סקר יצירתי

tamarhp

New member
סקר יצירתי../images/Emo70.gif

1. אהבת או לא אהבת את פרק הסיום? 2. איזה שאלות נשארו פתוחות מבחינתך ורצית לקבל עליהן תשובה? 3. איזה תשובות היו מספקות אותך לשאלות הנ"ל? (תתפרע...) 4. איזה שאלות קיבלו תשובה מאכזבת מבחינתך? 5. תענה עליהן בצורה שתספק אותך... :) 6. מה היית מעדיף שהמציאות האלטרנטיבית תהיה? (מציאות א' יצרה את ב', ב' יצרה את א', משהו אחר לגמרי, או שאולי בכלל טוב לך עם מה שהיה בסדרה...) יאללה תתפרעו ותהנו

A m o s 2 9

New member
תשובותיי...

1. אהבתי מאוד. 2. אתמול ראיתי סרט מ-2004 שנקרא "Immortal" והיה בו אל מצרי עם ראש של בז, ואז נזכרתי ב"הארלי בירד". הייתי שמח אם היו נותנים לנו תשובה כלשהי עליה. ובכלל, הייתי רוצה לדעת יותר על תושבי האי שבנו את המקדש. 3. הציפור היא אכן האל המצרי הורוס (חור), אל השמיים והשמש, שהורה לג'ייקוב לדאוג לכך שהארלי יהיה מחליפו. ותושבי האי שבנו את המקדש אינם מצרים במלוא במובן המילה, אלא פיניקים שנמלטו מקרתגו לאחר המלחמה הפונית השלישית בספינות עץ ולאחר מסע מפרך הגיעו במקרה לאי. שם הם בנו בתים ומקום תפילה (המקדש), ובעזרתו של סמוקי גם את המנגנון עם הגלגל שהיה אמור להחזיר אותם ביום מן הימים הביתה, לתוניסיה. אז למה הכול באי רומז על מצרים? כי מצרים הייתה אימפריה באותה תקופה והתרבות שלה השפיעה על כל העמים הסובבים סביבה (כולל אבות אבותינו). 4. במובן מסוים, כל נושא הלחישות נסגר בצורה טיפה מאכזבת, אבל בכל אופן עוד קודם לכן הועלו תיאוריות שמדובר במתים. 5. חייזרים?
כשחושבים על זה לעומק, מתים שנתקעו באי זאת התשובה הכי טובה שיש בהתחשב בעלילת הסדרה והעונה השישית. 6. בתחילת העונה חשבתי שהמציאות האלטרנטיבית הינה המשך לאירוע שיקרה בסופה, משהו כמו פצצת האטום, אבל יותר גדול. אבל בסופו של דבר, אני די מרוצה מהסוף של היוצרים. חוץ מזה שהסוף הכי הולם לסדרה זה העין העצומה של ג'ק.

shanytopper2

New member
תשובות

1- ממש ממש שנאתי 2- המון שאלות לא נענו כמובן, למעשה אף אחת מהשאלות החשובות לא נענו בכלל. אבל באופן אישי השאלה שהכי מטרידה אותי היא עדיין למה לעזזל היה צריך מישהו שילחץ כל 108 דקות את הקוד וזה לא מנגנון אוטומטי. ואם היה מפתח שפשוט מבטל את הצורך הדבר הזה למה לא השתמשו בו מלכתחילה. 3- כי מדובר בסוג של טקס דתי, בעצם הכנסת המספרים האלו על סמך אמונה בלבד זה שקול לתפילה, ובצורה זו הנשמה שלך עוצרת את הכניסה של ישויות מיקום מקביל לשלנו. סיבוב המפתח יוצר את הפרדוקס בזמן שבעקבותיו ההאץ' מעולם לא באמת נבנה וככה הסכנה שהישויות יגיעו מתבטלת, אבל לא עשו את זה מלכתחילה כי לא רצו לקחת את הסיכון שבפרדוקס הזה. 4- כמעט כל התשובות שניתנו בעונה השישית, אבל אני מצטרף לקריאה שהכי גרוע היה הרעיון של מתים שלא מצליחים להמשיך הלאה. 5- ישויות מיקום מקביל ש"דולף" לשלנו. הם לא רואים מה שקורה אצלינו אלא מגיבים על דברים שקורים אצליהם, אבל הקולות עוברים. 6- יקומים מקבילים שדולפים אחד לשני בעקבות מספר אירועים שקשורים לאי וחוסר הקיום שלו במציאות ב. כאשר בסופו של דבר הגיבורים משתי המציאויות משתפים פעולה כדי למנוע מהמציאויות האלו להתאחד וכך מצילים את כולם.

