תמיר
יש בדברים שלך נימה של עצבנות על דברי אבל כל מה שאני מנסה זה להסביר לך את דעתי, ואני משתמש בהומור, בין אם הוא מצחיק ובין אם הוא לא, כי כזה אני, אנא קבל את הכתיבה שלי כמו שהיא. מעולם לא אמרתי שאין אלוהים, אתה מוציא את דברי מהקשרם. אמרתי שכל אדם הוא אלוהים של עצמו, כך גם אני האלוהים של עצמי. היטלר ראה את עצמו אלוהים וגם כך מאמיניו, הדפוקים, ראו בו אלוהים. עכשיו בוא ותסביר לי, לא הבנתי... מה הקשר למה שכתבתי? כשהגבתי לך בכתב על הוידאו שלך, הייתי ענייני והתייחסתי אך ורק לדברים שאמרת לי, על כל דבר שאמרת לי התייחסתי לחוד.. אתה פשוט לא מתייחס לשום דבר ממה שאמרתי, אתה מתחמק למקומות אחרים ומוסיף להוכיח לי שלא קראת את מה שכתבתי עד הסוף ובעיון.. אבל עזוב, אני אגיב בכל זאת על מה שענית לי, בצורה עניינית לגבי כל נקודה, אשמח אם תעשה כך גם אתה. ***לגבי הקומיקאי, כן, אני מסכים איתו. עשרת הדיברות נכתבו (שוב אני אומר) על ידי אנשים חכמים מאוד, שהיו אז בעת העתיקה, והפיצו אותן לעם בשביל להשליט סדר. כבד את אביך ואמך זו כבר מזמן מצווה שעבר זמנה. כבוד צריך להרוויח, הורה טוב גם יקבל כבוד מבניו, בלי שום צורך בדיבר שיכריח אותם. אתה טוען שאבא שמתעלל בילדיו צריך לקבל מהם כבוד רק בגלל המצווה היהודית? אתה טוען שאמא שמתעללת בביתה באלימות פיזית ונפשית צריכה לקבל כבוד מביתה בגלל הדיבר הזה? אתה לא ירדת לסוף דעתי. אתה הבנת ממה שאמרתי שלדעתי, הדיברות מיותרות ולא צריכות להתקיים. אני מעולם לא אמרתי את זה. אני טוען שהדיברות נכתבו כדי להשליט סדר, שיהיה ברור לאנשים בורים מה טוב ומה רע. אני לא טוען שאסור לקיים את המצוות, להיפך! אני דוקא מאד מסכים עם רוב הדיברות ומאמין כי צריך לקיים אותן בכל מחיר (את חלקן). אני טוען שכיום, עשרת הדיברות מיותרות, כי העולם אימץ לעצמו את הדיברות האלה כבר והנחיל לתוך מוחו את כל הדיברות. במדינות מתקדמות הנחילו את החוקים לתוך חוקי המדינה, הורים כיום מחנכים את ילדיהם לא לגנוב, לא להרוג, לא להלבין פניו של אחר בפני רבים - וכל החינוך הזה לא חייב כבר שימוש בתורה ובעשרת הדיברות. ההורים שלי חינכו אותי שאסור לגנוב או לרצוח בלי שום שימוש בלוחות הברית! מאוחר יותר למדתי על לוחות הברית בבית הספר היסודי בשיעורי תנ"ך, מה שמביא אותי לנושא הבא: *** תשמע, הציון שלך בתנ"ך, בתעודת הבגרות, רק מוכיח שלא הקשבת בשיעורי תנ"ך. בשיעורי תנ"ך מספרים בגילאים צעירים את הסיפורים כפי שהם, ללא רוחניות, נכון. אבל התוכניות הלימודיות בתיכונים מכניסות את התלמיד לנבכי המילים, הפרשנויות והמשמעויות של כל דבר הנעשה בספר. אני זוכר שבאחד משיעורי התנ"ך שהיו לי בכיתה י', היה שיעור שלם על המשפט "לא תאכל גדי בחלב אמו", נכנסנו לנבחי המשפט, למילים שבאו לפניו ולאחריו, ראינו מה המילה החוזרת באותו הפרק, ראינו פרשנויות שלו מכל מני כיוונים, עבדנו על כל מילה במשפט לחוד. *** אל תשווה את הרפואה המודרנית ללמידת תורה. לעשות דוקטורט במשך שבע שנים