סקר: עם או בלי גרביים/נעלי בית

Iris-1

New member
סקר: עם או בלי גרביים/נעלי בית

איך הילדים שלכם מסתובבים בבית אחרי שהם חוזרים מבית הספר/גן או בכלל כשהם קמים מהמיטה? ואני מתכוונת גם ללכת יחף. והאם זה עקרוני להתעקש בנושא של נעילת משהו על הרגל ולא חשוב מה?

לאה_מ

New member
איך שהם רוצים.

אני שונאת נעלים. בדרך כלל אני יחפה בבית. אם ממש קר, אני גורבת גרביים. שירה בדיוק כמוני - ברגע שהיא מגיעה הביתה, היא חולצת נעליים (ובדרך כלל גם מורידה גרביים). עומר מרחף. הוא לא יחלוץ נעלים עד שלא תהיה לו סיבה, וגם לא ינעל עד שלא תהיה לו סיבה. ואורי - מכיוון שאני עדיין מחליטה בשבילו, הוא בדרך כלל בגרביים "נגד החלקה". אצלנו בבית יש רצפת עץ בחדר הילדים ובחדר המשחקים ורצפת שומשום בסלון / מטבח / פינת אוכל, כך שטמפרטורת הרצפה לא אחידה בכל הבית.

keren1

New member
כשאנחנו מגיעים הביתה אני חולצת

לעצמי נעליים ונשארת בגרביים. לתאומים בני השנה וחצי אני שמה נעלי בית (למרות שמתן תמיד מוריד נעל אחת וגרב אחת. ונשאר חצי חצי. מעניין למה?) דניאל בת 3.5 מורידה נעליים ומעדיפה גרביים ולפעמים בא לא נעלי בית.

רותי ע

New member
לקח לי המון זמן וסבל..

(לפחות לפולניה שבי) עד שהבנתי שאם הוא רוצה ללכת יחף-לתת לו. מאז הפסקתי להילחם בו בנושא הזה והחיים הרבה יותר קלים. עכשיו רק צריך לחנך את...אבא שללכת יחף זה לא נורא

זהו בדיוק. עכשיו המלחמה היא עם אבא

שלה, שכל ערב אומר לי כמה זה נורא שאני נותנת לה להיות יחפה, ופלא שהיא לא מקוררת עדיין, טפו*3.

גם אני באותו מצב

אם כי אני דור שני שלא דורש נעלים (אמא שלי כבר הרימה ידים). איתי מהר מאוד קלט שאני לא מכריחה, אז אחרי שיובל מנעיל לו נעלים, הוא בא אלי לחלוץ לו. ולמשפחתון, אני מביאה אות עם נעלים בשקית, כי היא ממש לא מסוגלת לסבול אתזה. אבל ראו זה פלא. ביומיים האחרונים שממש קר, הוא מביא לי את הגרביים והנעלים. כנראה שעכשיו באמת קר לו.

תמיד לפחות עם גרביים, מבחירה שלה

יובל לא אוהבת את נעלי הבית עם הריצ´רץ´ אז קניתי לה נעליים כמו של זקנים, כאלה פתוחות מאחורה ומרופדות (במידה שלה כמובן) והיא ממש אוהבת אותן. מיכל עם גרביים ותמיד מורידה נעליים (נעלי תינוק כאלה, של שילב מבד, לא ממש נעליים).

anat30g

New member
תלוי מי...

הגדולים הולכים עם גרבים... הם בעצמם גורבים שקר להם... הקטנים תמיד מנסים להוריד... גם נעלי בית הם מורידים - אז קניתי להם נעלי בד (כמו קאדס) עם סולית גומי ושרוכים שאני קושרת ואז הם לא מצליחים להוריד... עם הנעלים האלה הם מסתובבים רק בבית - ואנחנו מתיחסים אליהם כאל נעלי בית. ענת

Iris-1

New member
סיכום - כבר מזמן הבנתי שבנושא הזה

אין טעם להלחם ואני זורמת פחות או יותר עם הילדים. רק כשהם חולות אני לא רוצה שהקור של הרצפה יעבור לגוף ויעשה לי אותן קפואות אז אני מתעקשת. אבל באמת איך מחנכים את החמות/אמא שלי שקונה להן כל הזמן נעלי בית וגרביים שאצלנו מה לעשות כולם הולכים יחף וזה לא נורא. אפילו הבאתי לה פעם כתבה שתקרא שחיידקים לא מקבלים מהרצפה והקור לא עושה כלום והן בשלהן. יש לכן טיפים לזה? אני כבר השתכללתי ולא עונה להן. אני אומרת שיתעקשו והן לא מצליחות. וככה עוברות להן השנים אצלנו.

למעלה