Lamia2

New member
תשובות:

1. אהבתי מאוד. 2. הייתי שמח אם היו עונים על וולט. אבל מעולם לא התעמקתי כ"כ בשאלות, נהניתי מהמסע. 3. את האמת? לא יודע מה היה מספק אותי במקרה של וולט. 4. רוב התשובות, בעיני, היו בסדר גמור. אבל היו תשובות שהעבירו אותם בצורה לא טובה, אבל נסלח להם. 5. - 6. אני בסדר עם מה שהיה בסדר, אפילו מאוד בסדר.

dansha

New member
תשובות

1) די אהבתי. ככל שהזמן עובר, אוהב פחות ופחות 2) נשאר פתוח - מהי מפלצת העשן? ראינו את האיש בשחור הופך לסמוקי, לא הבנו מה קרה שם 3) קיויתי שהמפלצת תהיה משהו עתידני, אולי ענן של נאנובוטים שהגיעו מהעתיד הרחוק 4) התשובה הכי מאכזבת היתה כל ענין המספרים. זה שלכל מועמד היה מספר לא מסביר שום דבר לגבי הזכייה של הארלי בלוטו, העובדה שהמספרים מופיעים על הצד של ההאץ', העובדה ששומעים את המספרים ברדיו, העובדה שצריך להזין את המספרים למחשב כל 108 דקות. למעשה ההסבר הזה לא מסביר כלום! 5) ההסבר היה יכול להיות שוב עניין של מעבר בזמן. אם היו מנסים למשוך דווקא את המועמדים האלה לאי כי מישהו ידע שצריך דווקא אותם כדי לנצח את סמוקי 6) אין לי בעיה עם המציאות האלטרנטיבית. זה נחמד שזאת המציאות אחרי המוות שלהם

ob122

New member
../images/Emo58.gif

1. אהבתי את הפרק מאוד מאוד, אני מחכה עוד חודש כידי לצפות עוד בפרק האדיר הזה כי עכשו זה טרי. 2. כול השאלות שקשורות בוולט ולמה נשים לא יכולות ללדת שאר השאלות לא ממש הפריעו לי. 3.כול תשובה, השאלות פחות מפריעות לי אני נהנה מהסדרה המופלאת השאלות שהצגתי מרכזיות לכן זה טיפה מפריע. 4. אף שאלה שאלות שקיבלו תשובה קיבלו תשובה טובה מאוד. 5. לא הבנתי 6. טוב לי למרות שהעובדה שהמציאות החלופית היא עולם ביניים קצת לא הגיונית אני חושב שהרעיון היה גאוני בעיקר בגלל שהוא נתן משמעות למציאות החלופית שהרגשה לי תקועה במשך רוב העונה.

