סקר צרכי היתום בפורום מאבק האלמנות

סקר צרכי היתום בפורום מאבק האלמנות

את מאבק אלמנות צה''ל החליט לערוך סקר עבורנו יתומי צה''ל- אנו מברכים על כך - קישור לאתר: http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=438&depart_id=16736 יתומים שמעוניינים להשתתף מוזמנים לענות על שאלות אלו לאיילה 111: ''בניית סקר מתבצעת במספר שלבים: 1. הכנת השאלה ("מה הצרכים והציפיות של יתומי צה"ל הבוגרים", במקרה שלנו). 2. הכנת עד 10 תשובות המוצגות בסקר 3. פירסום הסקר באתר השלב הראשון מוגדר, השלב השלישי פשוט מאד לביצוע. השלב השני, של בניית סדרת התשובות שיתנו לסקר משמעות, הוא השלב עם החשיבה. לצערי, אין לי תשובות מוכנות, וכאן ביקשתי את עזרתך ואת עזרת הגולשים באתר - ושאלתי, כמה פעמים, מהם הצרכים של יתומי צה"ל הבוגרים ומהן הציפיות שלהם ממשרד הבטחון ומארגון אלמנות צה"ל. מטרת השאלה היתה לבנות את התשובות אשר יוצעו בסקר (וכמובן להבין לעומק, באמת ובתמים מהם אותם צרכים שעליהם אתם מדברים). עד עכשיו לא קיבלתי תשובות, אולם אני עדיין ממתינה בסבלנות. כשיהיו תשובות, אבנה מהן את רשימת התשובות לסקר, וכולם יוכלו להצביע. התשובה הברורה היחידה שעלתה כאן היא הסרת גיל 30 כחסם לקבלת שירותים והטבות שכבר מוגדרות בחוק - ועל זה בעצם כולם מסכימים.איילה 111'' חשוב שתשתתפו.....יואב השובב

No name for now

New member
מה הן יעשו עם התוצאות האלה?

בסיכומו של עניין הסקר אינו מייצג, האם מתוכננת פנייה גורפת ליתומי צה"ל? אני אשמח לדעת: האם יש בידיהן נתונים ממחקרים על שיקומם של יתומי צה"ל? מה הן התוכניות שלהן בנוגע לשיקום יתומי צה"ל?

נראה לי שהן לא יודעות מה הן רוצות

ולכן פתחו אפשרות לסקר..חוץ מעוד יתום אחד לא ראיתי שם אף יתום אחר. בינתיים הן מזכירות לי את הפורום האומלל שנסגרת לאלמנות לפני שנים בynet בגלל ההשמצות שהחברות של פנינה השמיצו. בקיצור חבל על הזמן.

צודק

עשיתי כבר כמה וכמה סקרי אינטרנט (בעיקר בנושאי כדורגל), וזה באמת שעשוע נחמד. אבל זה ממש לא משהו שניתן להתייחס אליו ברצינות. בעיקר לא אם מקבלים כמה עשרות תשובות בודדות. מעבר לכך, עיינתי בפורום, ונמלטתי כל עוד נפשי בי. מצטער, אבל אין לי מה לחפש בפורום שבו מתייחסים אלי במילים אלו: ילד לא תמיד מבין, או יכול להבין מדוע אמא אומרת לו "לא". גם הנימוקים שלה, הנובעים מתוך התנסותה בחיים - ראייתה את הנולד, ויותר מכך, מתוך רצונה העז להגן עליו (כדבריך), מביאים אותו לידי כעס. ... הקטע היפה הוא שהדברים הללו נאמרו בתשובה לשאלה של מישהי שהיא יותר צעירה ממני.

כתבתי להן שהן מתנשאות אין שם הבנת ה

נקרא...כמה טוב שבאנו הביתה...מה עם אריק איינשטיין...לפחות נדבר על מוסיקה וכדורגל. אגב= מתי יש לנו כנס או התכנסות?

בקשר למפגש ואסיפה תשובה לשאלה

ועד העמותה מתכנס ביום שלישי הקרוב- אחד הנושאים על סדר היום הוא מפגש של חברי וחברות הארגון.

No name for now

New member
פורום הוא במה חופשית לדעות

אתה גם צריך לזכור שפה אנחנו ברובינו המוחלט יתומים בגירים, שם יכולות להיות גם אמהות לילדים קטנים, בוא נשתדל לא להתערב באיך הן מחנכות את ילדיהן כי זה לא נושא הפורום הזה או הפורום ההוא.

נכון, אבל...

