בזמנו התלבטתי מאוד איזה נייד לקנות רציתי משהו קטן ותותחי . והתלבטות הסופית היתה בין ה IBM X40 ל אפל G4 פאוור בוק 12" ואין ספק שאפל לקחו ובגדול. חבל רק שהG5 לא יצאו עוד כניידים.
עם המחשב ה"ראשי" שלי נסעתי לפחות 5 פעמים לקנדה כשאני מתחברת איתו שם לאינטרנט והוא עובר את טלטלות הדרך הלוך ושוב בלי שום בעיה. לאחרונה הבאתי מחשב נייד בתוך מזוודה - כלומר עבר את המסלול הלא בדיוק עדין שעוברות המזוודות בטיסה, אין שום בעיות איתו הוא עובד כמו גדול. מה שכן, בעיקרון הנייד הוא המחשב העיקרי שלי ובד"כ על השולחן חוץ מהפעמים בהן אני מטלטלת אותו מעבר לים.
בנייד תמיד צריך גב טוב ,הוא עולה הרבה ומאוד שביר ,לכן במקרה של תקלות צריך שירות לקוחות טוב ,ולכן את IBM כדאי לקחת בתור אופציה - גם ניידים טובים וגם שירות מעולה .
לפני שנה רכשתי מדפסת לייזר צבעונית שלהם, הבאתי אותה לארץ ולא הצלחתי להפעיל אותה. התקשרתי ל-HP הם ביקשו איזה מספר שהיה על מדבקה במדפסת עצמה, ולאחר ש"הזדהתי" שלחו טכנאי מייד ביום המחרת, כשהוא מודיע שלא יקח תשלום. התברר שהטרנספורמטור לא היה מספיק חזק (כי חיברתי אותה למעביר מ-110 ל-240). זה שירות שקיבלתי על מדפסת שרכשתי בחו"ל!
HP העולמית, אחרי שקיבלה הרבה מאוד תלונות על השרות בארץ, החליפה לנותן שרות אחר (אלדור - אלו עם הקופות והכספומטים). לפי הניסיון בחברה שלי, מאז, לא היו להם יותר בעיות עם שירות. אבל אל תשכח, שלוקח הרבה מאוד זמן להחזיר את האמון של הצרכנים.