אני חוששת,
ונורא לא נעים לי להגיד את זה, שפשוט לא הבנת את הספר. כבר כתבתי על זה כמה וכמה פעמים, אבל אני אטרח ואכתוב שוב. תומס קובננט הוא אדם ציני שלא מאמין בפנטזיה (כמוני). הוא הופך להיות מאד מריר ופגוע בגלל הצרעת שלו. לא רק זה, מחלת הצרעת שלו מחייבת אותו להאחז בכל כוחו במציאות ובממשות חייו, כדי להישרד - לפתח הרגלים נוקשים וקבועים מאד שיבטיחו שהוא לא יפגע יותר מכפי שהוא כבר פגוע. כל ויתור על האמונה בממשות חייו (שקל לו יחסית להגיע אליו, כי הוא סובל מאבדן תחושה בחלקים מגופו) עלול לעלות לו בחייו. ההיצמדות שלו לכללי ההישרדות (הבדיקה החזותית הגופנית, בעיקר) הכרחית לו - מעצם הטיפוס שהוא - כדי לשרוד. והנה מגיע מצב שאותו אדם ציני שאינו מאמין בפנטזיה, ונאחז בכל כוחו בשגרת יומו של חולה צרעת כדי לשרוד, נופל לתוך עולם פנטזיה, שלמעשה, לא לו ולא לקורא לא ברור אם זה באמת עולם פנטזיה או חלום. אולי נדמה לך שאם זה היה קורה לך, מייד היית מסתגל ומשתף פעולה. המציאות היא כלל לא כזו. אפילו לנוכח שינויים קטנים בהרבה, מרבית האנשים נדרשים לפרק זמן ארוך מאד כדי להסתגל. לתומס קובננט יש שתי ברירות - להאמין בעולם שהוא נפל אליו, ולאבד את כל המחסומים הרגשיים שהוא בנה כדי להתמודד עם הצרעת ועם כל האובדנים שנפלו עליו בגללה, או להאמין שמדובר בחלום, דבר שיאפשר לו לשמור את המחסומים שלו למקרה שיתברר לו שהוא טועה (דבר שהוא די סביר - מה בדיוק הסבירות שאדם רגיל לחלוטין ייקלע בדיוק לעולם פנטזיה? ואם תשים לב, עולם הפנטזיה הזה נראה כאילו הוא נתפר בדיוק עבורו על ידי התת-מודע שלו, ברמה כזו שבסוף הספר הראשון אתה ממש לא יודע אם הוא חלם אותו או לא). הבחירה שלו מאד נאמנה לטיפוס שהוא - הוא נצמד למחסומים שלו. הוא מאמין שמדובר בחלום. פשוט - הורדת המחסומים עלולה לעלות לו מאד ביוקר. אם ישכח שהוא מצורע, ויוותר על הרגלי החשיבה וההתנהגות של מצורע, לא רק שהוא עלול להישבר כשיתעורר ויגלה שהוא עדיין מצורע, הוא גם עלול להיפגע מעצם הויתור על ההרגלים, שהם הרגלים חיוניים עבורו ועניין של שרידה. זה מה שמניע את קובננט בכל מה שקורה לו. לא טמטום. התערובת האנושית מאד של פחד, אבדן, היצמדות למוכר, חוסר אמון, ועוד ועוד. אם לא הבנת את זה, לחלוטין לא הבנת את הספר.