סקר חדש!

zacki

New member
סקר חדש! ../images/Emo41.gif

אתם מוזמנים לענות... תוצאות הסקר הקודם

Mיקי_

New member
בשביל לענות על הסקר אנחנו צריכים

לקיים דיון על מה זה בעצם ציונות בשנות ה2000, באיזה אסכולה ציונית אנחנו תומכים מראשיתה של הציונות ואם יש מקום לציונות בפתחה של 2004... לא

אimר

New member
ציונות זה רע

כוחם וחולשתם של סקרים שהם מניחים המון הנחות מראש ושואלים שאלות מאוד סצפיפיות. במקרה הסצפיפי הזה הסקר שואל על הזדהות אישית, או על הגדרה עצמית, ולצורך העניין פחות חשוב איך כל אחד מגדיר צפיציזם וציונות (גם ההגדרה לצפיציזם היא לא אחידה) אלא האם אותו אדם מגדיר את עצמו ככה. כלומרת, אני מסכים שהדיון זה החלק המעניין שיכול להתפתח פה, הרבה יותר מהסקר, הסקר די זניח בעיניי, גם כי קל לפרש אותו בכל מיני דרכים, חלקן סותרות, וגם כי הוא לא עוסק בתפיסות שעומדות מאחורי ההגדרות. אז אולי כדי לנסות לפתוח דיון, אני א-ציוני, כלומר לא נגד בצורה גורפת אבל גם ממש לא בעד. ההשגות שלי לגבי הציונות נסובות סביב ההתנגדות ללאומיות בכלל, וסביב היישום הסצפיפי של הציונות בישראל. לגבי התנגדות ללאומיות, אז טוב, אני נגד לאומיות. אני חושב שאת מה שהמדינה מייצרת אפשר לייצר בצורות אחרות וסצפיפית מדינות מאורגנות בצורה די טוטליטרית דכאנית מתלהמת שמעודדת הזדהות סוחפת בלי מחשבה ביקורתית, לרוב תוך שימת האינטרסים של המדינה (בשונה מהקולקטיב או החברה) לפני האינטרסים של החברים בה. כל זה רע בעיני, כי אני מבין שהרבה אנשים לא יבינו איפה הבעיה. לגבי היישום פה, אפשר לומר בקצרה שהציונות נולדה מתוך שיתוף פעולה עם מנגנון מנוול, הקולוניאליזם, וגדלה בחטא האלימות כלפי תושביה, בעיקר הפלסטינאים (וגם הציונים שנפגעו במלחמות כמובן), ובשכנותיה, שגם הן לא טמנו ידיהן בצלחת. החל בנאכבה, עבור במלחמות ובאלימות המתמשכת וכלה בכיבוש. כל המפעל הלאומי הוא די מגוחך בעיניי אבל הציונות לקחה את העניין צעד אחד קדימה בכך שהמדינה שהיא הקימה היתה בשטח חדש (ישן מאוד מאוד) והאנשים שהקימו את המדינה הגיעו אליה מאזורים אחרים, בעוד שברוב המכריע של המקרים המדינות הוקמו על ידי תושבי המקום. אני לא מאלה שיטענו שאין ליהודים זכות להקים מדינה פה, מצידי כל מי שרוצה להקים מדינה שלא יקים מדינה, אם שחמטאי העולם רוצים להקים רפובליקה, שיהיה להם לבריאות, רק שלי לא נוח עם הבחירה האלימה הזאת, בוודאי כשהיא מיתרגמת למדינה שהוקמה ופועלת באלימות כה רבה כמו המדינה הציונית.

