סקר קטן וחשוב לי מאוד

סקר קטן וחשוב לי מאוד

אני מנסה ומנסה ולא מצליחה להבין ואני צריכה את עזרתכן...
אני מחפשת את היתרונות בחוסר שליטה.
אני יודעת שזה נשמע הזוי. אני בן אדם שאוהב להיות בשליטה. בשבוע שעבר קרה לי מקרה בו לא יכולתי להיות בשליטה וזה עירער אותי ממש.
ממש לא ידעתי איך להגיב.
מה שעוד יותר עירער אותי זה שאחרי שזה עבר נשארה לי סוג של טראומה. כלומר לא היתה לי גם שליטה על התגובה בדיעבד.
חשבתי לי שאולי זה היה שיעור בשבילי.
אז אני צריכה את עזרתכם כי אני מנסה ומנסה ולא מוצאת תשובה.
אולי השיעור שלי היה ללמוד להיות פחות בשליטה. ובשביל שאוכל לעשות את זה אני צריכה להבין איזה רווחים יש בלא להיות בשליטה. אני לא מצליחה למצוא. למישהי יש רעיון???

schlomitsmile

Member
מנהל
בטח
זה קצת כמו ההבדל בין לנסוע לחו"ל בטיול מאורגן
לבין לנסוע לבד, בלי שום תכנונים מראש.
הדרך השניה מאפשרת חוויות מדהימות,
שלא יכולנו להעלות על הדעת מראש.
מפגשים, נופים,טעמים וריחות שרק בזכות המקרה הגענו אליהם.
נכון, המחיר הוא בטחון.
יכול להיות מלחיץ להשאר בלי קורת גג ללילה,
או להסתובב בלי מדריך באזור לא מוכר,
בלי שפה משותפת עם המקומיים.
אבל בדיוק משם נולדות החוויות שעושות את החיים חיים

ריטה1

New member
ניסיתי לקחת לעצמי את הדוגמא שנתת

אני בן אדם של פריק קונטרול
צריכה לדעת כל דבר מראש, מתי ובאיזה דקה זה קורה, ועדיף שיגישו לי את זה בטבלת אקסל.
מצד שני לטיול בחו"ל, תמיד אצא לבד, כדי לחוות את המקומות
במיוחד שעם בעלי הכי כייף לטייל בחול כי הוא נווט ממש טוב.
מצליחה מאוד להתחבר למה שעינת אומרת
כשאני מצפה למשהו שיקרה, או כאשר אין לי שליטה על הדברים אני יוצאת מדעתי, למשל כשהייתי בטיפולים, אז בתק' של ההזרקות והבדיקות, שרדתי, בתק' ההמתנה יצאתי מדעתי

schlomitsmile

Member
מנהל
אין ספק שזה קשה בטח כשמדובר במשהו מרכזי כ"כ בחיינו,
שמלבד להיות מוכנים לסבול למען הסיכוי שהוא יקרה
אין לנו בעצם שום השפעה, אין מה לדבר על שליטה,על התממשותו.

בעיניי זה ממצבי הקיצון, שלא צריך להיות פריק-קונטרול
כדי להתחרפן בהם...

בחיי יומיום, נראה לי שלשחרר יכול לא רק לפתוח לנו אפשרויות,
אלא גם להכניס הרבה חמצן לריאות

גם אני

מאוד אוהבת את הסדר שלי ושקורים דברים לא צפויים אני מאבדת את זה בדרך כלל אבל נראה לי שבחול גם בטיול לא מאורגן אני בדכ נהנית. לא נעים לי לומר אבל שנים לא נסעתי. אבל תמיד נסעתי לא מאורגן. כמו שאני פריק קונטרול אני גם לא אוהבת שמארגנים לי טיולים. אוהבת לזרום עם עצמי לבד...

דינהלה1

New member
לא הבנתי איזה מצבים את מתכוונת שאין שליטה?

אני כאם עושה את כל מה שביכולתי כדי שילדיי ימצאו תמיד בסביבה טובה וזה מה שנותן לי את השקט הנפשי. לומר לך שיש תמיד שליטה על הכול וכל הזמן? אין דבר כזה אבל כהורה
יש לי בקרה ואם משהוא לא מסתדר אני נמצאת כדי לדאוג לילדים שלי. קשה לי להתייחס כי אני לא בדיוק מבינה את הסיטואציה שנתקלת בה.

דינהלה1

New member
קראתי שוב מה שכתבת

טעיתי לחושב שהתייחסת לחוסר שליטה לגבי מה שקורה לילדים אבל עכשיו אני מבינה שלא לזה התכוונת אז תשובתי לא כל כך לעניין

מקרים שלא בשליטה

במישורים שונים אני מתכוונת מהקל לכבד:
כשאת לוקחת שליטה על כל עבודות הבית, שאת צריכה לדעת מה קורה בכל חדר בכל דקה, כשאת צריכה לדעת בפירוט מה קורה במסגרות, שאת צריכה לנהל את הזמן של כולם.
אחכ שאת צריכה להחליט לאן הולכים מתי ועם מי? שאת קובעת את מסלול הטיול, שאת מחליטה על הפעילות.
אלה הקלים...
הקשים יותר כשמישהו חולה, כשקורה משהו, שמישהו פוגע במישהו אחר. שוב מהקל לכבד: כשהומורה אמרה משהו שפגע, כשאחד מהילדים במסגרת אמר משהו על הילד שפגע בו, שעשו חרם על הילד שלי, שהיתה תאונה וצריך להתמודד עם מציאות לא רצויה שלא בשליטתך, שמישהו תקף אותך מינית, שמישהו שאת מכירה נפגע בפיגוע, שנולד לך ילד עם צרכים מיוחדים, כל אלה מכוונים גם לסביבה הקרובה כי זה משפיע גם עלינו.
בקיצור אלה המצבים שאני מדברת עליהם.
אני בדרך כלל בן אדם שמאוד אוהב את השליטה בחייו ובשגרה ובסדר של היום והאנשים שמסביבי והפעילויות ודברים כאלה יכולים להוציא אותי מאיזון.
כמובן תלוי באיזה מישור.
אחרי הסקר הזה שעשיתי בקרב מקריי גיליתי שיש גם חסרונות ללהיות בשליטה שלא הייתי מודעת אליהם כמו מתח, עצבנות אם דברים לא קורים כמו שאני רוצה, אכזבה, ואפילו יהירות כי אם אני עושה הכי טוב את זה בעצם אומר שהאחר עושה פחות טוב ממני.
עכשיו המטרה זה גם ליישם.
אני עדיין מאוד אוהבת להיות בשליטה ומאוד קשה לי לשחרר אבל יש מצבים שאי אפשר וקיבלתי כמה מראות חזקות בשבועיים האחרונים...

למעלה