ויותר, ולאחר מכן ללכת ולהשתמש במידע הזה לרפא חולים, לא קשור בכלל ללמידת תורה. מה אתה חושב? שמי שלומד תורה יעזור לי בשלב מסויים? לא, הם לא יעזרו לי. הם אולי יעזרו לעצמם. אין שום סיבה שהמיסים שאני משלם למדינה ילכו אל אנשים שיושבים כל היום בבית וקוראים בספר. אני רוצה שהם יתגייסו לצבא, ילכו לעבוד, או שיעופו לאיזה ג'ונגל פרימיטיבי שם אין חוקים והם יוכלו לחיות איך שבא להם. שילמדו תורה בערב או אחר הצהריים, זה מספיק. **** לגבי הטמטום השורר כיום בעולם, המצב הזה לא נובע מאי-שמירה על המסורת. זה תירוץ עלוב. הסיבה האמיתית היא שכל החכמים כבר מתו. בעולם שלנו התגלו "חכמים" חדשים, המנסים להתחקות אחרי החכמים העתיקים, אבל חכמתם היא לא חכמה. היא טיפשות. הטיפשים מנסים (המצליחים) להשריש את הטיפשות בכל האנשים, הם אומרים משפטים על דוכן הכנסת, הם כותבים מאמרים מפגרים בעיתונים חרדיים - וכמו שכבר אמרתי, החכמים האמיתיים מתהפכים בקברם. החילוניות הביאה לעולם שפע והתקדמות במשך 20 שנים, התקדמות כזו שהדת לא הביאה ב2000 השנים האחרונות. כיום, במקום לזרום עם ההתקדמות הזאת ולנצל אותה לטובת הכלל, הדת דוחה את ההתקדמות ומבקשת לחזור לימי הביניים. הסיבה היחידה היא שאנשי הדת מאוכזבים שההתקדמות באה מתוך הזרם החילוני, ולא מתוכה. לא "נס" דתי יצר את היכולת של האדם לשלוט בחשמל, לא נס דתי הוא שהביא את האינטרנט להמונים. מי שהביא את כל אלו - הוא המוחות המבריקים של כמה חילוניים טובים. אנשי הדת לא יכלו לשאת את העובדה שההתקדמות המטורפת הזאת באה מהחילוניים. הספקנו לעשות ב20 שנים את מה שהדת לא עשתה ב2000 שנים. איך ייתכן הדבר?! ***לגבי השאלה למה אני לא הולך עירום? כי מדובר בנורמה חברתית. אם תועיל בטובך לגשת לחוף נודיסטים, אני מבטיח לך שתרגיש בנוח ללכת עירום, כאשר כולם עירומים לצידך. ככה זה. אני לובש בגדים כדי שלא יראו לי את הבולבול. ההסתרה הזאת לא באה כי חוה אכלה את התפוח, ההסתרה הזאת באה מנורמה חברתית שמקובלת עוד מימי האדם הקדמון. (האדם הקדמון ראה שהחיות מלאות בפרווה, ורק הוא היה עם גוף יחסית חלק, אז הוא לקח לאותן החיות את הפרווה ומאז הנורמה החברתית ללבוש בגדים. *** לגבי הטלוויזיה, האלוהים שלי. אתה שוכח להתחשב בעובדה מאוד חשובה. יש אנשים שעושים טלוויזיה. הם אלו שמספקים תכנים, הם אלו שמספקים ציצי. אנשי הדת (כמו שכבר ציינתי) מחרימים את כל המדיה הזאת, (מתוך אכזבה שהטכנולוגיה האדירה הזאת לא באה מהם) ולכן מי שעושה טלוויזיה וציצי הוא האדם החילוני. הנה אני אומר לך מה שאני אומר לפציפיסטים שלא מוכנים לעשות צבא כי הם שמאלנים קיצוניים: יש לך בעיה? רוצה להשפיע ולשנות משהו? תכנס לתוך המערכת ותשנה בעצמך. בא לך לשנות את האופנה? כנס לטלוויזיה ותעשה תוכניות יותר טובות (בלי ציצי). לא מאוחר מדי, האפנה משתנה כל הזמן, כל אידיוט יכול לשנות אותה, ובטח שגם אנשי הדת יכולים, אם רק יכנסו לתחום. המשיכו להחרים את המדיה הזאת - ותראו מי שולט בה ואיך היא נראית. בברכה עמי