אimר

New member
שכחתי את הדיסקליימר

אני לא נגד יהודים או מדינה יהודית בעקרון, אני חושב שמדינה באופן כללי זה צורת ארגון בעייתית בלשון המעטה וסצפיפית המדינה היהודית זה ארגון רע מאוד בלשון המעטה. הזכות של היהודים לבית לאומי היא מופרכת בעיניי רק טיפטיפטיפה יותר מהזכות של כל לאום לבית לאומי, והזכות של כל לאום, אם זה לא הובן עדיין, היא די מופרכת. כלומרת, ב2003 כבר יש יותר סיבות לחשוב שהציונים הדביקו את שאר העולם ברמת המופרכות כי גם אם לא היה פה לאום (תרתי משמע), עכשיו כבר יש פה לאום, רק חבל שהוא כזה אלים ודוחה בכל כך הרבה מובנים. ולכל מאחלי עזיבתי, מה בדיוק יש לי להרוויח ממעבר למדינת לאום אחרת, פחות אלימה? שקט נפשי? הממ, יש בזה משהו. רק שאני עקשן כזה, אני רוצה שיהיה לי טוב איפה שאני נמצא, וכמה שמגעיל פה, זה גם הזדמנות להשפיע ולשנות.

yair abitan

New member
אין שום רע בציונות

אנו היהודים הוגלנו מארצנו , ארץ ישארל לפני 200 שנה ע"י רומי. כעת , במשה שעברה ובסוף המאה ה-19 החלו לחזור יהודים למקום מושבם בארץ ישראל. אין כל פסול בכך , בנוסף לכל האמור לעיל זכותינו על ארץ האבות באה מכוח האו"ם , להזכירכם אומות העולם בחרו לתת לעם היהודי חבל ארץ זה לאחר אחד האירועים הקשים שידעה האנושות - השואה

Mיקי_

New member
כפי שהאום בחרו לתת לערבים שחיו פה

חצי מחבל ארץ זו, אל תשכח זאת... זכותם על ארץ זו באם אתה מסתמך על החלטות האו"ם שווה לזכות העם היהודי. אבל כמובן שהטיעונים בעניין זה מורכבים הרבה יותר.

yair abitan

New member
אם היית שמה לב

היית רואה שכתבתי "בנוסף" אחרי שארץ ישראל שייכת לעם היהודי כי זו הבטחה בתורתנו הקדושה (תורה שמאמינים בה גם המוסלמים וגם הנוצרים) בא גם האו"ם והחליט לתת לנו את ארץ ישראל וגם בגלל שארץ ישראל שייכת לעם היהודי , הם הכירו את הקשר הישיר של העם עם הארץ.

yair abitan

New member
החלטתי מה ?

1-שהארץ ניתנה לנו ע"י הקב"ה ? 2-שהאו"ם הכיר במורשתו ובהיסטוריה שלו בארץ ישראל ?

yair abitan

New member
הצהרת בלפור:

"ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה את ייסודו של בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל" בזמן הצהרת בלפור (1917) לירדן היו 2 גדות כמקשה אחת דהיינו ארץ ישראל נחלקה רק בעקבות לחץ , איומים ופרעות מצד הערבים. ולך מיקי , אם ממשלת בריטניה לא תמכה בהקמת מדינה לעם היהודי הא"י ולא הכירה את הזכות ההיסטורית שלה אז כנראה שאני לא יודע לקרוא ממש טוב...

yair abitan

New member
בלפור שבועיים לאחר מתן ההצהרה...

הציונות צודקת או לא צודקת, רעה או טובה, היא יונקת ממסורת של דורות, מצרכים בהווה ומתקוות לעתיד, והיא בעלת חשיבות עמוקה פי כמה משאיפותיהם ומדעותיהם הקדומות של 700,000 הערבים היושבים בארץ עתיקה זו". חומר למחשבה , בלפור יה נוצרי-פרוטסטנטי אדוק והאמין בקשר של העם היהודי לארצו כמו שמופיע בטקסט. קראו ותהנו !