ההתייחסות הזאת באה בעקבות הדברים שהם קראו כאן, והדרישה שהועלתה מכאן. כלומר ההתייחסות המצוטטת לא באה בעקבות דרישה של ילדים בני 8 או אפילו 16 לעצמאות, אלא בעקבות הדרישה שלנו (וככל הנראה בעיקר בעקבות מה שאני כתבתי). מצד אחד הן רוצות שיתוף פעולה, מצד שני הן מתעקשות להתייחס אלינו כאל ילדים קטנים שלא מבינים שום דבר גם כשאנחנו כבר בתוך העשור הרביעי והחמישי לחיינו. מצטער, זה לא יעבוד ככה. שיתוף פעולה יכול להתקיים רק על בסיס של כבוד הדדי, והקשבה הדדית - לא מתוך התנשאות. אח"כ הן עוד אומרות שאני מגרש. אז אני מבהיר כאן עכשיו בפעם הבאמת אחרונה: כשאני אומר "צריך ארגונים נפרדים שישתפו פעולה כאשר זה מתאים" אני מתכוון בדיוק לזה: ארגונים נפרדים, שישתפו פעולה כאשר זה מתאים, ולא ישתפו פעולה כשזה לא מתאים. כשאני אומר: "אתן אורחות פה. נא להתנהג בנימוס ולכבד את בעלי המקום". אני מתכוון בדיוק לזה: יש כללי התנהגות גם באינטרנט וכללי התנהגות שונים במקומות שונים באינטרנט. אין דינו של טוקבק ב- NRG או YNET כדין פורום בתפוז, שכשלעצמו הוא יותר חופשי מהפורום כדורגל שאני מנהל, שהוא יותר חופשי מאתרי אינטראנט של חברות מסחריות, וכו' וכו'. כללי נימוס מינימלים נדרשים מכל אחד ובכל מקום. מי שלא עומד בהם, ופוגע באנשים אחרים רק בגלל שהוא מסוכסך עם אמא שלהם, יכול לצפות לתגובות נזעמות. כשאני אומר " ותשדלו להיות כאן קצת פחות. יש לנו גם כמה עניינים פרטיים שאנחנו צריכים לדסקס בלי נוכחותכן" אני מתכוון בדיוק לזה: בדיוק כמו בחיים,אין לי בעיה שאמא שלי תגיע לבקר אותי מידי פעם, אבל היא צריכה סיבה ממש טובה כדי להגיע אלי בשתיים בלילה בלי תאום מראש. מה לעשות? קורה (אפילו לי) שבאותו רגע אני נמצא באמצעו של סטוץ סוער, וזה די מפריע. ככה גם כאן. נחמד שהאמהות מבקרות, ואפילו לדבר איתן על כמה דברים, אבל לא כל הזמן ולא על הכל. אני מקווה שהבהרתי את עצמי, ובכל מקרה, מבחינתי הנושא הזה מיצה את עצמו.

No name for now

New member
OK

חילוקי הדעות הענייניים בהחלט לגיטימיים לדיון, לעדי ולי כמנהלי הפורום אין שום עניין בצנזור דעות שלא עומדות בקנה אחד עם דיעותינו או מדיניות ארגון יתומי צה"ל. אני גם חושבת שפרסום הדעות משרת את יתומי צה"ל. אנא זכרו שאנחנו פורום יתומי צה"ל בתפוז, לא כל מי שקורא ואפילו כותב בפורום הוא בהכרח יתום צה"ל, ואפילו לא חייב להיות בן למשפחה שכולה, כולם חברים בפורום, אני לא יודעת מה זה אורחים ואני גם חושבת שיש הבדל בין ביקור בדירה שלך ב-2 בלילה לכתיבה בפורום בלי לקבל "אישור רשמי" מארגון יתומי צה"ל. לגבי העניין עצמו, כבר כתבתי שיש בעיה עם העובדה שיתומי צה"ל נתפסים כילדים ולא כאנשים מבוגרים חלקם אפילו יותר מבוגרים מאלמנות צה"ל. אני לא מתפלאת שאלמנה צעירה תאמר כאלה דברים כי תדמית היתום עבורה הוא ילדיה הקטנים, עוד 30 שנה היא תחשוב אחרת, אנחנו יכולים לעזור לה להגיע להבנה הזו בפחות מ-30 שנה
. אמא שלי מתייעצת איתי לגבי ענייני הארגון כיוון שהיא מבינה שאני כבר לא ילדה ויש לי דעות משלי (וגם כי היא יודעת שאני בעניינים
).

למעלה