סקר מאכלי ילדות בלתי נשכחים...

סקר מאכלי ילדות בלתי נשכחים...

מכירים את המאכל שאכלנו בילדותינו והיום אין לו זכר? דברים מוזרים, שילובים לא ברורים או מאכלים שתמיד נתגעגע אליהם? יוכי כתבה פה עוגת עוקץ הדבורה ונזכרתי שאתמול היה ארוע ומישהי הביאה עוגה כזו ששפכו עליה מין קרם ברייח קפה שהזכיר לי משהו ישן נושן, טעמתי ואכן זכרתי נכון, זה היה קרם על בסיס שמנת חמוצה, סוכר וקפה. ואז נזכרתי שכשהיינו ילדים אהבתינו הגדולה חוץ מתותים בשמנת היתה שמנת או לבן עם 2 כפיות סוכר וכפית גדושה קפה. והמהדרים היו מוסיפים טיפת רום. אוייי כל כך התגעגעתי לטעם הזה שהיום זה הדבר הראשון שאליו השתוקקתי..... עכשיו תורכם.

מאיוש י

New member
אנחנו אכלנו

שמנת עם לחם בפנים והמפונקים הוסיפו דבש. אבל מאכל ילדות שאני מתגעגעת ממש אין לי כי אני מכינה לעצמי כל מה שבא לי אבל יש המון מאכלי ילדות שאני ממש ממש ממש ממש שמחה לשכוח...... כמו מרק עם רגליים של עוף אני לא יודעת איך אכלנו את זה היום אם ישלמו לי לא אגע בזה... וכריך עם ממרח צמחוני איחס....

חחחחח רגלי עוף.... אני נזכרת אבל גם

אז נגעלנו מזה- הילדים. בעעעע הכוונה היתה דברים שעם הזמן שכחנו או שהשפע השכיח אותם. כמו שהיה פעם לטנא נוגה יוגורט מסכן בכל מיני טעמים קראו לזה אם אני לא טועה "מוקהגורט" או "תותיגורט" משהו כזה. זה למשל נוסטלגי. גם היה תקופה שהיה לנו במכולת אחת ממתק שהיה בין מסטיק לטופי. משהו שהיה נמתח בטעם ענבים אהבתי ונדמה לי שהיה תוצרת חוץ. נעלם כלא היה.

רותי410

New member
גם לי יש מאכל ילדות

שאכלנו בגן ושנאתי אותו מאוד. הייתי יושבת מול הצלחת ומסרבת לגעת בה, וכעונש לא היו מרשים לי לצאת לשחק. הכוונה לדייסת אורז עם חלב וסוכר. איככככככככככככססססססססססס (אפילו שאסור להגיד איכס על אוכל). יש מאכל טעים - לא כל כך בילדות, אלא עד גיל תיכון - שאמא שלי היתה מכינה בתשעה באב, אבל אני לא יודעת איך. אלו מין כיסונים ממולאים קוביות תפוחי אדמה - לא יודעת אם רתוחים, מטוגנים או עשויים בכל צורה אחרת, בתוספת פטרוזיליה. לא יודעת איזה בצק זה בדיוק ואיך הוכנו תפוחי האדמה. חברת ילדות שלי, שאכלה אצלנו את הכיסונים האלה, לא מפסיקה לכעוס עלי על שלא טרחתי לקחת מתכון. אם מישהו מכיר, אשמח לקבל מתכון.

חחח אני שנאתי אבל שנאתי את ה"לבן" של

העוף. אמא שלי היתה מבשלת אותו בתוך המרק של שבת וביום ראשון היו צריכים לאכול אותו, את לפעמים שידרגו אותו ע"י שקצצו אותו ובישלו עם בצל מטוגן ולא זוכרת מה שזה היה עוד נסבל, אבל אם לא היה לה זמן (ואמא שלי בשלנית אלופה) היו מחממים לנו את המרק עם העוף וזכורות לי שעות רבות שישבתי מול הלבן הלבן הזה . או שכילדה זה היה נראה לי שעות.

למוןדבש

New member
פסטה עם גבינה, קינמון וסוכר

זה היה המאכל הקבוע שלנו ביופם שישי בצהריים עד היום אני אוהבת את זה ולפעמים מכינה לי כשממש בא לי וכל הסביבה מזדעזעת מזה

יוכי68

New member
מצחיק, אבל לא מזמן הילדים שלי אכלו שמנת

חמוצה עם לחם.......הרגלתי אותם....אני פשוט אוהבת שמנת חמוצה. אני זוכרת שבכל פסח היינו יוצאים לחדר המדרגות עם שקית ובה מצות ובפנים הוספנו סוכר והיינו דופקים עם משהו כבד עד שמתקבל מעין קמח מצה מתוק והיינו אוכלים בכיףףףףףףף. אני גם זוכרת את הכריכים שהיינו קונים בקיוסק ליד ביה"ס - הריסה מקופסה, נקניק סלמי בתוך שתי פרוסות לחם רגילות לחלוטין ויחד עם "כרמית" בשקית........איזה מלחמות כדי להשיג תור לפני שתיגמר ההפסקה. יש משהו שאני חושבת עליו כבר הרבה זמן: אמא שלי היתה מכינה מעין פשטידה בתוך בקבוק שמן שמונח בתוך סיר עם מים רותחים.......אז היו בקבוקים גליליים והיה מתקבל מעין גליל שנפרס כמו נקניק.........אני מחפשת דרך להכין את זה....אולי בשקית קוקי............לא ארגע עד שאכיןןןןןןןןןןןןן.

מאיוש י

New member
../images/Emo41.gif יוכי את יכולה להכין את זה

בתוך נייר כסף ולסגור את זה היטב כמו סוכריה בשני הצדדים ולהכניס למים רותחים.

יוכי68

New member
מאיוש, לא בטוח שזה יצליח כי התערובת

די דלילה היא עשויה מביצים קשות, ביצים טריות וחתיכות חזה עוף מבושל וכמובן תבלינים........אולי אנסה בשקית קוקי בתוך קוספת שימורים...אולי.....

יוכי68

New member
מאיוש, ראיתי את הסרטון שמראה איך מכינים

את הלחמניות עם הדלעת....נראה קל וטעים ...אני מכינה היום לאורחים שיגיעו בע"ה בערב.

מאיוש י

New member
יוכי את חושבת שלא הכנתי עוגה חהחהחהחה

הכנתי עוגת גבינה נוגט לגיבוי...... אמרתי לבן שלי שחברה באה מחר.....אז הכנתי שיהיה לנו לקפה..... היא נראית מהממת נראה מחר איך היא יצאה היא צריכה קירור של יום כדי להתייצב. הנוגט זו אבקה ממכרת קניתי אותה בחנויות המתמחות עשויה מאגוזי לוז וטעימה משהו...

מאיוש י

New member
לא יכולה לרשום כאן כי זה מספר בישול

אבל תני לראות איך זה יצא אם זה מוצלח אשלח לך במסר טוב?

מאיוש י

New member
ושלא תעזי בקופסת שימורים

כל החומר הרעיל שבאלומיניום יחדור לך לאוכל שלא תעזי.... בנייר כסף לא ינזל לך כלום תעשי את זה ב3 שכבות . ברגע שזה נכנס למים רותחים זה מקבל " סגירה" ולא ינזל לך כלום.

חנהפ

Active member
אמא שלי הכינה בתשעת הימים

מרק לבן עם תפו"א או שעועית צהובה,בעעעעע אבל לא ויתרנו על האטריות עם אגוזים, סוכר וקליפת לימון, מעדן

למעלה