סקר מהיר

Sigal H

New member
סקר מהיר

כמה מכם חוו רשלנות רפואית?

אני מהמרת ש-100 אחוז

או 99.

השאלה היא איזו דרגה של רשלנות. רופאים טועים מטבע מקצועם.
אני חושבת שההגדרה לרשלנות היא מה הנזק שהיא גורמת.

את רוצה שאני אתחיל מאנטיביוטיקה שמילאו אותי את בני דורי בילדות, שלא לצורך, כי אז לא היו מקפידים לבדוק חיידקים, ובכלל עוד לא הבינו שצריך להמנע מאנטיביוטיקה כי כל האנושות מפתחת עמידות אליה?
המוווןןן פעמים, גם בגיל מבוגר ניתנה לי אנטיביוטיקה שלא לצורך.
והנזק של זה הוא נזק מצטבר של פיתוח עמידות.

מצד שני אני מכירה מי שלא קיבלה אנטיביוטיקה בילדות כשהיתה לה אנגינה, ובגיל מבוגר מאד התברר שזה פגע לה במסתם הלב.
אז מה? היא יכולה למצוא מי הרופא ש"התרשל" לפני 40 שנה?

אני בטח יכולה למצוא את המקרים של רשלנות שגרמה נזק ממשי שיכולתי לתבוע עליו. יש את מקרה הטיפול בגלים קצרים בגידים בכתפיים שגרם לי נזק משמעותי. ובטוח שיש עוד יותר חמורים אפילו.
רק באיבחון של התת"כ היו המון איבחונים שגויים.

אז נראה לי שצריך להגדיר מה לצורך העניין הוא "רשלנות רפואית".

סליחה על הפלצף.
זה מניסיון חיים. קשה לי להאמין שיש מישהו שלא נעשתה שום רשלנות רפואית בהיסטוריה שלו, זה נראה לי היוצא מן הכלל.

הידעתם? יש חברה אחת שמבטחת את כל הרופאים בארץ (שעובדים במערכת הציבורית לפחות) בתחום רשלנות רפואית. ולפי מה ששמעתי לא נראה לי שגם הרופאים זוכים להגנה המקסימלית שהם ראויים לה. כולם נדפקים, שני הצדדים. כשזה מגיע לבית משפט זה לא טוב לאף אחד.

Sigal H

New member
רשלנות רפואית אכן מוגדרת כך (+הערה חשובה)

כמה הגדרות אקראיות מהרשת, כי אין לי כוח לתמצת:
  • "רשלנות רפואית פירושה מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה שלה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו."
  • "רשלנות רפואית פירושה מתן שירותים רפואיים מבלי לנקוט במידת הזהירות הסבירה המצופה מרופא (או עוסק במקצוע רפואי), אשר כתוצאה מכך נגרם נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא הגורם המטפל נהג כפי שנהג."
  • "רשלנות מוגדרת כפעולה שגרמה לנזק שלא במכוון ושנעשתה באופן שלא ניתן היה לצפות לו מהאדם הסביר."

עם זאת אני מוצאת עצמי מתקשה, ואולי זו רק אני, להחשיב כרשלנות רפואית טעויות מתוך בורות שבזמנה אי אפשר היה לדעת מעבר לה. לא במובן הפלילי, בכל אופן. למשל עניין האנטיביוטיקה שהעלית, או קרינת הרנטגן שבהתחלה השתמשו בה על ימין ועל שמאל ואפילו למטרות בידור, עד שהבינו את התוצאות ההרסניות של חשיפת יתר. אבל אם המידע כבר קיים ומפורסם, זו לדעתי אחריות של הרופא (או עוסק במקצוע רפואי) לדעת ולשים לב. מצד שני, עם כל כך הרבה מאמרים ומחקרים שמתפרסמים מדי יום ושעות עבודה כל כך מופרכות, איך אפשר לצפות מהם להיות הכי מעודכנים שאפשר?...
זה תקף לגבי אבחנות שגויות או מעוכבות, אבל טעויות בפרקטיקה זה כבר סיפור אחר.

— היה לזה המשך, שכחתי

* הערה חשובה: מומלץ שלא להעלות את הפרטים של הרשלנות הרפואית במקומות פומביים (כמו פורום), כי זה עלול לפגוע באפשרות לתבוע את הרופאים במקרה הצורך.

ההערה חשובה. תודה לא ידעתי

ולגבי תביעות.
כמו שאמר לי בן דודי העו"ד היקר: בית משפט זה לא על צדק, זה על עובדות.

