סקר חושף: מה העיר הכי 'סוכרתית' בישראל?

די קוממה אותי התגובה של יעל

"הכתבה נותנת את הרושם שמדובר במחלה ש"נופלת" סתם כך על החולה ואין זה נכון. הרזיה ופעילות גופנית מורידים את הסוכרת מסוג 2. ידוע שאנשים שאינם מקפידים על דייאטה נכונה, תזונתם מורכבת מפחמימות וסוכרים לרוב ואינם מקפידים על פעילות גופנית, לוקים בסוכרת מסוג זה." שמנסה בתגובתה לזרוק את תוצאות הסוכרת ומימונה רק על גם הסוכרתיים כמו אמרה "בעיה שלכם מה אתם רוצים ממני"

מכור לסמים או סיגריות אשם בהתמכרות שלו?

כן ולא - זו תשובה מורכבת. אותו דבר גם עם חולי סוכרת סוג 2.
לכאורה כל המידע, הסימנים והאזהרות נמצאים מול עיניו: התסמונת המטבולית, ערכי הסוכר בבדיקות תקופתיות לפני פריצת המחלה, המידע מרשויות הבריאות וברשת.
ומצד שני יש התמכרות של הגוף לפחמימות, חינוך לתזונה נכונה מהבית\ילדות, וגורמים גנטיים שאינם תחת שליטתנו.
אי אפשר לומר שאנו אשמים ב-100% בסוכרת שלנו, ובדרך כלל גם אי אפשר לומר שלא תרמנו לפריצתה.

בקשר למימון: אז היכן זה מסתיים? אם סוכרתיים ייאלצו לממן\לשלם יותר על ביטוח (כנראה שכבר צריכים בביטוחים פרטיים) אולי גם שמנים, מעשנים, וחולים עם הסטוריה של מחלות במשפחה שיש להן זיקה גנטית ייאלצו לשלם יותר?
שהרי אולי ההסטוריה הגנטית גם היא מקורה בבחירה לחיות באופן לא בריא. אולי נבטח רק אנשים בריאים וכשיחלו נעלה להם את דמי הביטוח באופן חד?
הרעיון הזה בצורתו הפשטנית והגורפת מזעזע, אבל אני מסכים שהיה רצוי להטיל אחריות מסוימת על חולים שתרמו למחלתם.
הבעייה היא שזה "בור" בעייתי: לא תמיד ברור כמה אותו חולה תרם למחלתו, וצריך להחליט באופן פרטני לכל חולה כמה הוא תרם לכך אחרת ייפגעו כאלה שלא תרמו לכך.
לאור הקשיים האלה אני מטיל ספק באפשרות ליישם את זה.

לדעתי המדינה חייבת לפקח

על המזון.
מזון לא בריא שיש בו הרבה סוכר/שומן/חומרים משמרים/צבעי מאכל וכל השאר חייב להיות מסומן כדי שאנשים יחשבו פעמיים לפני שהוא ניכנס לעגלה של הסופר.
בנוסף חייבים להכניס למערכת החינ וך, כבר בגנים ועד סוף התיכון, שיעורים על תזונה נכונה ופעילות גופנית.
מודעות רבה, זה כל העיניין.
הבן שלי התרגל לשתות מים כי זה בריא . שבת אחת הוא החליט לשתות כוס אחת של תות בננה. אחרי לגימה אחת הוא אמר "אוי, זה בכלל לא טעים המיץ הזה, אני רוצה מים".
ילדים שגדלים עם מודעות לתזונה נכונה יאכלו וישתו הרבה פחות זבל תעשייתי. מידי פעם מותר, אבל בגלל המודעות יוצא להם החשק. זה לא חסר להם.
בצורה כזאת אנשים יהיו יותר בריאים והמדינה תחסוך מילייארדים.

האם יש מי שמאשים אותי בסוכרת שיש לי??!

כאשר "פרצה" אצלי הסוכרת היה לי BMI = 22-23 . אני מאחל כזה BMI לכל גבר ...

הנריהנרי - אי אפשר להאשים מישהו

בזה שהוא חולה.
אדם יכול לעשן 50 שנה ולמות בשיבה טובה, ואחד שלא מעשן ודואג לבריאותו יכול לחטוף פתאום מחלה נוראית.
אני רק אומרת שהרבה אנשים לא דואגים לבריאותם וזה נובע הרבה מחוסר ידע.
ילדים אוכלים מה שיש בבית ואם הוא מלא ממתקים אז למה שהם לא יאכלו ויהנו?? אין להם מודעות, בדיוק כמו להורים.
למה לרוץ כשאפשר לשבת על הספה ולראות טלווזיה במשך שעות?
חינוך לאורח חיים בריא יעזור להוריד את שיעורי המחלות.
לעולם אין להאשים אדם חולה!!!!

deebeebee

New member
אמנם עירי (גבעתיים)

רק 16.7% סוכרתית, אבל אני 100% סוכרתית (גם אם היא מאוזנת)....................

למעלה