סקר עיתונות צרפתית ובלגית

סקר עיתונות צרפתית ובלגית

שלום חברים במשך שעה שלמה עברתי על 20 עיתונים צרפתיים וכ10 בלגים . לצערי כלום אף מילה על היום הזכרון אפילו מה יהיה . אינני מבין השתיקה הזאת כול כך הרבה צרפתיים ובלגים לא יהודים ניספו במלחמת עולם 2 וכול כך הרבה יהודים צרפתיים ובלגים ניספו בשואה נכון יש להם דברים הרבה חשובים . אמשיך לעקוב ואדווח לכם סבא אריה

גם אני חיפשתי אתמול ב- cnn ולא מצאת

ולא מצאתי זכר ליום השואה הבינלאומי ומאד התאכזבתי

deebeebee

New member
מה שמדהים זה---

דווקא באל ג'זירה באנגלית התייחסו לשואה, ולא באופן שלילי. כשזיפזפתי והגעתי לערוץ הזה שמעתי את המילה 'שואה' וראיתי מראות. ציפיתי להתיחסות שלילית והופתעתי לטובה. נראה שהם מנסים ליצור רושם 'מאוזן'.

לא פספסת, גם ב-ynet זה לא היה בכותר

בכותרת. מה לנו כי נלין על ארצות אחרות, אפילו בישראל זה לא מעניין את אף אחד ממקבלי ההחלטות!

ב-nrg יום השואה צוין בעולם כאילו זה

לא קשור אלינו, חוץ מ"יד ושם" היו עוד ארועים שציינו בארץ את יום השואה הבינלאומי, אני כל כך התאכזבתי אתמול.

Dorian76

New member
אני חושבת

שצריך להבין שהאו"ם, שהחליט על יום השואה הבינלאומי, הוא לא מוסד כל כך מוערך באירופה. האירופאים מנסים להתנתק מכל מה שקשור אליו (כי הוא "נשלט" על ידי האמריקאים). לא הייתי לוקחת כל כך קשה את ההתעלמות מהיום הזה, לאדם הפשוט באירופה אין מושג מה החליט האו"ם וזה לא עומד בסדר העדיפויות שלו. ימי זכרון שנקבעים "מלמעלה" מלווים לא פעם במלאכותיות שאירופה מנסה מאוד להמלט ממנה. בשבילי, כאן בהמבורג, מספיק לפגוש אישה מבוגרת אחת שסיפרה לי שהיא מימנה שטולפרשטיינה, גם מספיק לי לפגוש סטודנט צעיר שבחופש האחרון נסע לביקור לימודי באושוויץ (הוא גם יכל לנסוע למיורקה או איביזה). ולא, הוא לא יהודי. זה הזכרון האמיתי, ביום יום, בחיים של האנשים הפשוטים ולא בטקסים מטעם ממשלות.

דוריאן שלום

את צודקת, אנחנו אבל דיי מתרעמים בעיקר על חוסר ההתיחסות אצלנו. אף אחד לא מצפה ליום שואה 2, אלה להתיחסות מינימאלית. לפני שבוע שבועיים בדיוק דנו בעניין הזה בעקבות כתבה שהביאה ענת על רמת הידע של צעירי בריטניה. גם לדעתי החשיבות היא בדברים הקטנים והיום יומיים. ובהזדמנות זו אספר משהו קטנטן מהיום, לפני שעה.... קיבלתי " בירושה" מיקסר,המכשיר היה צריך ללכת לשיפוץ אז החלטתי לנקות אותו מעט, הוא שכב שנים בארון, בעודי מנקה אותו, הצצתי לו בתחתית וגיליתי את ה - " מייד אין ג'רמני". נפרדתי ממנו יפה לשלום בידיעה שגם אם אחליט להשתמש בו, בכל פעם יהיו לי ייסורי מצפון, אז עדיף שמישהו אחר יהנה ממנו לפחות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מאד מכבדת רגישויות של אנשים אבל הסיפור הקטן שלך, עורר בי רצון לספר לך על אמא שלי. אמא שלי היא ניצולת שואה. בראשית שנות ה-60, כשאבא שלי עבד כנציג סוכנות ידיעות בנמל התעופה, הוא פגש שם בחור צעיר, מתנדב של ארגון 'אות הכפרה' (ארגון גרמני, ששולח צעירים להתנדב בארצות שסבלו מהנאצים). אחרי שיחה איתו (אבי יליד גרמניה, ברח עם הוריו בסוף 38'), הזמין אותו לביתנו. כשטילפן לאמא, היא אמרה לו: אין לי דבר נגד הבחור. הוא לא נולד אז, ובכ"ז מרגיש צורך להתנדב כאן. אבל פשוט לא אוכל לישון בידיעה שגרמני נמצא באותו בית עם הילדות שלי. אקח אותן לאמי ואתה תארח אותו כאן. מובן שאבא התנצל בפני הבחור ולא הביאו לביתנו. חלפו שנים. אביה של חברת ילדות קרובה, שחיה בגרמניה, נפטר. בהלוייתו בירושליים, הן התחבקו, אחרי שנים של נתק בגלל שאמא לא יכלה לסלוח לה שהיא בוחרת לחיות שם. שנים אחדות אח"כ, אפילו הסכימה לבוא לבקרה בביתה בגרמניה. לא היה לה קל, אבל חרמות אינן דרכה. עברו עוד שנים. בחילופי מורים, הכירו הוריי זוג מורים גרמנים, שהיו להם לידידים קרובים, ומאוחר יותר, אפילו התארחו בביתם בגרמניה מספר שבועות. השנים המשיכו לחלוף, ואיתן המשיך התהליך העמוק שהתחולל בנפשה. כשאמרתי לה שיש לי חבר גרמני, בכתה. גם אני. אבל כשהגעתי איתו לארץ, ואנחנו נשואים, וברחמי בננו, קיבלה אותו בחיבוק חם. הוא בן משפחה, אהוב ככל בן משפחה אחר. חרמות ופסילת אנשים ועמים שלמים, הן לא רק בניגוד לטבעה של אמא, אלא גם אינם מתיישבים עם השיעור שאנחנו בחרנו ללמוד מהשואה. כמובן שכל אדם רשאי לבחור לו את השיעור שהוא ילמד.