Nino Schibetta

New member
תשובות

1. אהבת או לא אהבת את פרק הסיום? ברור, הכל היה במקום ומעולה מבחינתי. ההוכחה לזה מבחינתי היא שישבתי לראות אותו עוד כמה וכמה פעמים אחרי זה. 2. איזה שאלות נשארו פתוחות מבחינתך ורצית לקבל עליהן תשובה? היה נחמד לדעת את השם של האיש השחור 3. איזה תשובות היו מספקות אותך לשאלות הנ"ל? (תתפרע...) עשיו !!!!!!!!! רציתי שהשם שלו יהיה עשיו כמו שכתוב בתנ"ך
וגם... היה מאוד נחמד לראות את האנשים שבנו את הפסל המצרי. 4. איזה שאלות קיבלו תשובה מאכזבת מבחינתך? כל עניין הלחישות נראה די דבילי וגם הבלאק רוק שבאופן הזוי ביותר הגיעה עד אמצע האי. אבל הכי הכי מאכזב היה המספרים שחשבנו כבר שיש לזה משמעות מרחיקת לכת. 5. תענה עליהן בצורה שתספק אותך... :) לא בא לי טוב בשעה מאוחרת כזו לחשוב על משהו יצירתי 6. מה היית מעדיף שהמציאות האלטרנטיבית תהיה? למה להעדיף שיש משהו טוב כל כך ?

