|סקר מעניין-האם משתלם לעבוד בהייטק?

|סקר מעניין-האם משתלם לעבוד בהייטק?

זו אחת השאלות החשובות ביותר לדעתי שהרבה אנשים שואלים את עצמם: האם לעבוד במקום שדורש שעות עבודה רבות ולקבל שכר גבוה, אך לוותר הרבה על חיי משפחה וילדים, או אולי כדאי לעבוד במקום בו עובדים שעות סבירות (עד 16-17) ולהרוויח משכורת ממוצעת. אנא חוו דעתכם. יוכל להתפתח פה יופי של דיון.

WinWin1

New member
אני חושב שזו חשיבה מגבילה מעט...

בתור איש היי-טק לשעבר אני חייב לומר שזוהי חשיבה מאד מגבילה... מי אמר שלעבוד בהיי-טק זה בהכרח אומר להרוויח הרבה כסף, או לעבוד שעות סבירות בהכרח אומר להרוויח משכורת ממוצעת? אני בחרתי גם וגם... גם להתפרנס בכבוד וגם לא לעבוד שעות לא הגיוניות כפי שעבדתי בהיי טק. העניין הוא למצוא את הפלטפורמה שתספק לך את זה. אני מצאתי ואתם מוזמנים לבקר באתר שלי: http://www.winwin-intl.com

סובייקטיבי. כל אחד והשיקולים שלו

לא כל מקם עבודה בהיי-טק דורש שעות רבות וויתור על חיי משפחה וילדים. איפה שאני עובד מה שמקובל זה 9-10 שעות, לפעמים עושים עוד שעות נוספות. כלכלית, לדעתי העבודה משתלמת, אך יש לשאול גם איך משפיע עליך הלחץ בעבודה, הבירוקרטיה, ושאר הדברים שקשה איתם.

אני תוהה

האם השאלה שאתה שואל באה לגרות חשיבה ? האם אתה יודע מה נכון לך ואתה "רק" מתעניין במה יש לאחרים לומר ? האם אתה לא סגור עם עצמך ותקבע את דעתך אחרי שתשמע אחרים ? מה בדיוק מטרת השאלה ? לא מרגיש שהבאת משהו אישי ברור ודיון תיאורטי לא מעניין. שבת מנוחה אמיר

דעתכם מקובלת

אני יוצא מנקודת מבט אישית. רציתי רק לדעת האם טוב בהייטק, אבל כנראה שזה ספציפי לכל אחד. אני עומד לעשות שינוי גדול.

אתה שוכח איזה משהו במשוואה

התייחסת רק לשני פרמטרים: השכר ושעות העבודה. ומה בקשר לדבר הכי חשוב: העבודה עצמה? האם העבודה בחברת הייטק מתאימה לך, או לכל אדם אחר? האם סגנון העבודה גורם לך הנאה או תסכול? האם החברה האנושית בחברה זו או אחרת מתאימה לך ולמזג שלך? האם הישיבה מול מחשב רוב שעות היום מהנה אותך או מכבידה עליך? המון אנשים צעירים בוחרים בהייטק בלי בכלל לחשוב על השאלות המהותיות האלה. וחבל. זה לא רק עניין של "שעות מול שכר". השאלה המרכזית היא מה אתה עושה בשעות האלה. אז בשבילי, לא היה משתלם לעבוד בהייטק גם אם נפחית את השעות בחצי והשכר היה כפול. פשוט לא משתלם לי. מבחינתי, זה היה בזבוז של זמן יקר.

עוד שאלה:

איך את מגדירה עבודת היי-טק? כי יש בו מקצועות רבים שאינם פיתוח תוכנה: טכנאות מחשבים, לדוגמא. ואולי אחד ממקצועות אלה שוחק פחות ויותר נעים לעבוד בו?

עדיין לא ברור לי

אני לא בטוח עדיין אם אני באמת רוצה לעבור להיי טק בגלל כמות השעות והעבודה שלא נגמרת...וגם קשה לי לוותר על השעות במחיצת ילדיי הקטנים. כרגע אני עובד בחברה עם שעות סבירות וגמישות גדולה, אבל חוסר העניין די הורג אותיוזה מה שמושך אותי החוצה...

העדפה

1. השבוע התפתח דיון מסעיר בדיוק בנושא שאתה מתלבט בו - בפורום נשים בעסקים (התקבלו כ 200 תגובות - מנשים וגברים).אני בטוחה שתוכל לקבל תובנות בפורום ההוא 2. אני ממליצה להפריד בין המשתנים ולדרג כל אחד בסדר העדיפויות שלך וגם לדרג את שאיפות הקריירה. ליד כל משתנה וערך ציין חשיבותו ואת דחיפותו (ואז תשקלל הכל). ילדים, למשל, דחופ כי הם קטנים רק פעם אחת? אבל האם זה חשוב לך שתהיה לידם?....כסף - דחוף עכשיו בגלל המשכנתא? חשוב לך כערך?....עניין בעבודה? צמיחה מקצועית? דחוף עכשיו כדי לבנות קריירה משמעותית....עבודה בהייטק - חשוב (משתלם, יוקרתי...)? חוה ניסנבוים

למעלה