סקר - פנסיונר מתנדב בגן ילדים?

Maggi10

New member
חשוב לי רק להבהיר

שלמרות התגובה שלי למעלה, בשום אופן לא הייתי מבקשת מהגננת להוציא אותו מהגן.כן הייתי מבקשת לדעת מיהו ומהו ומהן הנסיבות שהובילו אותו להתנדב בגן אבל אם התשובות היו מניחות את דעתי בזה זה היה נגמר.לא הייתי רוצה לפגוע באדם מבוגר ולמנוע ממנו תעסוקה שגורמת לו סיפוק ואושר.

אימולדה

New member
זה שיש לו אישור מהמשטרה

רק אומר שאין לו רישום פלילי. אז קודם כל יש עבריינים בעיקר בנושאים כאלה בלי רישום פלילי. דבר שני, אני מניחה שמדובר במשו פחות קריטי ולא מדובר בעבריין חס וחלילה , אלא רק באדם שמחפש את עצמו, וזה עדיין לא מתאים בכלל, אולי לפני שהגבול של החלפה נחצה אבל וואט דה באק? כאילו אין לך היגיון בריא לדעת לא להחליף ולא לאף אחד שם.. יש גבול להכלה ולפתיחות ולילדים שלכם אין אפשרות להגיד מתי משהו מוזר להם, ותהיי בטוחה שזה מוזר אם זה מוזר לך, אפילו ההרגשה שזה מוזר לפי התגובה הספונטנית ואין לי ספק שהייתה מאופקת, שלך.
ואין להם את היכולת להגיד מה הם לא רוצים שייעשו להם כי כל מבוגר הוא מבחינתם סמכות. בכל מקרה הם חסרי אונים, כל הכבוד לאיש הזה שמחפש משמעות אבל הייתה פה פאשלה ושימשיך לחפש במקום אחר.

עונה- בלתק

האמת שלא בטוחה שהייתי אוהבת, בטח לא בגן פרטי שלא בטוח זה מוסדר וכו'.
כן הייתי מבררת עם מנהלת הגן מיהו ומבקשת שיציג למנהלת הגן תעודת יושר. זה מקובל מאד שגברים צריכים להוציא תעודות יושר כשהם באים במגע עם ילדים.

לי לא היה מפריע בכלל

ונשמע לי אפילו מצויין.
מה שכן- לא חושבת שהוא אמור להתעסק בהחלפות בגדים.
ובהחלט מצפה להיות מיודעת על כך מהגננת (על כל אדם שנכנס לצוות הגן בלי קשר למגדר)

pucherita

New member
אז רק היית מבקשת מהגננת שהוא ספציפית לא יחליף לילד?

אני מניחה שזה נשמע לך מצויין בשביל להראות לילדים שגננת זה לא רק אישה וכל העניין המגדרי?

כן. כלומר- לדעתי זה לא בהגדרת התפקיד שלו בכל מקרה

ואם זה לא ברור לצוות אז כדאי להבהיר את זה.
נהדר שיש דמות "סבאית" שמתנדבת בגן, ואם זה גבר זה נהדר עוד יותר
כי זה מרחיב קצת את מגוון הדמויות שהם מכירים ונותן חשיפה לתכנים אחרים, נקודת מבט שונה וכו.

יהלום29

New member
לבקש להמנע מהחלפה ושירותים

אצלנו הכניסו השנה גנן לגן. ובעקרון אין לי בעיה, זה אפילו נחמד שיש גם דמות גברית.
אבל לא לוקחת סיכונים, וביקשתי שלא ילווה לשירותים.

kramerkaren

New member
לנו יש סבא גן וסבא גן,

שמגיעים (בנפרד) פעם בשבוע.
בעיני זה מבורך, והילדים מרוויחים מזה המון.
אבל
הפעילות איתם היא רק בחלל המרכזי של הגן או בחצר, תמיד עם עוד ילדים ומבוגרים מסביב. מבחינתי - לא, לאף אחד חוץ מלצוות אסור לגעת בילד, בטח לא להפשיט\לחתל\לנגב. ממש לא, וזה היה מאד מפריע לי אם כן. אגב, גם כשסבא גן בחוץ בגינה עם קבוצת ילדים, הדלת פתוחה והגננת ת מיד רואה אותו.

pucherita

New member
הוא נמצא בגן באופן קבוע

לפני כן לא שמתי לב לזה, אבל מאז שהנושא עלה למודעות שלי, ראיתי אותו בגן בבוקר ואחה"צ שאני באה לאיסוף כבר 3 ימים רצוף...
&nbsp

מהי תגובת ההורים האחרים?

