירים הפופ' שלהם? מוזר. have a cigar cirrus minor grantchester meadows matilda mother - יפה, יפה, יפה ויפה. lucy leave לעזאזל, אני חושב שכל האלבומים בין 67-70 צריכים להיות פה. אבל זו בעיה, מכיוון שזהו אלבום המיועד לאנשים חדשים לפלויד, והשירים שנתתי לא כ"כ, להוציא את HAC וBrain Damage, שאני פשוט לא מבין איך הם לא נכנסו, עם כל הפופולריות שלהם בקרב אוהדי הפלויד (BD, לפחות).

Blackpanter1י

New member
fat old sun לדעתי גם 6 ומשהו דקות

של כלום, שיעמום. בכלל אני לא ממש אוהב את ATOM HAERT MOTHER.

wish i was here

New member
למה לא הוספתם את Pigs?

והבחירה שלי הלכה לבריין דמיג'...פשוט כי לא ברור איך לא הכניסו את הפנינה הזאת לאקוס

איזה מהם?

On The Wings (pt.1+2) או Three Different Ones הראשון היה, אך הוא לא עבר את המיון האחרון!

The NaShmeister

New member
האמת...

אני חושב שלהקה כמו פינק פלויד לא צריכה בכלל להוציא אוספים למינהם, מהסיבה הפשוטה שהם, מכל שאר הלהקות מייחדים את הדיסקים שלהם אחד מהשני וכל דיסק הוא ברוח אחרת ובנושא רחא. ולאחד את shine on you creazy diamond ו- another brick in the wall pt.2 על דיסק אחד זה ממש מביש ומוריד מערך השירים. חבל...אבל ככה סובב עולם המוזיקה...:&

deePink

New member
לא יודעת למה אבל...

אני תמיד מרגישה שמידל מכופח... ה3 הכי מוכרים של פינק פלויד הם הוול, דארסק סייד ווויש.. וזה חבל כי מידל הוא אלבום מדהים... וכל שיר שם אני אוהבת יותר מקודמו... ולכן בחרתי בFearless למרות שזאת הייתה החלטה קשה כי היה גם את בריאן בדארק ואת וולקם בוויש... אני יכולה להוסיף עוד כמה שלא ברשימה? נ.ב. קרייזי יפה על הרשימה

deePink

New member
אז ככה...

לפי דעתי בכלל בכל הדיסק הגזימו עם הוול... זה לא דיסק טוב של פינק למען האמת רוב הסיכויים שהוא היה בין אחרון שהייתי ממליצה עליו ל*האוהדים* החדשים וכל מי שרוצה להכיר את להקה טובה... יש לי לצערי אנשים רבים שאותם אני מכירה והוורודים בשבילם היה "אנחנו לא צריכים חינוך" וחבל לי שכך... עם הגורל מביא איתו מעט מזל הם גם יכירו את "הלוואי והיית כאן" ולא יותר... במיוחד בגילים כמו שלי... מהאנימלס אני חושבת שלשים את שייפ זה דיי ויותר לא אוהבת כל כך את הדיסק הזה... לעומת זאת אני חושבת שאמילי ובייק היו הבחירה הטובה ביותר מן השירים הפחות מוכרים של הפלויידים כיוון שאמילי היתה לא פחות מהאהבה האמיתית שלי והכנה שלי עם הפלויידים כי לפני כן לא הערכתי אותם יתר על המידה... מודה שזה יכול להיות קצת מוזר שדווקא שיר שנשמע כה ילדותי הוא זה שגרם לי לאהוב את הלהקה שאני הכי מעריכה ואוהבת בימים אלו... (למען האמת, לפני זה הייתם יכולים לראות אותי יודעת את כל השירים של דיסני ...) ועכשיו לדיסק עצמו, הייתי שמה שירים שDavidson ציין כבר את חלקם... וסילחו לי מראש בין העירבוב עברית אנגלית שלי... "קח סיגרייה" שנמצא בוויש את "בריאן" שכבר ציינתי שהוא מבחינתי 2 השירים והוא גם היה ברשימה שכתבת אבל בכל זאת הייתי רוצה לשים עליו דגש... "קיץ 68" לעומת Davidson אני לא חושבת שהוא דווקא בין המפורסמים שלהם... "סן טופז" שהוא בשבילי דק'3 ו40 שניות של חופשה חלומית... וכמובן שאת... "פירלאס" שהוא בשבילי גם אחד מן השירים שמייציגים את הפלויד באחת מן הצורות היפות (ולכן גם בחרתי בו)... עוד שירים יותר מאוחר אני ממש חייבת להתחיל לעשות לימודים ואני לא יכולה לראות את הפיינל פור ולדבר עם מחשבה עמוקה באותו הזמן... הבהרה- בקשר לשירים המוכרים פחות או יותר זה דעתי בלבד. אשמח לשמוע דעות אחרות שכן אני מתבססת על ניסיוני שלי בלבד עם ידידים מכרים וחברים...

Liorking

New member
משהו שמייצג את אמא לב אטום

If או Fat Old Sun. צריך לדעתי משהו שמייצג את AHM, והיצירה ארוכה מדי (גם עם עריכות, גזירות, הדבקות וקולאז'ים) בשביל האוסף. שני השירים טובים, קצרים ומייצגים את סוף הפסיכדליה של פינק פלויד.

Liorking

New member
תקלה טכנית

הייתה לי בעיה עם השרת. האלבום אמא לב אטום הוא סוף התקופה הפסיכדלית של פינק פלויד (שירים כמו Alan's Psychadelic Breakfast). אז גם עם השירים עצמם לא פסיכדליים, הם מייצגים אלבום שמייצג את סוף התקופה הפסיכדלית שלהם.

האלבום האחרון בו היתה להם

זיקה כלשהי לפסיכדליה, היה More, שנעשה שנה (או יותר) קודם לכן. ב-1970 הם כבר היו רחוקים מאוד מפסיכדליה. השימוש במילה "פסיכדלית" בשיר Alan's Psychedelic Breakfast, היה בדיחה.

avki

New member
ובכל זאת, אפשר להגיד שאחרי

AHM הלהקה קיבלה את התפנית המשמועתית ביותר בין פוסט בארט לווטרס.

לטעמי, זה קרה בסביבות DSOTM

ולא ב-AHM. בתקופת Meddle, הפסקולים (זבריצקי, Obscured) וגם בזמן העבודה על DSOTM, הלהקה היתה עדיין "דמוקרטית", מבחינה זו שהיא תפקדה בהרמוניה. השתלטותו של ווטרס החלה רק לאחר מכן - כך לפי העדויות.

avki

New member
את יודעת מה?

Meddle בסופו של דבר מייצג את סוף עידן התמימות של הלהקה (המוזיקלית נטו).

למעלה