סקר מהיר

erandd

New member
סקר מהיר

כמה אנשי QA יש בארגונך (בכלל ופר מתכנת)?

vinney

Well-known member
המם....

אצלנו יש איש בדיקות על 2-4 אנשי פיתוח

ravitd

New member
5 סה"כ כולל ראש צוות שמבצעת בדיקות

בחברה של 85 אנשים בערך, 5 אנשי QA. פר מתכנת זה משתנה מפרוייקט לפרוייקט. לרוב איש QA אחד על 4 אנשי פיתוח, אבל יש פרוייקט ענק שבו יש 1.5 משרה על 16 אנשי פיתוח...

ravitd

New member
בקושי רב

מאז ומתמיד יש מחסור באנשי QA אצלנו וההנהלה התרגלה כבר שאנחנו עובדים כמו מטורפים כדי להספיק הכל. ברור שחלק מסוגי הבדיקות נפגע בגלל מחסור בזמן.השינוי בפתח...כמובן שכשיאושרו אנשי QA נוספים נפרסם גם כאן...

regev78

New member
איך לשפר

אמרת שההנהלה התרגלה... אם היה לך את היכולת והזמן מה היית עושה כדי שההנהלה תבין את החשיבות של ה QA ? מה היית עושה כדי להעביר את המסר?

ravitd

New member
כבר עובדים על זה...

ראשית, אני עובדת על זה בימים אלה...
ובאופן כללי, ברור שמצב כזה לאורך זמן גורם לבעיות רבות, בין השאר באופן ישיר פוגע באיכות המוצרים והפרוייקטים. העניין הוא שהנושא עדין מאוד ואי אפשר פתאום סתם כך ליפול על הנהלה ולומר לה בלי שהשתנה מספר הפרוייקטים "אין לנו מספיק אנשים". שלא להזכיר כסףףףףף......מה שהיום מתבצע לאט לאט זה הכנסת בקרת תהליכים לחברה ולא רק testing, בצורה מרוכזת, ותוך כדי בחינת התהליכים בהיבט של איכות, נכנס נושא של כח אדם, וכך אכן גייסנו עוד איש QA לפני חודשיים. עוד קצת בקרה, התייעלות , הסקת מסקנות, וניתן יהיה לגייס עוד אחד...בכל מקרה, זה דורש המון פוליטיקה, המון כח התמדה והמון חשיבה פרו איכות. למרות שנדמה שכולם מבינים את חשיבות הQA בחברות לעומת שנים קודמות, בפועל - נראה שהדרך עוד ארוכה...

neko

New member
1 על 3...

אני על שלושת המתכנתים היחידים בחברה

neko

New member
צוות QA, ר"צ QA, ראש מחלקת תמיכה,

ראש מחלקת חומרי הדרכה (TUTORIAL-ים), אחראי הדגמות, אחראי גרפיקה, מהנדס אנוש, מנהל מחלקת התקנות וראש אגף השקיית העציץ של המחלקה. נ.ע.ת אחראי אספקת בייגלה, וופלים ותה סדירה למשרד. היו דיבורים על מינויי גם לאחראי ספורט, אבל אין מקלחות באזור אז הרעיון נפל, ואנחנו ממשיכים להשמין בשקט. (והכל אמיתי...)

T i k t a k i t

New member
מזכיר כמה דברים

שאני מכירה מקרוב
(אין אצלנו כל כך הרבה תפקידים שונים,מה שכן
)

למעלה