התשובות שלי

אהבת או לא אהבת את פרק הסיום? בזמן הצפייה לא סבלתי בכלל, בכל זאת הפרק היה עשוי היטב כמו כל הסידרה, אבל במבט לאחור הפרק וכל העונה היו גרועים, וזה משליך לדעתי על כל הסידרה מהפרק הראשון. הסיום שומט את הקרקע מתחת לכל מה שבנינו במשך 6 שנים. איזה שאלות נשארו פתוחות מבחינתך ורצית לקבל עליהן תשובה? איזה לא? המספרים, וולט, הקשרים שמתגלים בין אנשים על האי (קלייר אחות של ג'ק, המפקד של סעיד שהיה עם דזמונד, ליבי והארלי), רוחות הרפאים, העשן השחור (מה זה? איך הוא נוצר? מאיפה הכוחות שלו?), הכוחות של ג'ייקוב, החוקים, מאיפה ג'ייקוב יודע דברים? (זה קל דווקא, הוא בטח 'מיוחד'...), ההריונות, זה שחלק מהאנשים נרפאים על האי, וכמובן - מה זה האי הזה? האם הוא ישות מודעת? האם הוא רק חומר אקזוטי? מה זה אומר "the island is (not) done with you/him yet"? מה פתאום אילנה מתה סתם כך? לא חסר, באמת שלא. איזה תשובות היו מספקות אותך לשאלות הנ"ל? (תתפרע...) התשובות שהיו הכי מספקות אותי הם אלו שאני לא יכול לחשוב עליהן. הכי הייתי רוצה להיות מופתע (לטובה כמובן). מה שחשוב זה שזה יהיה איזשהו הסבר קונסיסטנטי, סגור, שמקיף את שלל התופעות ומחבר ביניהן, ולטעמי האישי שיהיה גם הסבר "מדעי" ולא "רוחני" (הסבר רוחני זה לא באמת הסבר בעיני). מה שנשארנו איתו בסוף זה שכל השאלות הפתוחות הם אוסף תופעות אקראיות, בלתי תלויות ובלתי קשורות, שרק גרמו להם להיראות כאילו הן קשורות (קרי - סיפרו אותן במסגרת אותו סיפור). זה הדבר הכי גרוע שיכולים לעשות. מה שכן, הם באמת העמיסו כל כך הרבה שזה נהיה ממש מפוזר וכנראה שאין דרך אלגנטית לעטוף את הכל, אבל עם כל הכבוד, זה לגמרי אשמתם. אבל כדי כן לתת תחושה למה שהייתי רוצה שיהיה אז זה אולי משהו כזה - - רוחות רפאים - אני לא אוהב את הרעיון הזה (בלשון המעטה). הייתי שמח אם היה מתגלה שהרוחות הן התחזויות של ג'ייקוב/סמוקי, או הזיות, או משהו שקשור למסע בזמן. - העשן השחור - כפי שאמרו פה - ענן ננובוטים כמו בספר "טרף" של מייקל קרייטון, זה מסביר איך הוא יכול לקחת צורה של בני-אדם, ואולי אפילו את המחלה המסתורית. זה עדיין לא מסביר התחזות לאנשים מתים וכוחות טלקינטיים אבל מילא. - הכוחות של האי - פה הם יכלו למשל לשחק יפה מאד על הקטע של מסעות בזמן אבל הם לא עשו את זה (כמו כל דבר בסידרה, המסע בזמן מילא חלל נקודתי וכשהוא סיים את תפקידו הוא נזרק לפח). היו יכולים להגיד למשל שזה שמייקל לא הצליח להתאבד זה בגלל שזה היה יוצר איזשהו פרדוקס בזמן - כי למשל מתישהו בעתיד הוא יחזור בזמן ויעזור לאמא שלו ליילד את עצמו (סתם רעיון מטופש אבל רק בשביל להבהיר את הנקודה), ואם הוא לא יעשה את זה הוא לא היה נולד בכלל. כנ"ל לגבי ההתאבדות של ג'ק וריצ'רד או אפילו הזכייה של הארלי בלוטו, ואפשר גם להרחיב את זה להירפאות של לוק ורוז, ואפילו להריונות. עם קצת מחשבה באמת שהיה אפשר לתת פה הסבר אחד שמקיף הרבה תופעות בצורה אלגנטית, וזה אפילו במסגרת הדברים שהיו בסידרה. במקום זה הם בחרו פשוט להתעלם מהכל או לפתור את זה במשפטים סתומים ("האי לא סיים איתך עדיין"...). - האי - האמת? מצידי שלא יגלו לנו מה זה האי. אבל לפחות שיתייחסו לזה. שיתהו האם לאי יש אינטיליגנציה משל עצמו? האם מישהו יצר אותו? הייתי שמח אם הסידרה הייתה נגמרת בזה שהם היו מגיעים למסקנה למשל שהאי הזה היה חייב להיווצר על-ידי ישות/ישויות מאד מאד אינטיליגנטיות (מוזיקה דרמטית ברקע...), ולתת לדמיון שלנו לרוץ - חייזרים? אנשים מהעתיד? תרבות אטלנטיס? לא כזה חשוב אבל נותן לך חומר למחשבה. מה שהכי עיצבן אותי בסופו של דבר זה שהיוצרים פשוט התעלמו מהשאלות הכי מעניינות, ובמקום זה נתנו לאנשים תובנות משום מקום. איך ג'ייקוב יודע כל כך הרבה דברים? הרי כשהוא קיבל את התפקיד הוא לי ידע כלום מהחיים שלו. וגם ג'ק - שתה מהמים ופתאום הוא יודע בדיוק מה צריך לעשות. זה ממש מפגר. וסמוקי הצעיר - איך הוא ידע איך לצאת מהאי? כי "הוא מיוחד"... נו באמת. התשובות הכי בנאליות ומטופשות שאפשר להעלות על הדעת. איזה שאלות קיבלו תשובה מאכזבת מבחינתך? כפי שכתבתי, השאלות החשובות לא קיבלו תשובה. התשובות שניתנו לשאלות כמו איך הבלק-רוק הגיעה לאמצע היער, או איך נשבר הפסל, הן לא כאלה מעניינות ולא אכפת לי איך יענו עליהן. הקטע של הלחישות זה לא ממש תשובה, כי זה מתקשר לנושא רוחות הרפאים שדיברתי עליו. תענה עליהן בצורה שתספק אותך... :) כפי שאמרתי - לא רלוונטי אלי. מה היית מעדיף שהמציאות האלטרנטיבית תהיה? (מציאות א' יצרה את ב', ב' יצרה את א', משהו אחר לגמרי, או שאולי בכלל טוב לך עם מה שהיה בסדרה...) אני לא רואה פה יותר מדי אופציות, איזשהי מציאות מקבילה אבל זה גם לא כזה הסבר מלהיב. הייתי מוותר על כל המציאות המקבילה בכלל.