אז מה "שפיט" ומה הוא מקרה שכדאי להביא לבית משפט, לעומת מקרים של נזק גדול אבל שאין הוכחות מתאימות או משהו ואי אפשר להביא לבית משפט, זה לא תמיד בתואם למציאות של החולה.

ברכות ושלא נדע לא רשלנות, ולא רפואית ולא נראה בתי משפט מבפנים, ואם חייבים אז זום אין ענק על הרגע שבו אתה זוכה

רשלנות רפואית

שלום סיגל ולכולם כאן
וחג אורים שמח

רשלנות רפואית בחוק היא הרבה מעבר לדברים שסיגל כתבה כאן
היא הרבה יותר עמוקה כדוגמא רשלנות רפואית עתידית וכשתמתגלה ככזו ממתי מפוצה אותו החולה ומי בעצם לוקח אחריות על ההחמרה הרופא המרכז הרפואי איזה ביטוח מפצה אותו ומהם הטיפולים שזוכה לקבל אותו חולה וממי.

לפעמים החמרה שכזו נגמרת לא עלינו במוות החולה ואז עומד כתב אישום על סמך מה הוא עומד לדין ועל איזו עבירה הוא נאשם?!

רק בריאות

Sigal H

New member
היי, איזה כיף לראותך!

התגעגעתי

מה שלומך?
&nbsp
תודה על התיקון, החכמתי.
&nbsp
חופן חיוכים,

שלא לדבר על החיה הממש מטורפת

"הולדה בעוולה".
זה יציר משפטי-רפואי מבעית בעיני.
להעמיד מישהו למשפט על זה שלא מנע לידה של מישהו אחר.
אפרופו הסיפא של דברייך. להעריך שווי חיי אדם בכסף זה אחד הרגעים היותר מוזרים של הקיום הזה.
ושלא נדע מצרות

bimbo15

New member
באשר לרשלנות רפואית, גם אני "זכיתי" להפגע על ידה

קיבלתי טיפול שהקל על הבעיה שסבלתי ממנה (לא פתר אותה) אבל פגע בי קשות והפך אותי לנכה.
אין שום ספק שהרופא (פרופסור) ידע על התוצאות שעלולות להתקבל, ולא עשה כלום כדי למנוע אותן.

אני לא מתכוונת לתבוע את הרופא. הוא היה מנהל מחלקה שכבר יצא לגמלאות, ולך תחפש אותו, ואח"כ מגיע שלב ההוכחות, ותאמינו לי - ממש אין לי כוח לזה. יש לי עוד בעיות
שסוחטות אותי עד גמירה.
השלמתי עם המצב.

Sigal H

New member
מזדהה

עם התחושה הזו, שלכי תמצאי אותו ולכי תמצאי את ההוכחות ואת הכוחות.
ֿ
כל הסיפורים שלי קטנים, אבל כל אחד ואחד מהם כאב נורא והשאיר איזו צלקת. אם חושבים על זה, היו לי הרבה מזל ולא מעט כמעטים. אבל גם לי אין כוח להגשת תלונה או תביעה או מה שזה לא יהיה, אני צריכה את הכוח הזה להתמודדות היומיומית.
&nbsp
היחידים שאולי הייתי תובעת הם כמה בעלי מקצוע בבט"ל, שגרמו לנזק רציני בלי שום הצדקה ותוך עבירה על כללים כך שמהוועדה פוניתי ישירות לביה"ח

&nbsp
שלא נדע...

bimbo15

New member
גם לי יש חשבון לסגור עם בט"ל, אבל אולי

אתעסק איתם כשאתחזק קצת (אם זה יקרה). אבל שנים שזה לא קרה...

היום שלהם עוד יבוא

זה מה שמחזיק אותי, שאני כבר מרגישה את האדמה רועדת מתחת לרגליים עם המון שעולה על כל משרדי בט"ל במקלות ואבנים ובבולדוזרים (אין פה קריאה לפגיעה באדם ספציפי כמובן).
זו העוולה הכי גדולה במדינה הזו ואני מאמינה משום מה שהיום שלהם יגיע. כי זה פשוט לא ייתכן.

זה לא שאני עד כדי כך נאיבית ומאמינה שהצדק מנצח. אלא שאני חושבת שהאמירה שאי אפשר לרמות את כל האנשים כל הזמן מעידה על זה שיש איזו נקודת שבירה. ובתקופת הזמן שלנו הדבר הזה קורה, בכלל לא בטח שהסדר החדש יהיה יותר טוב, אבל יש דברים שכבר הגיעו לכולם עד הגרון, וזה קורה. ולדעתי כדור השלג שועט בדרכו לדבר הנורא הזה "קיפוח לאומי".

