סקר מהיר, מה יותר חשוב, שולחן אוכל או פרטיות?

סקר מהיר, מה יותר חשוב, שולחן אוכל או פרטיות?

שבוע טוב, נאמר שאתם מחפשים מקום לגור (אתם לבד, לא בזוג), אין לכם כסף לדירונת מרווחת ואתם מתלבטים בין דירונת צפופה - חלק מדירה שפוצלה (יחידות B או C שבציור, לא זו היותר מרווחת) לבין חדר בדירת שותפים (חדרים 2 או 3 שבדירה השמאלית, לא זה הכולל חדר רחצה אישי). הדירונת יקרה יותר, אבל אתם יכולים להרשות זאת לעצמכם. חדר בדירת שותפים, לעומת זאת, יהיה זול יותר ותוכלו לחסוך את ההפרש הכספי (כמה מאות שקלים בחודש) או לשדרג את רמת החיים. בהינתן החלופות, באיזו צורת מגורים הייתם בוחרים?

EdisonGirl

New member
קוטג׳, זה דווקא לא חוקי עד כמה שידוע לי.

בכל אופן, מלכתחילה אני בוחרת בפרטיות. הייתי מוכנה להתפשר על המרחב רק עם שותפים מסוימים, אבל B או C נראות לי יחידות ממש חמודות ופרטיות, אם כי מן הסתם מעט קטנות מידי...

kotej22

New member
הכל חוקי אם את משלמת מספיק....

http://cafe.themarker.com/topic/213995/

AlabamaW0rley

New member
תלוי בסגנון החיים שלך

אני הייתי הולכת על הדירת-יחיד היקרה יותר. למה? כי רוב הסיכויים שהשותפים יהיו יותר מג'וייפים ממני, כי אני רוצה את המטבח לעצמי שאוכל לבשל שם, כי השותפים שלי יכפו עלי את הטעם המוסיקלי המזעזע שלהם ואת החברים הרועשים שלהם, כי פשוט לא אוכל לסבול אנשים זרים שמסתובבים כל הזמן במרחב שלי. אפשר לקנות שולחן אוכל קטן מתקפל באיקאה ויש גם דירה שקטה וגם שולחן אוכל! (אה כן, היי, אני סתם עוברת אורח פה)

הייתי מעדיפה פרטיות.

אני לא רואה את עצמי גרה בדירת שותפים. אלא אם כן זה עם אנשים שאני מכירה באופן אישי, אבל אם זה לא יהיה בן זוג, אז גם עם זה יהיה לי קשה להשלים...

raptor89

New member
דווקא הייתי הולך על השותפים

אבל כן הייתי בודק מי הם לפני כן. בתור פנימיון לשעבר, אני דווקא אוהב את הרעיון. מההפרש אפשר להתחיל לחסוך למשהו יותר מרווח בעתיד.

halmazelmelet

New member
אני איתך

זה לא שבדירת שותפים אין פרטיות.. יש פשוט יותר שיתופיות בכל מני דברים. ויש בזה גם משהו נחמד. אני מעדיף את זה פי מני מונים על פני לגור בקופסת סרדינים ולישון מתחת לכיור במטבח רק בשביל לגור לבד.. ובכל אופן, זה באמת מבצ זמני והרבה יותר זול. זה לא ממש התפשרות, ואת הכסף הזה אפשר לחסוך למטרות חשובות (כמו דירה בעתיד וכו').

irreplacable

New member
תלוי בך.

אני אישית הייתי הולכת על דירה לבד, אפילו שהיא קטנה יותר. כי לי מאד קשה בלי פרטיות.

עניין של טעם אישי,

צ'מע, אישית אני מעדיף את הדירה הימנית, יותר פראקטית עבורי, (מי צריך 3 אסלות בבית? יש לי רק תחת אחד!) המטבח שם הוא יותר גדול וסמפטי מבחינתי, וגם המיקום של הסלון מוצא חן בעיניי, החדרים אומנם יותר קטנים, אבל אין קיר שאי אפשר להזיז או לשבור, מה שכן, אני לא רואה ממ"ד אני משער שזה חדר מס' שלוש, אבל יש עוד נתונים, אישית אני עובד בבניין וחשמל, כך שיצא לי לראות מאות דירות, כל דירה יש לה את הייתרונות שלה ואת החסרונות שלה, בדירה השמאלית אני רואה יותר חסרונות מיתרונות, (פרט לפרוזדור שאני ממש אוהב דירות עם פרוזדור) הדירה השמאלית חנוקה מדי וצפופה מדי, אין חלון בפרוזדור, (חשוב ביותר) לגבי שאר הדברים כמו מיזוג, נקודות חמשל, נקודות מים, זה דברים שתמיד אפשר לעשות, וכל טמבל יכול להתקין היום מזגנים ולפצל נקודות מים, גם חשמל זה לא מסובך כ"כ אבל אתה צריך לעשות נקודות איכותיות, ולא לשרשר שקע לשקע, - זה לא הולך, ובגלל שטויות כאלו נשרפים בתים שלמים! בקיצור, אני בעד הדירה הימנית, היא יותר מתאימה לי,

Saint Yossarian

New member
היתה לי התלבטות דומה, אז עברתי לפתח תקווה.

העדפתי פרטיות, אבל לא פרטיות של קירות גבס ומחסור בחלונות.

h a j b i

New member
אני בחרתי בדירה לבד

אחרי דירה אחת עם שותפה. הבדל של שמיים וארץ.

למעלה