סקר: מי הדמות האהובה עליכם בסדרה?

סקר: מי הדמות האהובה עליכם בסדרה?

נא לנמק.

ואני אתחיל...

C.J. Cregg. ללא ספק. מעבר לכך שאני מזדהה עם הדמות באופן מוחלט (אמירת אמת לתקשורת, דמוקרטיה וחופש ביטוי כערכים עליוניים ומענה אמין לשאלות חשובות), הדמות די גורמת לי להתרגש ומוכיחה שאפשר להתקדם בחיים... CJ הייתה, אם אתם לא זוכרים מתחילת העונה השנייה, יח"צנית הוליוודית כושלת למדי שקיבלה הזדמנות פז לעמוד בראש מערכת התקשורת של המועמד לנשיאות בארטלרט. כשהוא זכה ונהפך לנשיא, היחצ"נית הכושלת הפכה להיות מזכירת העיתונות של הבית הלבן. שזה, למיטב תפישׂתי, הג'וב התקשורתי המושלם. עוד עניין שגורם לי לאהוב אותה הוא העובדה שהיא כ"כ רצינית, עם זאת כ"כ מצחיקה ושנונה ועדיין חובבת בילויים (לא שיוצא לה, אבל היא חובבת). התחלתי להעריץ את הדמות בפרק ההוא שהיא שרה את השיר The Jackel ("התן") שהיה איפשהו בעונה השנייה. CJ, תעשי לי ילד.

trilliane

Well-known member
מנהל
תיקון קטן - התן היה בעונה הראשונה

בפרק 18 המצויין - Six Meetings Before Lunch.

שאלה קשה

אני חושבת ש-CJ היא גם הדמות המועדפת עלי, אבל מייד אחריה - טובי זיגלר. לא ברור מה הופך אותה לכ"כ מעוררת חיבה, אבל אני חושבת שזה העניין שמדובר בדמות עגולה (והכוונה לא רק מהבחינה החיצונית...): הוא לא היה מצליחן מאז ומתמיד, הוא מסתובב עם רגשי נחיתות פה ושם, הוא מאוד חריף וחד אבחנה, ומבעד לטון הזועף נראה שמסתתר אדם די נחמד.

עלעל1

New member
טוב, אז הדמות האהובה עליי ללא ספק

היא:ג'וש!!!! למה? 1-כי אני בחורה....:) 2- הסטייל שלו, הנונשלנטיות, היהירות הקלה ועם זאת החמלה והרצינות שלו בתוספת העצב התמידי שמלווה אותו כי הוא אחד שרואה את הדברים לעומק, חוץ מזה שהוא גאון!!- עושים לי את זה! 3- אה, וגם כי הוא 'יהודי' טוב. בחיי, כשהוא אומר 'מזל טוב' אני צווחת באושר.... 4- ככה זה שאוהבים מישהו לא משנה למה, זה פשוט זה. ואם כבר, אז איימי הזאת מעצבנת אותי!! ולא בגלל מי 'תזכה' בבחור, הדרך שבה היא משחקת מרתיעה אותי, יש בה משהו מתחנחן בעיניי שמציק לי כשהיא מופיעה. אבל לוחשוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
ג'וש למון ליימן, בעלי לעתיד ../images/Emo99.gif

שובב, שנון, חכם, מקסים... גם בעל אהבה עצמית, אבל מגיע לו. חוצמזה, אפילו יהודי טוב. מה עוד צריך? אהבה ממבט ראשון. פרט טריויה: הידעתם שהשחקן נשוי לשחקנית שמשחקת את אמא של מלקולם באמצע?

Not4Sale2004

New member
leo McGarry

קודם כל בגלל שככל שהסדרה תהפוך לשמאלנית יותר הוא יהיה היחיד שיוכל להתנגד בגלוי לנשיא (וגם ישלם על זה) . ליאו הוא קול השפיות כמנהל של בכירי צוות הבית הלבן אל מול נשיא אידיאליסט שמעולם לא שירת בצבא (בניגוד לליאו שהיה טייס קרב מצטיין ), ולא פעם חושב שהוא מינימום ג'יי.אף.קיי ומתעקש ללמד את הצוות על פרטים חסרי משמעות (וויזיגותים , ההיסטוריה של ילוסטון פארק וכו ..). ליאו הוא מהעם , הוא פשוט יותר , יציב יותר והדבר הכי קרוב לג'ורג' בוש בסדרה שמתעקשת ללכת יותר ויותר שמאלה בזמן שבמציאות אמריקה מראה שהיא שמרנית וקונסרבטיבית הרבה יותר .

