סקר - מה קונים לבריתה

Fire Of Heaven

New member
סקר - מה קונים לבריתה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לא מבין למה חייבים לעשות בריתה. מילא כשילד נולד עושים לו ברית מילה אז גבר עושים מסיבה שהוא מצטרף לעם היהודי. אבל לילדה לא עושים כלום אז למה חייבים לעשות מסיבה באולם ועוד לקרוא לזה בריתה (לא יכלו למצוא שם יותר מוצלח
) ועוד לעשות את זה באמצע היום. מכיוון שנתקעתי בעבודה ולא יכולתי להגיע לבריתה של חבר טוב אז הפיתרון הקל של לתת צ'ק הלך. אז מה קונים מתנה

y e t i

New member
מאוד יקר שם וללא שום הצדקה .

מה הבעיה לתת לו את הצק אחרי שהוא חוזר לעבודה ?

גם אני חושבת ככה

מצד שני אם זה רק חבר מהעבודה ותו לא אפשר בהחלט להביא מתנה - מאד יפה

Fire Of Heaven

New member
לחבר טוב לא נותנים צ'ק

צ,ק נותנים כשבאים לאירוע שהוא עשה. מה גם שרוב הסיכויים שהוא יסרב לקבל אותו ויווצר מצב לא נעים. כשבאים לבר הביתה מביאים מתנה ולא צ'ק. מוזר לי איך בכלל אפשר לתת צ'ק לחבר.

y e t i

New member
למה לא

מה הבעיה ללכת אליו הבייתה להתנצל על זה שלא הצלחת להגיע ,לומר מז"ט ולתת לו את הציק ? קח בחשבון בין אם נעים או לא , מעצם זה שלא באת הוא הפסיד כסף , אם לא הייתי מוצא מתנה נורמלית זה מה שהייתי עושה .

Fire Of Heaven

New member
כי זה די מוזר

לתת לחברים טובים כסף על אירוע שעשו אחרי האירוע. זה אפילו מעליב. עם חברים שהיו עושים לי חשבון שהפסידו כסף על מנה בגלל שלא באתי, אפילו מתנה לא הייתי מביא לאחר מכן. זה לא בדיוק חברים. מה גם שבכל ארוע עושים הערכה של מנות עם אפשרות לתוספת ולא בדיוק לפי כמות המוזמנים.ועם כל הכבוד אני בא לאירוע כדי להנות מהשמחה של חבר ולא כדי לממן לו את האירוע . בבריתות הרבה מביאים בכלל מתנות ולא כסף לאירוע עצמו בגלל שאין לי משוג מה קונים לתינוקת אז שאלתי כאן. לא נראה לי שמישהי כאן יודעת. אז נראה לי שאשאל כמה נשים מסביב.

y e t i

New member
אני דווקא לא חושב עליו

אלא יותר על ההרגשה שלי , לא הייתי רוצה שמישהו יקח אותי בחשבון ישלם עליי מראש ,ובסופו של דבר זה ירד לטמיון . ובנוגע לבריתות ולאירועים בכלל , אנשים יותר מעדיפים כסף מאשר מתנות אין על זה ויכוח בכלל . ארועים כבר מזמן הם לא עסק חברתי כיום ,אלא יותר עסק כלכלי שבהם רוצים להרוויח , ולהרוויח זה אומר כסף . עם חבר טוב זה הופך את העסק לקל יותר , לא מוצאים מתנה נותן ציק וסוגר עניין , ועם חברים שהם לא ממש חברים אין בעיה בכלל מכיוון שפשוט לא הולכים .

האמת שלא קוראים לזה בריתה

קוראים לזה "זבד בת" ובריתה זה בלשון העם. יש מישהי שמוכרת משהו מקסים שהיא עושה, "עוגות" מחיתולים וממוצרים שתינוק צריך, מתנה מקורית ולא נורא יקרה, בפורום ימי הולדת ומתנות או בפורומים של הורים בטח ידעו במה מדובר, ובפורום הראשון יש גם קישורים לאתרים שעוסקים במתנות לכל מיני אירועים.

ebi83

New member
לא כ"כ נכון...

זבד הבת זה רק לבכורה... לבכור עושים פדיון הבן. בריתה זו מסיבה לכבוד הבת, שזה מנהג חדש שבה בעקבות הברית...

למעלה