סקר..לאוו דווקא לתימנים

danit forever

New member
סקר..לאוו דווקא לתימנים

"אבא שמעון" – סקר בנושא העדה התימנית שלום, אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי, ובמסגרת פרוייקט הגמר שלי בחרתי לקבל כהשראה את העדה התימנית. סקר זה מנסה לשקף את דמות יהודי העדה התימנית בישראל שנת 2007. אשמח אם תוכל/י לענות בכנות וברצינות על שאלון זה, שכל פרטיו יישארו חסויים לצורך המחקר. בתודה רבה מראש, שירה. פרטים אישיים: גיל:________ ארץ מוצא:_______________ שנת עליה:______________ ארץ מוצא האב:_____________________ ארץ מוצא האם:____________________ מהם ארצות מקור ה"שורשים" המשפחתיים: ___________________________________ השכלה: א. פחות מ-12 שנות לימוד ב. תיכונית ג. תואר ראשון ד. תואר שני ה. תעודה ו. אחר יישוב:____________________ עיסוק:______________________________ ונעבור לשאלות... מתוך ניסיונך האישי בלבד, איך היית מתאר/ת את בני העדה התימנית? ___________________________________________________________________. מהי, לדעתך, הדעה הרווחת בארץ לגבי התימנים? ___________________________________________________________________. מהי, לדעתך, הדעה הרווחת בארץ לגבי התימניות? ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________. במה לדעתך התימנים בולטים/תורמים בחברה התרבותית-הישראלית? ______________________________________________________________________. מנה מאכלים תימניים שאתה מכיר: _______________ _____________ ____________ _______________ ___________ _____________ _____________ ______________ _____________ _______________ ________________ ______________ - סמנו בעיגול את אלה שאתם נוהגים לאכול. מהי התדירות של אכילת מאכלים תימניים אצלך? א. פעם ביום ב. פעם בשבוע ג. פעם בחודש ד. לעיתים רחוקות מאוד ה. לא נוגע בזה אם אתה נוהג/ת לאכול מאכלים תימניים, אזי - היכן? (ניתן לסמן מס' תשובות) א. אצלי בבית. ב. במסעדה אותנטית. ג. קרובי משפחה. ד. חברים. ה. אחר:____________ איך היית מתאר/ת את המאכלים התימניים , במידה ואכלת? (ניתן לסמן מס' תשובות) א. טעימים ב. פשוטים, בסיסיים ג. שומניים מדיי ד. בצקיים ה. לא מגוונים ו. לא לטעמי ז. אחר:_________________ מה זה - עָדָנִים? האם היית בחינה תימנית? א. כן ב. לא, וחבל ג. בקרוב, אני מקווה ד. לא ה. יכול להיות, לא ברור האם את/ה יודע/ת לרקוד ריקודים תימניים? א. כן ב. לא ג. אני חושב שכן, למרות שאומרים לי שלא ד. לא, אבל אני רוצה ללמוד מתישהו האם יש לך תימנים במשפחה? א. כן ב. לא, וחבל ג. בקרוב, אני מקווה ד. אין ה. יכול להיות, לא ברור מה מסמל את התימנים לדעתך (מוצר, צבע, חומר, טעם וכו')? _______________________________________________________________________ תודה רבה!

חמודה זה שאלון מטופש ההנחה שיש משותף לתימנים

ארץ מוצא ההורים לדוגמא התימנים לא אומרת שיש בהכרח דברים משותפים פה בישראל*לא באוכל בתרבות או לדיעות פוליטיות* המשפחה והמקום מעצבים את האדם*

קבלי תשובה מתוקה שלי .

