סקר נגנים ניידם

סקר נגנים ניידם ../images/Emo44.gif

כיום כאשר יש לנו נגני מינידיסק ונגני MP3 ניידים מה לדעתכם עדיף מבין השניים? אנחנו לא לוקחים בחשבון את נגני ה-CD למיניהם כי ההשוואה היא בין שני נגנים שגודלם הפיזי יחסית זהה. בתשובתכם , אם תוכלו , תציינו למה אתם חושבים כך (מחיר,ניידות,זיכרון ועוד). אמיר וגיל.

Summoner

New member
MP3

אתם כבר מכירים את דעתי - אני בעד מכשירי ה-MP3. לדעתי הם קטנים יותר, בעלי יותר פונקציות ויש מגוון גדול יותר. האופצייה שלדעתי היא החשובה היא שאם יש לי קובץ לא איכותי, אכווץ אותו כך שיתפוס פחות, אם הוא איכותי, הוא יתפוס יותר. המכשיר יוכל לנגן את שניהם, וכמובן שכמות הזכרון היא המדד לקיבולת. במכשיר מינידיסק, אתה די תקוע עם סטריאו ומונו, ובחדשים כיווץ שמכפיל קיבולת. זהו. במכשירי MP3 ניתן להעתיק את הקבצים ישירות למכשיר, ובמינידיסק ההקלטה היא כמו קסטה... זהו, זו דעתי. אריאל

gilgolan

New member
החיסרון היחידי של המינידיסק הוא

ההקלטה. ולעומת זאת חיסרון הMP3 הוא המחיר היקר של הזכרונות במידה והנגן MP3 עובד על זכרונות. אם הנגן עובד על הארדיסק אז הבעיה כאן שזה הארדיסק וזה משהו שנהרס.

Summoner

New member
לא מסכים

אפשר תמיד להחליף את ההארד דיסק, ולמכשיר יש הגנות כדי שההארד דיסק לא יהרס. אפשר לרוץ איתו, ללכת איתו... אין בעייה. חוץ מזה יש נגני CD MP3. החסרונות של המינידיסק הם הקלטה, זמן למדיה והשמות של הטרקים שצריך לכתוב על המכשיר או לקנות ערכה לחיבור למחשב כדי שתכתוב שמות.

gilgolan

New member
שטויות !!!

ההגנות האלה לא שוות כלום מסיבה אחת פשוטה - הארדיסק זה דבר שנהרס גם כשמעתיקים עליו ומוחקים ממנו כל הזמן שזה הסיבה העיקרית ושתיים זה שהוא נכנס כל פעם לstandby עם הגנה בכלל עושה לו זק גדול. כל ההגנות שמבלבלים עליהם תמוח זה סתם שטויות ואם אתה מוכן לנדס לניסוי את הנגן mp3 שלך זה יהיה נחמד. כי מה שאפשר לעשות למינידיסק עם g protection לא משתווה למה שאפשר לעשות להרדיסק, לרוץ זה כלוום !! ושתיים:לא צריך לקנות ערכה על מנת לכתוב שמות של שירים אם יש לך deck בוא תסכים איתי בדבר אחד : המדיה זולה וכל ההתפתחויות של הMP3 והזכרונות עדיין לא הגיעו למכיר סביר. הנגן שלך יכול לההרס עוד חודש, ההרדיסק שלו .

Summoner

New member
גם המחשב שלך

נכון שהארד דיסקים נהרסים תוך כמה שנים, אבל בהתחשב בזה שכאן ההארד דיסק הוא 4200RPM, ובסנדבי פחות... השחיקה לא נוראה. גם המנוע במינידיסק נשחק באותה מידה. אמנם מדיה זכרון בהשוואה למינידיסק זולה יותר, אך אם כבר אז עדיף טייפ. לקנות מכשיר ב-$200 ולקבל טייפ קצת יותר איכותי אתה לא מרוויח הרבה בהשוואה לעבר. מוזיקה בכיווץ זה העתיד, לא העבר. וחוץ מזה אני לא יודע איך לטלטל את הנגן שלא יקפץ יותר מאשר ריצה, כך שאין לי מבחן יותר טוב בשבילך. חוץ מזה, גם אם ההארד דיסק יהרס יום אחד, אז אקנה חדש, 20GB או מה שיהיה אז, ויהיה עוד יותר כיף.