נקודה מעניינת להסתכל על האיש...

כשחושבים על זה, הנשיא וליאו מכירים 32 שנה (ליאו אמר את זה כמה פעמים, בהזדמנויות שונות). שזה גם הזמן שהנשיא והגברת הראשונה נשואים. שניהם, גם אביגיל וגם ליאו, מייצגים את ההפכים לנשיא הזה. הנשיא בארטלרט לא היה יום אחד במדים, הוא התחמק משירות בויאטנם ושירת במשמר הלאומי של ניו-האמפשייר (מוכר לכם? מי אמר ש"הבית הלבן" לא מקדימים את זמנם?!...), זאת בניגוד מוחלט לליאו ששירת כאמור בויאטנם כטייס F-105. הנשיא היה פרופ' לכלכלה וזוכה פרס נובל בתחום (מה שהופך אותו לליברלי) לעומת ליאו הסוציאליסטי שכיהן כמזכיר העבודה בשנת 1993. אבל הטענה שליאו הוא אחד מהעם קצת מתנגשת עם העובדה שתמיד הנשיא צוחק על ליאו על כך שהוא (ליאו) יותר עשיר (למרות שזה קצת מוזר לי כיצד עובד מדינה גרוש יכול להיות יותר עשיר מפרופ' לכלכלה ומושל לשעבר). באחד הפרקים, טובי דיבר עם הנשיא על קיצוץ של ביוזמה של הממשל, והנשיא אמר: "בחייך טובי, אני יכול לממן את היוזמה הזאת מהכיס הפרטי שלי" -"זה 10,000,000$", הגיב טובי. "אז ליאו יכול לממן את זה מהכיס שלו...
בכל מקרה, אין ספק שמדובר פה בהפכים משלימים. אהרן סורקין יצר מערכת יחסים עדינה ומושלמת בין הנשיא לבין ראש הסגל שלו.

Not4Sale2004

New member
באמת לא שמתי לב לזה

אגב אני לא ממש חושב שזה קשור אחרי הכל אם חושבים על זה גם ג'ורג' בוש הוא נצר למשפחת נפט מולטי מיליונרית זה לא הופך אותו לפחות אחד מהעם . הכוונה באחד מהעם הוא בזה שהוא לא אלטיסט לעומתו ג'ד הוא ההתגלמות לאלטיסט נצר למשפחה שהיא מעמודי התווך של ניו האמפשייר . ויהיה באמת מעניין לראות איך הם הכירו אהבתי את השחקן ששיחק אותו בדמות ג'ד הצעיר יותר במערכת היחסים עם אבא שלו יהיה נחמד לראות את זה ...אני מניח שהם נפגשו באוניברסיטה ... בכל אופן זה דווקא די הגיוני שליאו עשיר אחרי הכל ג'ד למד בבית ספר פרטי ואחר כך באוניברסיטת אייוי ליג ככה שצריך הרבה כסף לממן לימודים מצד שני כבר קרה שהצבא מימן לימודים לחיילים משוחררים . יכול להיות גם שאשתו של ליאו לשעבר הייתה איזה מליארדרית ... בקשר להפכים אני חושב שהם לא ממש הפכים ובהתחלה ג'ד גם הקשיב לו בהרבה נושאים , אביגיל היא דמותש אני בכלל לא אוהב אני חושב שהיא מרשה לעצמה להתערב יותר מדי במדיניות ומקבלת הנחות מג'ד לפחות בעבר ליאו היה שם לרסן אותה אגב גם עם אביגיל הוא היחיד שמרשה לעצמו לצאת כנגדה בצורה גלויה . היחיד שניסה לעשות את זה מלבדו היה ג'וש כשהוא ירד על האחיין שלה שניהל לה את הסגל והוא קיבל את איימי כיריבה שלו כעונש ... מי שאני באמת חושב שהוא יריב במובן האישי הוא טובי זיגלר שהוא היחיד בסגל שיכול להתחרות בנשיא מבחינה אינטלקטואלית הוא לא פעם הוכיח את העליונות שלו על הנשיא ואם לא היכולות הפוליטיות שלו אני די בטוח שג'ד שיש לו צד מתנשא במבחינה אינטלקטואלית לא היה סובל אותו שם

אגב,

אני לא אתפלא שאחד מהאנשים האינטלקטואליים שהזכרת, טובי זיגלר וליאו מקגארי - יהיה הנשיא הבא של ארה"ב (בסדרה, כמובן). הרבה שאלות נותרות פתוחות בנוגע לליאו... למרות שלאט לאט מתגלים עוד פרטים על האיש, עדיין שאלות רבות חסרות מענה וימים יגידו, כמו שאומרים...