פרטים אישיים: גיל:___25_____ ארץ מוצא:_______ישראל________ שנת עליה:______________ ארץ מוצא האב:______תימן_______________ ארץ מוצא האם:_________ישראל___________ מהם ארצות מקור ה"שורשים" המשפחתיים: ___________תימן________________________ השכלה: אג. תואר ראשון יישוב:____פ"ת________________ עיסוק:______סטודנט תואר שני________________________ ונעבור לשאלות... מתוך ניסיונך האישי בלבד, איך היית מתאר/ת את בני העדה התימנית? _חמי מזג , נחשיים ונבונים .__________________________________________________________________. מהי, לדעתך, הדעה הרווחת בארץ לגבי התימנים? ___________נחשים , תחמנים ________________________________________________________. מהי, לדעתך, הדעה הרווחת בארץ לגבי התימניות? ___________________________________________________________________ _פולקלור אסלי שורשי , פולקלור ערבי לעיתים אתיופי . _________________________________________________________________. במה לדעתך התימנים בולטים/תורמים בחברה התרבותית-הישראלית? ____מוזיקה בעיקר __________________________________________________________________. מנה מאכלים תימניים שאתה מכיר: __לחוח_____________ ___סחוג__________ _____חילבה _______ _______סלוף ________ ____שוויה _______ __מלאווח___________ ___ג'יחנון__________ ____כורעי __________ ____כובאנה_________ ____לסיס___________ ____ריבשה ____________ ____דיג'רה__________ - סמנו בעיגול את אלה שאתם נוהגים לאכול.הכל מהי התדירות של אכילת מאכלים תימניים אצלך? א. ב. פעם בשבוע ג. אם אתה נוהג/ת לאכול מאכלים תימניים, אזי - היכן? (ניתן לסמן מס' תשובות) א. אצלי בבית. ב. . ג. קרובי משפחה. ד. חברים. ה. אחר:____________ איך היית מתאר/ת את המאכלים התימניים , במידה ואכלת? (ניתן לסמן מס' תשובות) א. טעימים ב. פשוטים, בסיסיים ג. ד. ה. לא מגוונים ו. מה זה - עָדָנִים? תימנים פלצנים שמחזיקים מעצמם בריטים . איתם בקהילה ישנם כמה ספרדים מגלות מצרים אך רובם ככולם תימנים שמשחקים אותה שהם לא . האם היית בחינה תימנית? א. כן האם את/ה יודע/ת לרקוד ריקודים תימניים? א. כן האם יש לך תימנים במשפחה? א. כן מה מסמל את התימנים לדעתך (מוצר, צבע, חומר, טעם וכו')? __זכרון חד , בקיאות בתנ"ך ובמקורות , צניעות , נטייה לעממיות ולא לפלצנות בגרוש ._____________________________________________________________________ תודה רבה!

תשובות

. פרטים אישיים: גיל:___20____ ארץ מוצא:____בריה''מ לשעבר_ שנת עליה:______1997__ ארץ מוצא האב:כמו שלי ארץ מוצא האם:אזרבג'ן (היא יענו קווקזית) מהם ארצות מקור ה"שורשים" המשפחתיים: קשה לי לענות על זה כי אין לי כ''כ קשר. השכלה: א. ב. תיכונית יישוב: רחובות עיסוק:חיילת ונעבור לשאלות... מתוך ניסיונך האישי בלבד, איך היית מתאר/ת את בני העדה התימנית? --אנשים שכיף להיות בחברתם, עם חוש הומור וכריזמה בלתי רגילה, ערמומיים במידה זו או אחרת (גברים חחח...) מהי, לדעתך, הדעה הרווחת בארץ לגבי התימנים? ---אני לא חושבת שיש דעה אחת הרווחת בארץ... מהי, לדעתך, הדעה הרווחת בארץ לגבי התימניות? -כנ''ל. אני יכולה להגיד מה הדעה בעיר או בשכונה שלי אבל בארץ לא... במה לדעתך התימנים בולטים/תורמים בחברה התרבותית-הישראלית? ---אני מאמינה שמעבר למוזיקה, שאין צורך לציין שכל הזמרים התותחים בישראל הם תימנים והרמה שלהם כמובן גבוהה, הם תורמים בעוד תחומים , מעדיפה שלא לדבר סתם כי אני לא יודעת. בתחום המסורתי, אני מאמינה שיש תרומה, אבל לא יודעת אם זה קשור לתרבות. מנה מאכלים תימניים שאתה מכיר: ג'חנון לחוח מרק תימני חילבה כובנה יש עוד מלא שאני מכירה אין לי כוח לרשום את כולם, אבל את אלה אני אוכלת. מהי התדירות של אכילת מאכלים תימניים אצלך? ב. פעם בשבוע (בערך, אולי קצת יותר) אם אתה נוהג/ת לאכול מאכלים תימניים, אזי - היכן? (ניתן לסמן מס' תשובות) אצלי בבית. ב. במסעדה אותנטית. ד. חברים. איך היית מתאר/ת את המאכלים התימניים , במידה ואכלת? (ניתן לסמן מס' תשובות) א. טעימים ב. ד. בצקיים מה זה - עָדָנִים? אלה שבאו מעדן והסביבה, אני מאמינה =) יש כאלה שואלים אותם מה העדה שלך הם אומרים "עדני" עוד לפני שהשואל מבין שזה תימני... האם היית בחינה תימנית? א. כן האם את/ה יודע/ת לרקוד ריקודים תימניים? א. כן האם יש לך תימנים במשפחה? ג. בקרוב, אני מקווה מה מסמל את התימנים לדעתך (מוצר, צבע, חומר, טעם וכו')? יש כמה דברים שמסמלים... אני לא הכי סגורה על עצמי היום חח...

למעלה