סקר קטן להכנסת דברים לפרופורציה:

סקר קטן להכנסת דברים לפרופורציה:

מבין אלו שנכנסים לפורום ונוהגים על קטנוע כבר יותר משנה - לכמה מכם היתה/ו תאונה/ות ? לכמה מכם היתה תאונה בלא מעורבות רכב אחר ? יש בכלל מישהו שנוסע מעל שנה, שלא עבר אף תאונה ? נא לענות כולל פירוט: מספר שנים על קטנוע, מספר תאונות ונזקים שהיו (לגוף ולקטנוע). לא להתיחס לתאונות דו"ג אחרים. יש ניצולים ??? (כאלו שרוכבים מעל שנה שלא נפלו או היו מעורבים בתאונה)

ixmix

New member
8 שנים, תאונה.

8 שנות רכיבה על דו"ג, תאונה אחת - ג'יפ ביצע פרסה על קו לבן מתוך תחנת אוטובוס, בזמן שאוטובוס עמד בתחנה ואני נסעתי בנתיב לאותו כיוון. יצא במהירות, לא השאיר צ'אנס (יצאה, יותר נכון). מיגון מעולה ומלא, נזק מינימלי.

ixmix

New member
אח, השיקום, השיקום...

גיד קרוע בכף יד שמאל כתוצאה מחדירת שבר זכוכית מהפנס של הג'יפ בין זרת וקמיצה ביד ימין ויציאת השבר באיזור שורש כף היד (וכן - זה גרוע כמו שזה נשמע) + פגיעה עצבית בזרת היד. שני ניתוחים, שנה פיזיותרפיה, חצי שנה ריפוי בעיסוק - ואני כמו חדש (רק אני יודע לפני כולם מתי צפויה ירידה בטמפרטורות
)

noel1

New member
אני סוגר שנה ו10 חודשים ללא תאונה

בלי עין הרע

שנה ותשעה חודשים - 3 תאונות

אני נוסע המון על קטנועים: הן כבעלים והן כשליח, במשך שנתיים פחות 3 חודשים. מספר התאונות: 3 תאונה 1 התרחשה בנסיעה איטית מאד, ממש זחילה, ובגלל חוסר עירנות, כשהגעתי לצומת לא שמתי לב לתמרור "תן זכות קדימה" ונכנסתי בדלת מכונית שעברה בה שניה לפני. נזק גופני אין תודה לאל, אך היה נזק לקטנוע שלי ולמכונית שהסתכם ב- 2,300 ש"ח! תאונה 2 הכביש היה מוצף במים ובעת הפניה שמאלה החלקתי עם הקטנוע. פציעה קלה בברך שמאל. פגיעה במזלג. תאונה 3 בחורף האחרון, היה מן יום מלא ברד/שלג. 10 שניות מתחילת הנסיעה וכבר הספקתי להתהפך עם הקטנוע. לא נפגעתי, ההגה התחיל למשוך שמאלה... שתהיה לכולנו שנה טובה ובטיחות בדרכים סעו לאט ובזהירות!

nob

New member
סך כ-3.5 שנים עם הפסקה באמצע.

כ-3 שנים בעבר (עד לפני 3 שנים), הפסקה 3 שנים ועכשיו עוד חצי שנה. נסעתי הרבה בעבר (כ-50.000 ק"מ על קטנוע בנסיעות עירוניות). עכשיו קצת פחות - כ-1000 בחודש, נסיעות פרטיות. ט'פו-ט'פו-ט'פו בינתיים לא היו תאונות/החלקות, משתדל להימנע מהתענוג. בכל זאת רוכב לרוב עם מעיל (בנסיעות מאוד קצרות מסתפק בכפפות בלבד).

Titanium

New member
3 שנים - נאדה (טפו, טפו, טפו).

לפני זה בערך 10 שנים על אופנועים עם כמה החלקות קלות בכביש (ללא נזקים). (הרבה נפילות בשטח, אבל זה לא נחשב).