מחבקת אותך וכועסת בשבילך

לפעמים המחשבה המנחמת דווקא היא שטוב שויתרנו ולא הלכנו למשפט, כי איזה כוחות נפש צריך בשביל תהליך משפטי !!! לפעמים לוותר זה הדבר הנכון וחוסך לנו עוד זוועות בדרך.
אבל כמובן שהיה עדיף שימוצא הדין עם כל מי שהתרשל וגרם נזק, בעיקר למען הזהירות בהמשך.

אוי, כמה שאני מפחדת מרופאים שבטוחים שהם יודעים הכל ושהם נורא נחרצים. בורחת מהם ובעיקר מקווה לא ליפול ידיים שלהם כשאין לי שליטה.

אני לא יודעת למה סיגל העלתה את השאלה הזו. אבל אנחנו חיים בימים טובים במובן הזה שיש פורטלים של שיתוף בהיקף רחב של חולים, זה מאגר מידע שיכול מאד מאד לעזור לחולים אחרים.
אם פעם תרצי, אולי להעלות את הסיפור שלך באחת הפלטפורמות האלה וזה ייתן לך איזושהי נחמה. שזה מתועד, שזה אולי ימנע ממישהו לעבור דבר דומה, הו נואוז...

bimbo15

New member
ויוויאן
. אני מבינה שהתכוונת אלי.

יום אחד אני באמת אספר על מה שקרה.

בנתיים, כבר יותר משנתיים יש לי בעייה חדשה (כרונית), ואני רוצה לגשת לביטוח לאומי כדי להעלות את אחוזי הנכות, ואני חוששת שאאבד או יורידו לי ממה שיש לי כבר (66.5% לצמיתות).
הרופאה האנדו' שלי טוענת, שלפי מה שרואים בצילומים מגיע לי 100%. אבל הטענה שלה לא עוזרת לי הרבה.

אני מתלבטת קשות בסוגיה הזו

מה דעתכן?

bimbo15

New member
אגב, החלום על המון שעולה על הבט"ל עם מקלות

ואבנים ובודלדוזרים משובב את נפשי

ומחמם את לבי

Sigal H

New member
מדמיינת את רובין הוד בבט"ל

סוף סוף אנשים יקבלו מה שמגיע להם (מכל הבחינות)

והנה תופי המלחמה

עכשיו מצאתי שהיה תחקיר טלויזיוני בן שעה שכותרתו: איך הפך המוסד לביטוח לאומי למוסד הכי אטום במדינה? מ-25. דצמבר השנה. לפני כמה ימים ממש.

https://www.youtube.com/results?search_query=המערכת+איך+הפך+המוסד+לביטוח+לואמי

טרם ראיתי את התוכנית במלואה. בינתיים ראיתי את הדיון שהיה בנושא בפאנל טלויזיוני (10 דקות):

https://www.youtube.com/watch?v=uOKulmxTqcU

אכן זה מצב מוכר וידוע

שאם אתה פונה לבט"ל בניסיון להעלות את אחוזי הנכות הם יכולים פתאום "להתעורר" ולחשוד בך מהתחלה שאולי אתה עובד עליהם ועלולים להוריד דווקא. לכן הרבה פעמים אנשים לא מעזים לגעת. וזה חבל, כי זה מגיע לנו.

אני חושבת שכדאי להתייעץ עם עו"ד שמצוי בתחום לפני שניגשים לבד לבט"ל בעניין כזה. אגב, המלצה. ואני מקווה מאד שזה לא פוגע באישהי אתיקה של פורום. יש תוכנית ברדיו 103 של גילי תמיר, שעתיים ביום שישי בצהריים של ייעוץ סוציאלי. גם אפשר להפנות את השאלה ממש אליה ואל צוות העו"ד שעובדים איתה ונותנים מענה למתקשרים, לפי הבנתי ללא תשלום. וגם לשמוע את התוכנית (יש את כל התוכניות באתר של רדיו 103) זה מאד מלמד, כי יש הרבה מקרים שחוזירם על עצמם, כמו הבעיה שאת מתארת עם הגשת בקשה להעלאת אחוזי נכות. המון לומדים מהתוכנית הזו.

בהצלחה גדולה עם זה. מקווה שלא יפגעו בנכות לצמיתות שקיבלת ואף יכירו במצב החדש לצמיתות ויעלו את אחוזי הנכות.

למעלה