התשובות שלי
אהבת או לא אהבת את פרק הסיום? בזמן הצפייה לא סבלתי בכלל, בכל זאת הפרק היה עשוי היטב כמו כל הסידרה, אבל במבט לאחור הפרק וכל העונה היו גרועים, וזה משליך לדעתי על כל הסידרה מהפרק הראשון. הסיום שומט את הקרקע מתחת לכל מה שבנינו במשך 6 שנים.
איזה שאלות נשארו פתוחות מבחינתך ורצית לקבל עליהן תשובה? איזה לא? המספרים, וולט, הקשרים שמתגלים בין אנשים על האי (קלייר אחות של ג'ק, המפקד של סעיד שהיה עם דזמונד, ליבי והארלי), רוחות הרפאים, העשן השחור (מה זה? איך הוא נוצר? מאיפה הכוחות שלו?), הכוחות של ג'ייקוב, החוקים, מאיפה ג'ייקוב יודע דברים? (זה קל דווקא, הוא בטח 'מיוחד'...), ההריונות, זה שחלק מהאנשים נרפאים על האי, וכמובן - מה זה האי הזה? האם הוא ישות מודעת? האם הוא רק חומר אקזוטי? מה זה אומר "the island is (not) done with you/him yet"? מה פתאום אילנה מתה סתם כך? לא חסר, באמת שלא.
איזה תשובות היו מספקות אותך לשאלות הנ"ל? (תתפרע...) התשובות שהיו הכי מספקות אותי הם אלו שאני לא יכול לחשוב עליהן. הכי הייתי רוצה להיות מופתע (לטובה כמובן). מה שחשוב זה שזה יהיה איזשהו הסבר קונסיסטנטי, סגור, שמקיף את שלל התופעות ומחבר ביניהן, ולטעמי האישי שיהיה גם הסבר "מדעי" ולא "רוחני" (הסבר רוחני זה לא באמת הסבר בעיני). מה שנשארנו איתו בסוף זה שכל השאלות הפתוחות הם אוסף תופעות אקראיות, בלתי תלויות ובלתי קשורות, שרק גרמו להם להיראות כאילו הן קשורות (קרי - סיפרו אותן במסגרת אותו סיפור). זה הדבר הכי גרוע שיכולים לעשות. מה שכן, הם באמת העמיסו כל כך הרבה שזה נהיה ממש מפוזר וכנראה שאין דרך אלגנטית לעטוף את הכל, אבל עם כל הכבוד, זה לגמרי אשמתם. אבל כדי כן לתת תחושה למה שהייתי רוצה שיהיה אז זה אולי משהו כזה - - רוחות רפאים - אני לא אוהב את הרעיון הזה (בלשון המעטה). הייתי שמח אם היה מתגלה שהרוחות הן התחזויות של ג'ייקוב/סמוקי, או הזיות, או משהו שקשור למסע בזמן. - העשן השחור - כפי שאמרו פה - ענן ננובוטים כמו בספר "טרף" של מייקל קרייטון, זה מסביר איך הוא יכול לקחת צורה של בני-אדם, ואולי אפילו את המחלה המסתורית. זה עדיין לא מסביר התחזות לאנשים מתים וכוחות טלקינטיים אבל מילא. - הכוחות של האי - פה הם יכלו למשל לשחק יפה מאד על הקטע של מסעות בזמן אבל הם לא עשו את זה (כמו כל דבר בסידרה, המסע בזמן מילא חלל נקודתי וכשהוא סיים את תפקידו הוא נזרק לפח). היו יכולים להגיד למשל שזה שמייקל לא הצליח להתאבד זה בגלל שזה היה יוצר איזשהו פרדוקס בזמן - כי למשל מתישהו בעתיד הוא יחזור בזמן ויעזור לאמא שלו ליילד את עצמו (סתם רעיון מטופש אבל רק בשביל להבהיר את הנקודה), ואם הוא לא יעשה את זה הוא לא היה נולד בכלל. כנ"ל לגבי ההתאבדות של ג'ק וריצ'רד או אפילו הזכייה של הארלי בלוטו, ואפשר גם להרחיב את זה להירפאות של לוק ורוז, ואפילו להריונות. עם קצת מחשבה באמת שהיה אפשר לתת פה הסבר אחד שמקיף הרבה תופעות בצורה אלגנטית, וזה אפילו במסגרת הדברים שהיו בסידרה. במקום זה הם בחרו פשוט להתעלם מהכל או לפתור את זה במשפטים סתומים ("האי לא סיים איתך עדיין"...). - האי - האמת? מצידי שלא יגלו לנו מה זה האי. אבל לפחות שיתייחסו לזה. שיתהו האם לאי יש אינטיליגנציה משל עצמו? האם מישהו יצר אותו? הייתי שמח אם הסידרה הייתה נגמרת בזה שהם היו מגיעים למסקנה למשל שהאי הזה היה חייב להיווצר על-ידי ישות/ישויות מאד מאד אינטיליגנטיות (מוזיקה דרמטית ברקע...), ולתת לדמיון שלנו לרוץ - חייזרים? אנשים מהעתיד? תרבות אטלנטיס? לא כזה חשוב אבל נותן לך חומר למחשבה. מה שהכי עיצבן אותי בסופו של דבר זה שהיוצרים פשוט התעלמו מהשאלות הכי מעניינות, ובמקום זה נתנו לאנשים תובנות משום מקום. איך ג'ייקוב יודע כל כך הרבה דברים? הרי כשהוא קיבל את התפקיד הוא לי ידע כלום מהחיים שלו. וגם ג'ק - שתה מהמים ופתאום הוא יודע בדיוק מה צריך לעשות. זה ממש מפגר. וסמוקי הצעיר - איך הוא ידע איך לצאת מהאי? כי "הוא מיוחד"... נו באמת. התשובות הכי בנאליות ומטופשות שאפשר להעלות על הדעת.
איזה שאלות קיבלו תשובה מאכזבת מבחינתך? כפי שכתבתי, השאלות החשובות לא קיבלו תשובה. התשובות שניתנו לשאלות כמו איך הבלק-רוק הגיעה לאמצע היער, או איך נשבר הפסל, הן לא כאלה מעניינות ולא אכפת לי איך יענו עליהן. הקטע של הלחישות זה לא ממש תשובה, כי זה מתקשר לנושא רוחות הרפאים שדיברתי עליו.
תענה עליהן בצורה שתספק אותך... כפי שאמרתי - לא רלוונטי אלי.
מה היית מעדיף שהמציאות האלטרנטיבית תהיה? (מציאות א' יצרה את ב', ב' יצרה את א', משהו אחר לגמרי, או שאולי בכלל טוב לך עם מה שהיה בסדרה...) אני לא רואה פה יותר מדי אופציות, איזשהי מציאות מקבילה אבל זה גם לא כזה הסבר מלהיב. הייתי מוותר על כל המציאות המקבילה בכלל.