4 שנים על 50 סמ"ק, 2 תאונות

1. החלקה בכביש רטוב, לא הייתי מיומן בבלימת חירום בכביש רטוב, החלק האחורי של הקטנוע "ברח" לי. נזק לגוף - כלום, לקטנוע - מראות שבורות + שריטות מעטות, לא רציני. 2. כביש מס' 5 קרוב לגלילות. רכב החליט פתאום שהוא משנה לנתיב ימני יותר ללא איתות, בדיוק שאני ממהר לרמזור ועוקף מימין (טעות חמורה שלי). התוצאה, התנגשות הקטנוע בצד החלק הקדמי של הרכב. נזק לגוף - סלטה באוויר, נחיתה על הגב + החלקה כ-7 מטר עד המדרכה. הצילומים הראו שאין שום נזק לעצמות, חוליות, פרקים וכו' (למזלי אני יודע לבלום נפילות כבר שנים
) ועד היום אני 100 אחוז ברוך השם, אבל מההחלקה קיבלתי שיפשוף ענק בגב תחתון כאילו טיגנו אותי. נזק לקטנוע - פלסטיקים שבורים.

בתור מאמן ב-"קוק סול.."

צריכים להיות לך אינסטינגטים של נמר...איך לא שלח את האופנוע וקפצת על גג הרכב הוצאתי את הנהג בחניקה והמשכת לסוע לכפר שלם לקוריאה? סתם

waveslike

New member
10 שנים על אופנועים/קטנועים...

2 תאונות: 1- רכב חתך לי את הנתיב באמצע צומת תוך כדי בלימת חירום- שברתי לו פנס עם הברך והחלקתי, מיגון מלא לחלק העליון(מעיל, חגורת גב, כפפות קסדה) מנע שיפשופים ומכות בחלק התחתון הג'ינס והנעליים הגבוהות מנעו שיפשופים אבל הברך כואבת באושר ובעושר עד עצם היום הזה. 2- בכניסה לחנייה ליד הבית שלי נכנס בי רכב מאחור בזמן שהייתי בעמידה ליד המדרכה, לא היתה נפילה, אבל ישנם כאבי גב (למרות חגורת הגב) שלא היו נעלמים גם עם היית ברכב. כמו כן הייתה החלקה אחת בעת נסיעה ספורטיבית כשכתם שמן בא לבקר לי את הקידמי.

pearlone

New member
עשרשנים ותאונה אחת

בגלל ילד מניאק שעשה עברת תנועה (מזל שזה לא היה עם הקטנוע שלי אלה של העבודה)

מאיהק

New member
on and off 10

שנים- 2 תאונות "רציניות" 1. מישהו יצא בעצור עלי- חבלות שלושה ימיםם מיטה אבל שום דבר רציני 2. מישהו יצא באור אדום ושוב פגע בי בצג- שוב חבלות קלות יומיים מיטה צליעה של שבוע וזהו. באופן מפתיע שתי התאונות קרו באיוזר בני ברק- פרדס כץ - זבוטינסקי- לא יודעת אם מיקרי או לא. בכל מיקרה היום ממרומי השבועיים המחודשים שלי על קטנוע < ןאחרי רישיון לרכב שעשיתי רק בגיל 24 ) אני חושבת שאני נוהגת אחרת קצת, מבינה מה זה אוטו ומה זה נהג של אוטו שרואה קטנוע. סע בזהירות ושנה טובה

natla

New member
3 שנים, 23 תאונות...../images/Emo5.gif

סתם,סתם. זה היה בצחוק
ואילו זה היה באמת נראה לי שאחרי התאונה ה- 3 הייתי כבר מבין את הרמז. ועכשיו באמת - 3 שנים - 0 תאונות.

יוסי®

New member
עד לפני שנה וחצי רכבתי במשך

7 וחצי שנים ברציפות - 5 וחצי שנים על טייפון ושנתיים על GPZ ולשמחתי לא היתה לי אף תאונה.

swamp thing

New member
3 שנים תאונה אחת

עם 50 סמ"ק היה איזה לכלוך שלא ראיתי בכיכר ומאחר שכל הכבישים מסביב היו ריקים החלטתי לקחת אותה קצת יותר מהר מהרגיל... נזקי גוף: שפשופים קלים בברך ובמרפק, צליעה של יומיים ויום חופש מבצפר. רכוש: הקטנוע שכבר היה בן 12 ובשלבי גסיסה מתקדמים נפטר עם הפגשו בעמוד בסוף ההחלקה. מזל שנפרדנו לפני שהוא נעצר...

Namimi

New member
7 שנים, החלקה אחת על כתם סולר

ברך כאבה כמה חודשים.

למעלה