אimר

New member
להפטר מהקומוניסטים

צ'רצ'יל אמר באותה תקופה שלאור התפקיד המרכזי שהיהודים שיחקו במהפכה הקומוניסטית ברוסיה עדיף לשלוח אותם לאנשהו (לתת להם להקים בית לאומי) מאשר שיישארו בבריטניה ויהפכו גם אותה. ליתר דיוק הוא אמר שהיהודים מתחלקים לשלושה סוגים, ציונים שזה טוב, יהודים נאמנים למדינה שבה הם חיים שזה טוב ויהודים בינלאומיים מהפכניים שזה רע. חוצמזה כבר סיכמנו שהבריטים היו קולוניאליסטים וזה שהם מכירים בזכות ומקצים לשם כך שטח שהוא שלהם בכוח כיבוש לא ממש עושה רושם.

gordiwow

New member
זו נקודה טובה

בגלל מה שאמרת הויכוח הכן או לא צודק עם הפלסטינאים חייב להתחיל מ47', אז הסכים בן גוריון לחלוקת האו"ם אבל המנהיגות הערבית, שהייתה אז ונשארה עד היום פחדנית וחסרת גב (ואני מציע לכל מי שיאשים אותי בימניות שייזהר וגם שיקרא את בני מוריס, שהוא פוסט ציוני ואומר את אותו הדבר!), החליטה לסרב. כל מה שקרה מאז החלטת האו"ם שהמקום הזה יישויב הן על ידי יהודים והן על ידי ערביי פלסטין הוא תוצאה גם של הסירוב האידיוטי שלהם. הציונות היא תנועה בעייתית, כי מצד אחד נעשו הרבה פשעים בשם הלאומיות היהודית המושמצת. מצד שני ראוי לזכור כי לא העם היהודי הפך את היהדות ללאום, אלא דווקא הרודפים אותו ב2000 שנות גלות הפכו אותו מדת לגזע ואח"כ ללאום. מה לעשות, טוב לי עם הלאום הזה, אני גאה בו, ואני גאה בסבא שלי, שחיווט את הארץ בחוטי חשמל, ברגל עם אוהל וטיפוס, כדי שאתה ואני נוכל להתחבר לאינטרנט ולדסקס את אופיה המחורבן של העליה הראשונה, או השניה. אני גם גאה בו על כך שהוא היה חבר ההגנה ושאחד מתפקידיו כאיש ההגנה בחיפה היה לשמור על בתיהם של ערביי העיר שברחו ממנה (חלקם רק בגלל שההנהגה שלהם ברחה לפניהם, וחלקם, אכן, בגלל שהציונים גירשו אותם), על מנת לשמור עליה מבזיזות של יהודים שלא היה שכל בקודקודם. אז כן, נעשו פשעים בשם הציונות, אבל חשוב לזכור שלא היה לנו יותר מדי לאן ללכת, ואם לא שמתם לב, גם היום לא ממש מקבלים אותנו בברכה בשום מקום. ואני אומר את כל זה בתור שמאלני קיצוני יחסי (אם כי העובדה שאני לא קומוניסט היא בעוכריי, כנראה) ובתור אדם שמסחור השואה, המיתוס הצברי-ציוני ושירי לכת צבאיים עושים לו בחילה קיומית. הפיתרון למצב שלנו כולל גם, מה לעשות, הכרה מצד הפלסטינאים שנעשו פשעים, לפני חמישים, חמש עשרה, חמש שנים וגם עכשיו, ושהדרך להפסיק אותם כוללת לא רק הליכה שלנו אל הגבול, אלא גם שלהם. מפתיע שהלאומיות הפלסטינית מתקבלת אצל שוללי הציונות ללא הנד עפעף.

