סקר למאמנים

Spiritualized

New member
סקר למאמנים

האם יש תרגילים ידועים שאתם פוסלים? האם יש תרגילים מסויימים שאתם לא נותנים לאף מתאמן שלכם מסיבה כלשהי? דוגמא שלי: *חתירה בכריעה על ספסל יד אחר יד - מה שנקרא "משור" - אני חושב שבלי יוצא מן הכלל לכולם עדיף לחתור ב2 ידיים בו זמנית עם תמיכה לחזה כי נדיר למצוא מתאמן שמצליח לחתור בלי להזיז את עמוד השדרה *מתח\לחיצת כתפיים כשהמוט מאחורי העורף - נפסל ממזמן בארה"ב בגלל עומס מיותר על חוליות הצוואר ושרירי הכתף *כפיפות בטן במכונה - מלבד מקרים מאוד ספציפיים של מוגבלות תנועתית

חן M

New member
נחומי היקר../images/Emo13.gif

NEVER SAY NEVER.......... ניתן לבצע חתירה מצב צר בהטיית גו כנגד התנגדות כלשהי ללא פיצוי מעמ"ש אך כמו לימוד כל תנועה בכדי שהתרגיל יבוצע בצורה מושלמת צריך להקפיד על מספר פרמטרים והם: א-הדרגתיות במשקל [ברור שאם ניתן משקל שבאופן יחסי יהיה כבד אז האדם יצטרך לפצות מעמ"ש] ב-לימוד תנועתיות של עמ"ש לומברי וטורקלי ולימוד החזקה של איזורים אילו ע"י שרירים מייצבים ג-תיקון מנח הגוף שהאגן יהיה ניטרלי ועמ"ש יהיה בעקומות טבעיות ולא יותר מידי ב-FLEXION או EXTENTION [כמובן שזה מצריך מיומנות של המתאמן ויש מתאמנים שיקח להם יותר זמן ללמוד איך לבצע טכנית את התרגיל נכון] ד-חיזוק שרירים מייצבים ועבודה על תזמון נכון של שרירים מייצבים באופן כללי עשויה להשליך על שיפור ספציפי בתרגיל זה. ה- אם לאדם יש בעיה מסויימת בהחזקה אקטיבית של גופו במנח ניתן לבצע "טריקים" בכדי להקטין את הפעילות השרירית של המייצבים. לגבי שני התרגילים האחרים צריך לשקול טוב למי נותנים את התרגילים הללו במקרה של מתח צריך לראות האם לאדם יש את טווח התנועה בכתף הדרוש לביצוע תקין [טווח ברוטציה חיצונית של הכתף] והאם יש לו היפו/היפר קיפוזה[במקרה של היפר יותר בעייתי] והאם יש איזושהי דרישה פונקציונאלית המצריכה ביצוע זה... באם לא ברור שעדיף לבצע מתח לכיוון החזה... בכפיפות בטן במכונה-בדרך כלל לא ניתן במכשירים להזיז את ציר המכונה כך שקשה להתאים את המפרק הפעיל לציר המכונה כך שזה בעייתי... [ולא מתאים לכל אחד] מה גם שלהרבה מתאמנים יש חוסר תנועתיות באיזורים שונים בעמ"ש כך שעדיף לבצע את התרגיל בצורה יותר חופשית ואז להתאים את התנועה פונקציונאלית בהתאם לתנועתיות הספציפית של המתאמן... בגדול- אני לא שולל מראש אף תרגיל ותמיד בוחן כל מקרה לגופו....

חן M

New member
../images/Emo13.gifאך עדיין 2 התרגילים האחרונים הם

בגדר בעייתיים....

למעלה