tamarhp

New member
עונה

1. אהבת או לא אהבת את פרק הסיום? אהבתי, מאד 2. איזה שאלות נשארו פתוחות מבחינתך ורצית לקבל עליהן תשובה? וולט והכוחות שלו, ועוד כמה דברים. אבל זה לא הורס לי את חווית הצפיה וההנאה. 3. איזה תשובות היו מספקות אותך לשאלות הנ"ל? (תתפרע...) הסבר כלשהו למה לוולט יש כוחות כאלה, מה הם, למה האחרים רצו אותו, למה הם שחררו אותו... 4. איזה שאלות קיבלו תשובה מאכזבת מבחינתך? הבלאק-רוק, ההסבר של הצונאמי היה קצת מאכזב, כאילו - מה? כזה הסבר פשוט? כבר חשבנו שאיזה כוח אלקטרומגנטי משך אותה לשם או שהאי זז בדיוק עליה.... התשובה של הלחישות היתה בסדר (מבחינת מתים שלא עוברים הלאה) אבל הצורה שהביאו אותה היתה מפגרת. 6. מה היית מעדיף שהמציאות האלטרנטיבית תהיה? (מציאות א' יצרה את ב', ב' יצרה את א', משהו אחר לגמרי, או שאולי בכלל טוב לך עם מה שהיה בסדרה...) מה שהיה בסדרה היה הכי טוב מבחינתי, תשובה אחרת כמו מציאות א' יצרה ב' או להפך היתה מאד מאכזבת מבחינתי.

A Screamer

New member
התשובות שלי

1. אהבת או לא אהבת את פרק הסיום? מאוד, סגירת מעגל מאוד טובה ובכלל לא צפויה, הם התרכזו בפרק בדמויות שבאמת מעניינות אותנו ולא פתאום על איזה שורד מאחד ה"אחרים" או משהו כזה, ובערך כל דקה היה איזהשהו רגע מותח/מרגש/גורם לך להגיד "אהההה". 2. איזה שאלות נשארו פתוחות מבחינתך ורצית לקבל עליהן תשובה? הייתי שמח לדעת על הפלאשסיידס האלה יותר, עוד הסבר היה יכול לעזור מאוד ^^ אבל השאלה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה כרגע היא האוכל של הדהארמה שנחת להם באמצע החיים
3.איזה תשובות היו מספקות אותך לשאלות הנ"ל? (תתפרע...) אם הפלאשסיידס היו עולם שבו כולם היו צריכים לכפר על מעשיהם ולהוכיח שהם ראויים ללכת לגן עדן או לאיפהשלאיהיה. ובקשר לאוכל.... WTF? אני לא מצליח לכתוב על כלום
4. איזה שאלות קיבלו תשובה מאכזבת מבחינתך? הקטע עם הפצצה. שג'ולייט אמרה לסוייר "זה עבד". התשובה נחמדה וקלילה אבל הייתי מצפה למשהו הרבה יותר גדול וחשוב מאשר ממתק ממכונה בבית חולים 0_0 5. תענה עליהן בצורה שתספק אותך... :) נגיד, "זה עבד" - הפצצה עבדה, ג'ק צדק, כתוצאה מכך קרו הפלאשסיידס.... לא יודע
6. מה היית מעדיף שהמציאות האלטרנטיבית תהיה? (מציאות א' יצרה את ב', ב' יצרה את א', משהו אחר לגמרי, או שאולי בכלל טוב לך עם מה שהיה בסדרה...) מצוין לי עם מה שהיה בסדרה!! מה אני שיתקן את התסריטאים הגאוניים האלה
לא הייתי מצליח לחשוב על משהו יותר טוב....

למעלה