סקר לגביי אוכל מוצק

דניאL

New member
סקר לגביי אוכל מוצק../images/Emo3.gif

אני מתלבטת... שירה ממש לא אוכלת טוב את תחליפי החלב, היתה תקופה שהיה שיפור אבל היא שוב חזרה לעצמה. אני רוצה להוסיף לה אוכל מוצק (פירות מרוסקים וכאלו) אבל הרופא וגם טיפת חלב אמרו לי שלא להתחיל לפני גיל 5/6 חודשים כי זאת ההמלצה שלהם. הבנתי מבנות פה בפורום שהן התחילו בגיל הזה, ארבעה חודשים כבר פירות. אז תוכלו להגיד לי מתי כל אחת התחילה כדי שיהיה לי מין סקר קטן וגם מה בדיוק נתתן ואיך? המון תודה

אור100

New member
בדיוק בגיל חצי שנה התחלתי עם

פירות וירקות לאור. אם היא עולה במשקל אז תני לה לאכול כמה שהיא רוצה. היא לא תרעיב את עצמה

דניאL

New member
היא עולה 300 גרם בשלושה שבועות!!

זה ממש לא מספיק, גם לדעת הרופאים!

דניאל

אנחנו התחלנו בגיל מוקדם יחסית כי מיקה לא הסכמה לאכול את התחליפים היום היא מוכנה לקבל בקבוק אחד ולא יותר אז אני שומרת אותו לערב בגיל 3.5 חוד' מיקה התחילה לאכול מוצקים את אמא שלה ואת יודעת איך הילדה גודלת ומה הדרישות שלה הרופאים והאחיות בטיפשת חלב עובדים לפי הספר ולדעתי רוב התינוקות לא קראו את אותו ספר ... לכי על זה אם זה מתאים לכן בהצלחה

דניאL

New member
תודה ג'ס, זה מעודד../images/Emo140.gifתוכלי להדריך

אותי, איך, מה וכמה נתת לה? אני ממש זקוקה להמלצות בנושא, שירה ממש לא אוכלת טוב, אבל ממש!!

אור100

New member
זה באמת עליה איטית במשקל אבל

הייתי מתייעצת עם רופא ילדים. שווה לשמוע דעת רופא (לדעתי זה יותר סמכות מאחות טיפת חלב) בכל מקרה תלכי עם ההרגשה שלך. את יודעת הכי טוב מה נכון לשירה.

דניאL

New member
רופא הילדים אמר שלא שהוא לא ממליץ

להתחיל עם אוכל נוסף לתחליפי החלב לפני גיל חצי שנה אך מכיוון שהיא ממש לא אוכלת טוב ולא עולה טוב במשקל הוא יעץ להוסיף לה שמן קנולה לאוכל. מאחר וזה נשמע לי גועל נפש ואני לא הייתי מוכנהלבלוע כזה דבר בעצמי, אני לא מסוגלת לתת לה שמן בתוך בתמ"ל. אז עכשי ואני כבר מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

אור100

New member
את לא צריכה להיות מבולבלת בכלל

כפי שאת רואה יש המון שמתחילות עם "אוכל אמיתי" לפני גיל חצי שנה. יש לי חברה שהאכילה את הילדים מגיל 3 חודשים בכל מני טעימות של כל מני דברים והם תמיד היו בריאים ויפים (טפו טפו טפו) כך שזה כנראה כן בסדר. תלכי על מה שאת מרגישה שהכי נכון

dafgol

New member
הי דניאלו'ש

בדיוק עכשיו בר סיים נשנוש של אחה"צ , והיום פעם ראשונה רסק תפוח + בננה...האמת...בר אוהב יותר רק רסק תפוחים. אנחנו התחלנו בגיל 4 חודשים לטעום מיצי פירות ( אגסים ותפוחים ). ואח"כ רסק תפוחים....יאמי יאמי... מחר בר ינסה פעם ראשונה גם ירק ( כנראה גזר ). אני חושבת שאת יודעת הכי טוב בשביל שירה , אם חסר לה משו או לא אוהבת את " מעדני התמ"ל "....תנסי בהדרגתיות...בהתחלה נתתי לבר ממש טעימות קטנות ופתאום היום הוא פשוט כבר חטף לי את הכפית מהיד . אז לא צריך להתחיל עם סטייק טרטר
אבל לאט לאט טעימות ממיצים , רסקים... דר"א אני התייעצתי גם עם הרופא וגם עם אחות טיפת חלב וגיסתי. נתתי מיצים ורסקים של גרבר , ת'ירקות מרסקת לבד. בתאבון !!!!
ות לכל המשפוחה .
ושבת שלומלום.

דניאL

New member
תודה דפנה, את כרגיל מושיעתי../images/Emo13.gifשאלה

איך בדיוק עושים מיץ מתפוח עץ או בננה. וכמה זמן נותנים להם מיץ עד שעוברים לדבר האמיתי??