ציונות 2003

בשנה שעברה עבדתי קצת עם עמותה בשם ציונות2000, בעיקר לצורך מימון של פרוייקט חדש שהתחלתי. החבר הכי טוב של הזה מהעמותה שהייתי בקשר איתו הוא אחד מהאנשים הפעילים יותר בתעאיוש. סתם אנקדוטה לפני שאני מתחיל להיות כבד יותר. אז מה זאת ציונות? איך שאני רואה את זה, הציונות מתה ב-48 עם הנכבה. לפני זה, מ-1987 (הקונגרס הציוני הראשון), עד 1904 (תחילת העליה השניה) הציונות היתה בעיקר שעשוע אינטלקטואלי של זעיר-בורגנים. מאז ועד קום המדינה התנועה הציונית התגבשה סביב הבניין הממשי של המדינה היהודית. היו אז עוד זרמים שהשלו את עצמם לגבי אחווה אינטרנציונליסטית (שתתאחד סביב סגידה לקולוניאליזם המערבי). מפ"ם, "ברית שלום" וחברים בהחלט יכלו לקרוא לעצמם ציונים. כי היה אז עירפול מוחלט סביב המשמעות המעשית של מדינת לאום יהודית באמצע הלבנט הערבי. מהקמת המדינה הציונות איבדה את מטרתה העיקרית. מכאן ואילך, כל בנאדם שתיאר את עצמו כציוני התכוון לומר: אני בעד מדינת לאום יהודית, גם במחיר של דיכוי מתמשך של העם הערבי הנמצא במדינה. מהבחינה הזאת יוצא שדווקא ז'בוטינסקי הוא זה שניתח בצורה הטובה יותר את הציונות לפני שזאת חשפה את פרצופה האמיתי. אז מה אני בעצם אומר בכל זה? שלהגדיר את עצמנו לפי הציונות זה אבסורד. כי אין דבר כזה יותר ציונות. הציונות לפני הקמת המדינה, לפני שהתקיים לאום יהודי ממשי (וגם כיום קיומו של אחד כזה הוא עניין מפוקפק למדי), אולי עוד היתה תנועה ייחודית בקרב הלאומיות הזעיר-בורגנית. חילוני שאומר היום "ציונות" בעצם מתכווון לשובניזם לאומי, מהסוג הבזוי והמוכר. דתי שאומר את זה (מה שנקרא הציונות הדתית) משתמש בזה בתור מסווה למשיחיות ריאקציונרית והזויה שהיא עוד יותר גרועה. אבל בכלמקרה, זה רק כיסוי. כי הציונות הקימה את המדינה ואז היא מתה. אז לפני 48 אולי הייתי בונדיסט-אנטי-ציוני. מי יודע. זה לא יותר משעשוע מחשבתי. אבל להיות אנטי-ציוני, לא-ציוני, כן-ציוני כיום זה לייחד את ישראל בדרך שהיא לא ראויה לה. ואם שואלים במפגיע, לענות במילה אחת, אם אני ציוני או לא אני עונה שלא. כי זה פשוט חוסך את השאלה של מה אני כן, ומה זה בעצם ציונות.

הציונות לא מתה.

אנחנו, אנשים כמוני וכמוך, ע"י האמונות שלנו- נחליט אם הציונות מתה. שום שנה (48) לא יכולה לסיים/לחסל את הציונות.

nirdagan

New member
אפשר אבל לא צריך

מי שציוני יודע את זה גם בלי לקיים דיון. כנ"ל מי שאיננו ציוני.

Aeroguy

New member
זו שאלה צורכבת

אם אנו מסתכלים על המובן התיאורטי של הציונות, של תנועה לאומית שדורשת שוויון בין כל הלאומים ומימוש זכות הגדרה עצמית - אז הרי אני ציוני ואם אנו מסתכלים על הציונות לפי תוצאותיה - מניעה בכוח הזרוע מלאום אחר לממש את זכותו להגדרה עצמיצ - אז אינני ציוני בשום פנים ואופן אבל אולי ממשלות ישראל לדורותיהן, שפיתחו וקיימו את ההתנחלויות תוך התעלמות מהסעיף במגילת העצמאות שקובע כי "לעם היהודי זכות להגדרה עצמית כמו כל עם אחר הם בעצם אינם ציונים ע"פ הגדרה... נ.ב. היי אדר!!!!!!!

למעלה