סקר עבור מחקר בנושא *אהבה*

batia1973

New member
שלום,
במסגרת מחקר קטן בנושא אהבה אנו עורכים סקר אנונימי.
נשמח אם תענו:

הסקר אנונימי - אך ניתן להשאיר בסוף מייל לפרטים לכל המעוניין במידע נוסף על הסקר.

תודה.

אבח"י

Well-known member
שלום,
במסגרת מחקר קטן בנושא אהבה אנו עורכים סקר אנונימי.
נשמח אם תענו:

הסקר אנונימי - אך ניתן להשאיר בסוף מייל לפרטים לכל המעוניין במידע נוסף על הסקר.

תודה.
ומי את בתיה בדיוק? ולמה שנאמין לך שאינך מתחזה למי ששודד כתובות באינטרנט?

אבח"י

Well-known member
שווה אולי, בעקבות הסקר, שהמרתי על בריאות הכונן שלי, ונכנסתי אליו - בסוף לא שלחתי - וקראתי את השאלות, לעורר כאן דיון על אהבה ללא תנאי [ מה שבעברית עילגת, דוחה ובזויה נקרא: אהבת חינם ] או מה שקאנט קרא לחוויה/לתודעה של היפה: העדר חפץ ענין במושא האסתטי, כאן, האהבה לא תלויה בשום דבר, היא קיימת כי היא "היעדר חפץ עניין".

batia1973

New member
ומי את בתיה בדיוק? ולמה שנאמין לך שאינך מתחזה למי ששודד כתובות באינטרנט?

היי
תודה שהגבת
אני סטודנטית ללימודים.

בכוונה השתמשנו בסקר של גוגל - ואפשר לראות כשנכנסים הוא לא מבקש סיסמא או יוזר.
ואם אתה היית קודם Logged-in - יכולת לעשות Log-off
הסקר מוגדר ברמת גוגל ללא שמירת מיילים

בברכה
תודה

קלייטון.ש

Well-known member
נחמד, עניתי ובחרתי במסלול של המאמין ב"אהבה ללא תנאי" וקצת הופתעתי מהשאלה מה מאפיין את האהוב. הרי אם האהבה היא ללא תנאי לא משנה מה מאפיין את האהוב. כשאני חושב על אהובתי המופלאה אני לא רואה שום סיבה לאהוב אותה. גם כשאני שואל אותה למה היא איתי, היא עונה לי שזה השימוש היחיד שהיא מוצאת לי. כל יתר האנשים מביאים לה תועלת כלשהי, אני חסר תועלת, אז איתי היא חיה.

קלייטון.ש

Well-known member
שווה אולי, בעקבות הסקר, שהמרתי על בריאות הכונן שלי, ונכנסתי אליו - בסוף לא שלחתי - וקראתי את השאלות, לעורר כאן דיון על אהבה ללא תנאי [ מה שבעברית עילגת, דוחה ובזויה נקרא: אהבת חינם ] או מה שקאנט קרא לחוויה/לתודעה של היפה: העדר חפץ ענין במושא האסתטי, כאן, האהבה לא תלויה בשום דבר, היא קיימת כי היא "היעדר חפץ עניין".
אתגרת אותי והלכתי לבדוק את המושג "אהבת חינם" באינטרנט. אם עד לפני רבע שעה היית שואל אותי באמצע הלילה (לא עכשיו, עכשיו כבר תיכף צהרים, נגיד בשעה 20:00-21:00) מאיפה הביטוי הייתי אומר בטוח מחז"ל ואולי אפילו משיר השירים. מסתבר באמת שהמושג ממש חדש.

batia1973

New member
נחמד, עניתי ובחרתי במסלול של המאמין ב"אהבה ללא תנאי" וקצת הופתעתי מהשאלה מה מאפיין את האהוב. הרי אם האהבה היא ללא תנאי לא משנה מה מאפיין את האהוב. כשאני חושב על אהובתי המופלאה אני לא רואה שום סיבה לאהוב אותה. גם כשאני שואל אותה למה היא איתי, היא עונה לי שזה השימוש היחיד שהיא מוצאת לי. כל יתר האנשים מביאים לה תועלת כלשהי, אני חסר תועלת, אז איתי היא חיה.
תודה על הכנות. זה בגדול הרעיון מאחורי הסקר

batia1973

New member
גם קאנט, כשהוא מדבר על יופי, הוא בהחלט מדבר על כך שאנחנו *נהנים* מהיופי. אז זה לא באמת היעדר עניין.. לא?

Zadig

Well-known member
תודה על הכנות. זה בגדול הרעיון מאחורי הסקר
אהבה היא רק על תנאי, גם כשהוא מופשט לרמה של "ברירת מחדל", כי ברגע שזזים מהפשרה שמאפשרת את האהבה, זה מצב חדש שהאהבה מוטלת בספק עד השלמת המו"מ שיאפשר את המשך קיומה.

אבח"י

Well-known member
גם קאנט, כשהוא מדבר על יופי, הוא בהחלט מדבר על כך שאנחנו *נהנים* מהיופי. אז זה לא באמת היעדר עניין..
אז זה לא עומד בתנאי "היפה" לא ה"יופי" שלו. נטול/היעדר חפץ ענין שולל את ה"הנאה" כיסוד שמגדיר מהו יופי. לתפיסתי, "אהבת חינם" [ שזה מושג עלוב ונלעג - השפעה בולטת של חסידים ולאומנים מהגבעות הכבושות ] הינה אהבת נטולת חפץ ענין - כלומר - לא סקס, ולא ניחומים ולא רגשות - וולאיי אישי" כמו שאומרים בערבית.

R 1 3

Well-known member
סקס עבור מחקר בנושאי אהבה - היה מצליח יותר וככה האמת זה נקרא לי בשעות שהמח בין שינה ליקיצה

למעלה