trilliane

Well-known member
מנהל
להערכתי - שום סיכוי

אמנם, זו סדרת "פנטזיה" (בארה"ב האמיתית, זו שעכשיו בחרה את בוש ג'וניור לכהונה שניה, ברטלט בחיים לא היה נבחר) אבל יש גבול. זו עדיין סדרה שמנסה להיות ריאליסטית, וטובי הוא יהודי, וליאו היה אלכוהוליסט כבד מדי (באחד הפלשבקים המצויינים רואים את הפגישה בה ליאו מציע לג'ד לרוץ לנשיאות וברגע הראשון ג'ד חושב שהוא מתכוון לעצמו, ובעדינות רומז לו שאין לו סיכוי).

arden20

New member
מממ... לא הייתי מגדירה אותו כימני..

ובוודאי לא כדומה לבוש... במובנים רבים הוא שמאל הרבה יותר "קלאסי" (משפחה משכילה ממעמד גבוה) וטובי (בורגנות משכילה). הרושם שמתקבל (אצלי! ואני פיספסתי שתי עונות, כך שיתכן בהחלט שאני מדברת שטויות...) הוא של אדם שצמח בכוחות עצמו, גם מבחינת מעמד חברתי - כלכלי, וגם כפוליטיקאי. וחוצמזה, הוא בהחלט הדמות המועדפת עלי.

arden20

New member
אוי אני מוכשרת...

בין "קלאסי" לתחילת הסוגריים בא "מהנשיא"

Not4Sale2004

New member
ממש לא מסכים להגדרות שלך

קודם כל טובי מברוקלין ריצ'ארד שיף (מי שמשחק אותו בסידרה ) , דאג לעשות את זה ברור לכל כשהוא אימץ לדמות של טובי מיבטא טיפוסי ליהודי ברוקלין וקווינס . טובי הוא אחד שעשה את עצמו , כי למרות שאפש לאמר עליהם הרבה , יהודי ברוקלין רחוקים מבורגנות גם טובי הוא בחור פשוט העניין הוא שמדובר באינציקלופדיה מהלכת , ובכל פעם שמתחיל וויכוח אינטלקטואלי בינו לבין הנשיא שעונה בדיוק להגדרת הבוגרנות המשכילה פרופ' לכלכלה בוגר פרס נובל נצר למשפחה עמידה ממייסדי ניו האמפשייר . טובי מסיים את הוויכוח בהתפרצות שבדר"כ מבזה את הנשיא כי טובי פשוט חכם יותר ממנו וגורמת לנשיא להעיף אותו מהחדר . עכשיו ליאו הוא הכי ימני בממשלה הכי שמאלנית (חלומה של הוליווד) , הדעות שלו נוטות ימינה הוא בעד ענישה כוחנית ופחות עבור משא ומתן , הגישה שלו מהבחינה הכלכלית היא הרבה יותר פרקטית ופחות מורכבת מזו של הנשיא כלומר הוא בעד מיסוי נמוך יותר (סטייל הרפובלקינים ) , אף אחד לא יודע מה הסיפטר של ליאו כמו שאמר נועם לא הרבה ידוע בעונה השישית מספרים עליו שהוא משיקגו , העניין של השמפחה העמידה עדיין מוטל בספק אני לא זוכר שום הוכחה ספציפית לגבי הייחוס שלו .

trilliane

Well-known member
מנהל
*ג'ון* ליימן? ../images/Emo3.gif

אגב, שמתם לב ש(כמעט) כל השמות שם הם קיצורים? ג'ד = ג'וזיה אבי = אביגייל ג'וש = ג'ושוע סאם = סמואל טובי = טובאיאס (טוביה) דונה = דונטלה CJ = קלודיה ג'ין צ'ארלי = צ'ארלס מנדי = מדליין (תודו שהדחקתם! למען האמת, כל פעם שאני רואה עונה 1, אני מופתעת מחדש למצוא אותה שם. יש לי מנגנון הכחשה מצויין
) ג'ואי (לוקאס) = ג'וזפין (אהובתי הנצחית!
כ"כ קיוויתי שהיא תהפוך להיות בת זוגו של ג'וש...
) אנדי = אנדריאה יש עוד, אבל זה כבר מתחיל להיות יותר מדי דמויות משנה, אז אסתפק במקבץ הזה. רק ליאו, עד כמה שידוע לי, הוא פשוט ליאו (למרות שסי ג'יי קראה לו פעם ליאופולד בהקנטה).

למעלה