אמא קנתה מיצים של גרבר

גם הרסק פירות של גרבר ( בנתיים ). אנחנו ניסיתי... קודם שבועיים של מיצים , לראות שאני מגיב טוב , מעכל טוב ולא אלרגי , אחרי שבועיים התחלנו עם רסק פירות. מחר אמא מכינה לי רסק מגזר ואולי עוד ירק....כנראה בטטה..... אמא אומרת שהיא סומכת על האינטואיציה שלה...( איזה מילה טיליגנטית....) תראי דניאלי....כשתרגישי ששירה מוכנה....כבר תדעי לבד .... שולח לשירה
ת לילה טוב , בר.

lovely2

New member
דניאלה,עשיתי כזה סקר לפני כשבועיים

מצרפת לך את הקישור.

אנחנו התחלנו בטעימות של ירקות

ופירות יחד (בניגוד למה שמקובל) היינו בחופשה באילת וכל מה שהיה אפשר לטעום טעמנו ולכן זה היה בעירבוביה משו... אז זה כלל קצת תפוח וקצת תפוח אדמה מעוך וקצת בטטה וטעימות של מיץ של מרק וקצת תפוז ומיקה הראתה נכונות אז כשהגענו הביתה כבר חזרנו לגן ילדים שם היה יותר קל כי לא אני מכינה ת'אוכל אבל התחילו איתה עם מרק ירקות (עד היום אני עושה את זה וגם כתבתי לשולה של פשוש את הדרך שאני מכינה מרק ירקות בבית ... לקט נורמנדי קפוא עם חתיחת בטטה מבושלת הכל בקצת מים עם תבלינים והופה יש מרק...) אבל שוב הכל עינין של טעם של העוללים הם כמה שהם קטנים יש להם את הטעם שלהם את תדעי מה שירה אוהבת... תאמיני בעצמך אני בעד ללכת לרופא ילדים של שירה ולומר לו שאת רוצה להתחיל ולשמוע את דעתו

דניאL

New member
תודה לכולכן! אני אחשוב עוד קצת

ובסוף אבחר איזושהי דרך.

ronnieyuval

New member
אני התחלתי בגיל 4 חודשים

אבל זה היה בגלל שראיתי שהיא פשוט מוכנה לזה. זה לא היה קשור לשאר האכילה, כי היא היתה יונקת במרץ עם או בלי המוצקים. היא פשוט היתה ממש חוטפת לנו מהידיים את האוכל ועושה פרצופים וקולות של "תני לי ביס...!" בנוסף יש סימנים נוספים של מוכנות כמו היכולת לשבת יציב (עם תמיכה כמובן), ולאחר שמנסים רואים אם היא באמת אוכלת ולא דוחפת החוצה עם הלשון. אם היא עושה את זה אז הרפלקס עדיין עובד ואולי כדאי לחכות קצת. אצל יובל זו היתה הצלחה גדולה. מה נתנו: קודם כל פירות, הכי קל עם בננה. היא לא סבלה תפוח. אגס היא אכלה בסדר. נתנו כל מיני פירות ואח"כ גם ירקות, ואח"כ הוספנו גם דייסות (אורז ושבולת שועל). בגיל 6-7 חודשים היא כבר היתה אוכלת כמעט הכל, והעדיפה לא מרוסק.

ענתש

New member
דניאל אני ממש לא ממליצה לך להתחיל

מוצקים בגיל כזה. להתחלה של מוצקים הילד צריך להיות מוכן פיזיולוגית - שרפלקס המציצה יעלם ויש עוד רפלקס אחד... שכחתי מה הוא... שגורם להקאה של האוכל. גם הוא צריך להעלם. חוץ מזה שלא סתם אומרים לחכות עד גיל חצי שנה - הבטן הקטנה שלהם רק גומרת עם הקוליק (מה שאנחנו קוראים בטעות "גזים" וזה בעצם עויתות שנגרמות מזה שהמעי לא יודע לפעול נכון) בגיל 4 חודשים וכבר מוצקים ? חוץ מזה שאת עושה פה טעות עקרונית - במוצקים יש פחות קלוריות מבתחליף או בהנקה ולא סתם קוראים לגיל הזה שמתחילים מוצקים "גיל הדיאטה" - הם מרזים בגיל הזה כי הם מתחילים מוצקים וזה פחות קלוריות (והם גם מתחילים היות פעילים יותר אבל זה עניין אחר). מה שנאי ממליצה לך זה לגשת לבית מרקחת ולבקש "משקה אנרגיה לתינוקות" - זה סוג של אבקה שמוסיפים לתמ"ל (נדמה לי, אולי עושים מזה משקה כמו תמ"ל) וזה עתיר קלוריות מאד מאד ונועד בדיוק לילדים שלא עולים מספיק במשקל. אם אני לא טועה אתילי השתמשבה בזה עבור נועה הרזונת - את יכולה גם לשאול אותה (היא יודעת בטח גם את השם של זה). להוסיף שמן באמת נשמע לי גועל נפש.

ענתש

New member
ושכחתי להוסיף שאם בכל זאת את מתעקשת

להתחיל אז רק ירקות, לא פירות. הסיבה היא שירקות הם כמעט ואף פעם לא אלרגניים ואילו פירות עלולים להיות מאד אלרגניים... כדאי קודם ירקות (אפשר להתחיל ממש עם מרק, לא חייבים אחד כל פעם) ורק אחרי שמתרגלים למוצק לאכול פירות - את הפירות אוכלים קודם אחד-אחד כדי "לבודד אלרגיות" במידה והן מתרחשות (לדעת למה צצה האלרגיה) ורק אחרי זה אפשר לערבב.

למעלה