gilgolan

New member
אתה תקוע בשלך

ריצה זה כלום טלטול זה ממש לבוא ולעשות למכשיר סיבובי 360 מעלות באויר ועוד כל מיני דברים כאלה. נסיונות שלא מהעולם הזה ושאין סיכוי שהמכשיר יעבור אבל אם הוא עובר אותם כמו שהMZR-500 של סוני עבר אז זה באמת שווה תכסף אם זה מתקלקל באותו רגע שאתה עושה את זה, אז זה לא שווה כלום. אבל זה המבחן האמיתי. הרארדיסק זה הרכיב שיכול להיהרס הכי הכי מהר ובמיוחד אם הוא לא של חברה טובה. אם יבטיחו בנגן MP3 שלך שההרדיסק של חברת SEAGATE IBM WD QUANTOM או כל חברה אחרת שמובילה בתחום הזה אז אולי זה באמת שווה משהו. דרך אגב יש לך 3 שנים אחריות על ההרדיסק ? שנה אחריות, אחריות כלשהי ?

Summoner

New member
תזרוק אתה את הנגן באוויר...

אני לא מתכוון לזרוק את הנגן שלי באוויר, כי לא הייתי רוצה פספס. ההארד דיסק הוא של חברת Fujitsu, אני לא זוכר את הדגם, אבל בכל מקרה אפשר לפתוח את המכשיר ולהכניס לו הארד דיסק של לפטופ אחר. לגבי לזרוק אותו באוויר ושההארד דיסק ייהרס, זה בטח לא יקרה, אם כבר כעבור כמה שנים אולי ה-Servo ימות. ודרך אגב, ההארד דיסק כאן כותב וקורא הרבה פחות מזה במחשב. אני לא תקוע בשלי, אבל המינידיסק זה באמת לא אופציה בשביל מוזיקה... אני הייתי שוקל נגן MP3 של CD, או גם נגני פלאש אחרים. בניגוד למינידיסק שלוקח שעה כדי להעתיק, במכשירי MP3 זה לוקח שניות, ואני הסתדרתי יופי עם מכשיר 32MB בעבר, וכיום עם פורמט הWMA במכשירים מבוססי זכרון חדשים ניתן להגיע לכמה שעות טובות (בקצב של כ 48Kbps) ולדעתי הנגנים האלה יותר מוצלחים מהמינידיסק. יש לי ווקמן טוב, ואני לא מוצא הבדל (חוץ מהגודל) בין הווקמן למינידיסק, בשניהם לוקח הרבה זמן להקליט, בשניהם יש איכות HiFi (קסטות כרום של מקסל, טייפ דק של Tandberg) וזהו.

volt

New member
חשיבות המוסיקה בזמן ריצה

מינידיסק טוב עולה בערך 200-300 $. תוסיף לזה את מחירי המדיה. לאחר מכן אתה צריך לשבת ולהקליט כמו על קסטה. אין לי מושג לגבי האיכות כי אף פעם לא שמעתי מינידיסק, אבל תמורת 150$ אתה מקבל את הריו וולט שמנגן את הדיסקים של mp3 שבטח ממילא יש לך, כנראה באיכות יותר טובה. הריו וולט מנגן את המוסיקה מבאפר של 2 mb כך שאין לו הרבה קפיצות, למרות שלא הייתי רץ איתו (הייתי לוקח ווקמן שלא איכפת לי שיפול ויישבר). ממלא בזמן ריצה אתה ממש לא שם לב לאיכות המוסיקה שאתה שומע (ווקמן מספיק), ואלא אם אתה פורסט גאמפ לא נראה לי שווה להשקיע 300 $ במינידיסק ועוד לרוץ איתו. דרך אגב, רוב הסיכויים הם שהריו וולט יעמוד יפה בריצה (שוב, לא הייתי מנסה זאת), ואין טלטולים יותר חזקים מריצה, אלא אם אתה אומן טרמפולינה באיזה קרקס שאוהב לשמוע מוסיקה בזמן האימונים. (במקרה כזה הייתי ממליץ לך לקנות ווקמן).

למעלה