סקר מהי השאלה שאתם ממש לא

mirigami

New member
סקר מהי השאלה שאתם ממש לא

אוהבים ששואלים אותכם כאשר אתם מספרים שהתחביב שלכם זה אוריגאמי?

bshuval

New member
בדיוק חשבתי על זה אתמול

יש כמה שאלות: (1) ה(בן/בת/אחות) שלי רוצה ללמוד אוריגמי. אולי אתה יכול להביא לו ספר אחד שיוכל ללמוד? אני עונה: אין לי ספרים למתחילים, אם הוא/היא רוצה להתחיל שילך ל... ויקנה את... זה לא יקר. הם: נו, ואי אפשר פשוט לעקוב אחרי הציורים בספר שיש לך? וזה ממשיך. קרה לי דבר כזה אתמול. (2) אתה יכול להכין <משהו>? אני עונה: כן, ואני יכול להכין גם דברים הרבה יותר מדהימים מ<משהו>, למשל אפשר לקפל שעון קוקיה שכאשר מושכים ברצועת נייר במקום אחד, ציפור קוקיה יוצאת ממקום חר. הם: תכין לי כזה. אני: טוב, תביא לי נייר גדול ביחס של 1 ל-7 הם: טוב. נ.ב. עד היום עוד לא הביאו נייר לקיפול שעון הקוקיה. הסיפור הנ"ל כבר קרה לי שלוש פעמים. (3) משעמם לך בחיים? אני פשוט שונא ששואלים את זה. למה זה בסדר שמוסיקאי יתאמן בנגינה, צייר יצייר וצלם יצלם. אבל, אוריגמאי מבזבז את זמנו בקיפול. פשוט חוסר כבוד לאמנות הזו.

gilg1

New member
אין שאלה שמרגיזה אותי

צריך לקבל כל שאלה באהבה כי אנחנו שגרירי האוריגאמי!

mirigami

New member
מרגיז אותי לשמוע שרוצים ללמוד

אוריגאמי אבל מפחדים לקפל לפי הוראות רוצים שאני אלמד לא שיש לי התנגדות רק שהכייף באוריגאמי בעיני הוא פינוח ההוראות או יצירת דגם חדש ולא רק התוצאה. והמחסום שלהם גורם להם להפסיד את העיקר......

bshuval

New member
זה מזכיר לי

אולי כבר סיפרתי את זה איפהשהו, אבל זה מזכיר לי מקרה. בדיוק בבוקר יום אחד קניתי ספר אוריגמי חדש (אחד מהספרים ברוסית בתחנה המרכזית) והבאתי אותו איתי לקורס מסוים. באחת ההפסקות הוצאתי את הספר והתחלתי להסתכל. מישהי שגם לקחה את הקורס ראתה את הספר והחליטה שהיא רוצה לקפל. מצאתי שם קיפול פשוט, ורציתי ללמד אותה. היא לא הסכימה והחליטה שהיא רוצה לקפל לבד מההוראות. לא היה לה שום נסיון באוריגמי (והיא גם לא ידעה רוסית, ולכן לא יכלה לקרוא את הוראות הטקסט המצורפות), ולכן לקח לה המון זמן, אבל בסוף אחרי מאמצים מרובים וקצת crumplegami יצא לה פרפר!

למעלה