הם מודעים למתנדב ולפנסיונר?
מישהו [לא ברור מי]קיבל אותם לעבודה,כי הם חייבים בביטוח במקום העבודה.
חייבת להיות הגדרת תפקיד לשניהם=מה הם עושים בגן.
וברור שהגננת מחוייבת לתת דין וחשבון להורים !

pucherita

New member
אני לא יודעת..לא מכירה עדין

פגישת ההורים לקראת שנה הבאה היא שבוע הבא (עכשיו זה קייטנה).
אני מכירה אישית רק זוג הורים אחד, הם לא היו מודעים לכך עד שאני גיליתי זאת,ולהם זה מאוד מאוד מפריע.

אצלנו בגן היה גנן

ובחלק מהזמן גם סייע מחליף. הנוכחות הגברית בצוות הייתה מאוד משמעותית בעיני בגן. אבל בשני המקרים ידענו מי הם ומה הם ולמה הם נמצאים שם. זו לא הייתה נוכחות מקרית של מישהו מקרי שלא יודעים עליו דבר.
בשכונה שלנו יש מטפל גבר, שמטפל בילדה קטנה מאז שהייתה תינוקת כבר כמה שנים. זה נדיר, אבל קיים ואפשרי.

לעניין הפדופיליה, את בוודאי יודעת שאין תעודת ביטוח נגדה גם עם נשים ואפילו עם בני משפחה.

משוום כך הייתי עושה כל שביכולתי כדי לקבל דין וחשבון מהגננת (או מנהלת הגן) על האיש, איך הגיע, מה תפקידו וכיוב'. אין טעם לעשות מזה עניין לפני שמבררים את הסיטואציה והרקע. אולי תגלי שזה בן משפחה של הגננת והוא נמצא שם כדי להקריא סיפורים ולהשגיח בזמן הפעילות, ואז לדעתי זה לא רק אפשרי, אלא אפילו מבורך.

pucherita

New member
זה לא בן משפחה..

דיברתי איתה על זה חמש דק' בבוקר (אחרי שהילד סיפר לי ש'אבא של ילדה החליף לו בגדים') אז לא ממש קיבלתי הרבה מידע, פרט לכך שהוא עובד צה"ל לשעבר שמתנדב, משהו כזה.
&nbsp

אין שום מניעה להעסקת גבר בגן=אבל...

1.צריך להגדיר מראש תפקידים=מה כן ומה לא!
2.עליו להציג למעסיק [לא להורים] תעודת יושר ממשטרת ישראל.
3.מחובתה של בעלת הגן ליידע את ההורים,גם אם זה מתנדב!
ויכול להיות שהגננת פעלה נכון=רק שלך אין את כל הנתונים.
הצעה ידידותית=שוחחי איתה בגלוי:)

הוא לא עובד אלא מתנדב

ולכן, מהותית נראה לי שונה. דבר שני, הבאת קישור מלפני 4 שנים, אני מאד מקווה שדברים ישתנו או לא נכונים כשמדובר בגבר שבא במגע עם ילדים. אני יודעת שהשומר במתחם הגנים שלנו קיבל הוראה מהממונים עליו לבקש תעודת יושר מכל גבר שנכנס לשטח המתחם שאינו הורה. זה אומר שכל ספק שמגיע אלינו באופן קבוע, צריך להראות לו בתחילת שנה אישור כזה. מי שלא מקפיד על כך, הוא פשוט מלווה אותו בזמן שהותו.

לא מפריע אפילו מבורך אבל

הייתי מבקשת מהגגנת שהוא לא יחליף לבן שלי (אם מרגיש לך לא נוח)

ramit4

New member
מזכיר לי נשכחות מהגן שלי

היה לנו את סבא שמואל, חביב פנסיונר, נראה לא מזיק.
אבל היה כן נוגע ומלטף.
אני סיפרתי לאמא שלי והיא תמיד מאוד מתגאה בזה שהיא הפכה את הגן והעירייה וכמובן שאחרי יומיים הוא כבר לא היה שם....

מודה שמבינה אותך.

פריZמה

New member
מי שראויה לגאוה זו את

ילדים לא מספרים. מקווה בשבילך שגם היום את מחוברת לעצמך באותה רמה

ramit4

New member
מחוברת ומחנכת גם את ילדיי לחיבור כזה

ובעיקר לזה שאם משהו לא נעים, תמיד לבוא לספר לאמא...

למעלה