כל הכבוד לאמא שלך

על היכולת שלה לעבור תהליכים מרככים, על הגמישות שלא הלכה לה לאיבוד שם, אלא התפתחה כאן עם השנים. ברשותך אעביר לינק לסיפורך לפורום התמיכה של בני הדור השני. זה נושא שעסקנו בו לא פעם בפורום לדורותיו. תודה מיכל - נגה כוכבית מנהלת פורום שואה-דור שני-תמיכה

סליחה??!!

הכנסת מילים לפי ואני מאוד כועסת. אני לא חושבת שמעולם כתבתי את המילה הזו בפורום( כועסת ). מעולם לא החרמתי אף בן אדם !!! יש לי חברים גרמניים ואני בקשר יום יומי איתם, הם מוזמנים בכל שעה לביתי ורצויים ביותר.אני עושה הרבה למען קרוב הלבבות ובכלל הסברה בנוגע לישראל בארגון שבו אני חברה. גם משפחתי ארחה בחור במסגרת חילופי נוער וכו.... הבחירה לא להשתמש במוצרים תוצרת גרמניה היא " הדבר הקטן " שאני בוחרת לעשות כדי לזכור תמיד את משפחתי ועמי. אני לא מנסה לשכנע אף אחד לנהוג כמוני ואינני מפיצה את הבשורה. (הפורום האינטימי הזה הוא מקום רלוונטי מבחינתי ודייריו הקבועים מכירים אותי כבר ויעידו שכך הדבר).אין לאף אחד זכות לשפוט או לבקר וזה מה שהשתמע מדברייך , אשמח לדעת שפרשתי אותם לא נכון. בקשר לסיפור של אמך, אני מורידה את הכובע בפניה ויודעת שהיא נזקקה לתעצומות נפש רבות בחייה.אישה אמציה ללא ספק. מעבר לכך, אינני מוצאת שום מקום להשוואה או צורך להוכיח אותי על דעותי. כולנו פה לשתף והפורום הזה הוא המקום האחרון שבו כדאי לשפוט אחרים.

OK דיוק

יתכן שתגובתי היתה נסערת, בכל אופן זה מה שהשתמע מדברייך, בכל מקרה לא היתה כוונה לתקוף, ברור שלא, רק אני מקווה שלא באמת התכוונת לרמוז כלפי . בכל אופן, הנושא רגיש לכולנו. עמכם הסליחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo24.gif פתחתי דבריי בכך שאני מכבדת רגישויות של אנשים, וסיימתי אותם בכך שכל אדם רשאי לבחור את לקחיו. אני מתנצלת אם לא היה די בכך, כדי להבהיר שאינני מוכיחה אותך (מי אני בכלל שאוכיח מישהו על רגשותיו?) דבריי היו תגובה (מן הסתם רגשית) על מה שכתבת כאן למעלה, וגם במקום אחר (שאינך מעלה על דעתך לנסוע לביקור גומלין בגרמניה). יש בכך מידה כלשהי של החרמה, שזכותך הטבעית וההיסטורית לנקוט בה, אבל לי, שנתקלה לא אחת בתגובות עוינות כלפי גרמנים באשר הם גרמנים, ונושאת את כל המטען המסובך שאני נושאת, יש רגישות (אולי רבה מדיי) בעניין זה. שוב- התנצלותי הכנה, שיפוטיות אינה דרכי. לא רק כי אינני מרגישה שיש לי או למישהו זכות לכך, אלא זה גם ממש לא נראה לי חכם, מועיל או מעניין. הרבה יותר מעניין אותי להבין אנשים.

טקס יום השואה הבינ' בגרמניה

הועבר אלי כעת מייל על טקס שנערך אתמול בגרמניה לציון יום השואה הבנלאומי 27 בינואר 2007. הדובר בתמונה, מר רודולף חזלנסקי, נשלח לאנגליה ב- 1939, אימו נרצחה בשואה, ואת אביו ניצול שואה פגש בשנת 1946. Mr Rudolf Ceslanski´s mother (Ceslanski Betti) was murderd at Stutthof. He was born in 1933 and was sent to England in 1939. So he could survive. He met his father in 1946, who had survived several concentration camps. Gedenkveranstaltung anlässlich der Befreiung des KZs Auschwitz am 27. Jan. 1945 in Nürnberg-Langwasser, Annette-Kolb-Str. 63, FCL-Gemeindezentrum Herr Rudolf Ceslanski, Nürnberg spricht zum Thema "Holocaust-Leugnern ins Stammbuch geschrieben" Der Nürnberger Bürger Rudolf Ceslanki berichtet über das Schicksal seiner Mutter und seines Vaters und seiner Rettung vor der Vernichtung durch die Nazis .... Musikalische Umrahmung Frau Julia Tibulschi: Eintritt ist frei, Spenden für das vom Arbeitskreis unterstützte Wasserprojekt "Nahal Oz sind willkommen.

למעלה