סקר קטן ופשוט

CG ערפדי

New member
צב ...

חיה שמביאה איתה ים (
) של מחלות !

Ph0enix

New member
צב?

צב זה לא דג ומה רע בצבים אני מגדל אחת ואני נוראה גאה באה אממממממ האמת הייתי מגדל כול דג כולם חמודים :) אממממ ולפי דעתי בשביל הדגים עדיף שלא את אלה שקשה לטפל בהם

Suikun

New member
מלבד המחלות, גידול צבים הוא גם אינו

חוקי.
איזה דג לא הייתי רוצה לגדל? דגים בסכנת הכחדה( נדוש?), דגים שנתפסו מהטבע בשיטה הרסנית (הן לגבי הטבע והן לגבי הדג) ודגים שמסוגלים לאכול אך ורק דגים אחרים.

Ph0enix

New member
וואלה????

איך את יודע שזה לו חוקי קניתי אותו בחנות רגילה וקראיתי באתר חייות "פאטנאט" או משהו שאוסר לשחרר אותם בארץ אז ככה שהם לא נלכדו כאן

אורי-

New member
תשובות , בשפע.

החוקיות אולי עכשיו לא כל כך ברורה... הם נחשדו כנושאי סלמונלות , ועדיין ההמלצה היא לחטא ידיים אחרי מגע איתם. נלכדו בטבע - טבע זה לא רק בארץ... קונים בחנות רגילה - לא מוכיח שזה חוקי... תמורת עכסף תוכל למצוא המון דברים. המוכרים מתעלמים מהחוקים... ראיתי גם צב אליגטור או איך שלא קוראים לו , וגם מה שנראה כמו צב רך בחנויות. בארץ , מסתבר , הם כן גדלים בטבע ודוחקים את האוכלוסיה המקומית (הגיעו לשם מאנשים ששחררו אותם שם). המקום האידיאלי לצב (אחרי הנחל בו הוא נולד)- בריכה בגינה.

Ph0enix

New member
מוכר דפוק בעעעעעעעעעע

תודע על המידע אני באמת יתלונן אליו

Suikun

New member
דרך אגב,

מלבד מה שאורי אמר לגבי צבי הים, אסור גם להחזיק צבי יבשה או להביא כאלה מהטבע הבייתה (מה שהמון אנשים עושים). אומנם זה נשמע מוזר, אבל צבי היבשה בישראל גם הם בסכנת הכחדה ממשית, וכבר כמעט ולא ניתן לפגוש אותם בשדות ישראל.

אורי-

New member
רשימה שלי

*** אני , ככלל , משתדל לתת לדגים מרחב גדול ככל האפשר , ולכן באק' פנורמי של מטר הדגים הכי גדולים שיש לי זה מולי מפרש , יש שם גם שני סקלארים שעם הזמן יהיו הגדולים ביותר. שאר הדגים - דגי להקה. עם המון דגים אין לי בעיה עקרונית , אבל הם ימתינו לאק' של לפחות 300 ליטר. הרשימה : דיסקוסים מהטבע. ארואנה - טורף מדהים שמסוגל לזנק באוויר לגובה שבד"כ פי שניים מגובה האק' שלו... זה דג ענקי , בגודל המקסימלי וגם אק' של 2 מטר קטן לו. דולפין - אלא אם כן יהיה לי אק' של מעל מטר וחצי. זה דג שנמכר קטן ובזול , ודי מהר מגיע למימדים שדורשים אק' גדול יותר. כל הדגים שעוברים צביעה!!!!!! טורפים כגון - מורנות. וכמובן כמו שכבר אמרו לפני -
לדגים שנלכדו בטבע (קניה = הזמנת עוד דג כזה) ,
לדגים שזקוקים למזון חי (דגי אבן , לדוגמא).

OZEEVI

New member
פיראנה וקריסטלים

פיראנה בגלל שהיא קטלנית וקריסטלים בגלל שהם צבועים

לובסטר...טעות שעשיתי פעם אחת

ולא אעשה שנית. הוא אומנם נראה מעולה אבל כמעט שוב דבר לא יכול לחיות איתו והוא עושה המון המון המון באלגן באקווריום.

למעלה